Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiosenna mama

Uszczypnięcie bociana- Czy wasze dzieci mialy?

Polecane posty

Moja Lola ma i to spore. No i wszystko niby ok, gdyby nie to ze to jej sie zrobilo dziś dziwne. Takie krwisto czerwone i dużo większe niz bylo do tej pory. Zauważyłam to przy kąpaniu i nie bardzo wiem czemu tak? Nie plakala, nie napisanala się. Aaaa jeszcze się z tego łuszczy skóra. W kazdym razie wygląda to niepokojąco. Moze ktoś wie coś na ten temat bo jestem w trakcie szukania w google ale jakby ktoś znal z autopsji i mogl napisac byloby mi latwiej. Dzięki.

Gość ktg
Mój też ma, zazwyczaj jasne ale czasem właśnie ciemnieją. A na karku to już w ogóle - bardzo czerwone.Pediatra powiedział że wszystko w porządku. A ta skóra gdzie się łuszczy? Bo jeśli np nad powiekami to chyba niezależnie od tych naczyniaków?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
naczyniaki zazwyczaj sa łągodne i znikaja w pierwszych latach zycia dziecka, moja 5 latka do dzis ma jednego na nodze, ale jest coraz jasniejszy. Ale czasem naczyniaki sie uzłośliwiaja, wiec jesli cos sie zaczyna dziać to trzeba koniecznie pokazac to lekarzowi

Nie to właśnie ma na karku, w zasadzie bardziej na główce. Ma tylko tam i jest spote tak hmm z 4na 4 cm i tam się łuszczy ta skóra, ale to nie jest taka typowa ciemieniucha. Takie dziwne to. Tego u niej nie widac bo ma długie włosy, ale jak ją dziś wycierałam i te mokre "piórka" się podniosły to sie przestraszyłam bo jest to w kolorze czerwonego wina i na tym łuszcząca się skóra. Doczytałam jak na razie tyle ze moze to zejść nawet do wieku przedszkolnego (K ma na powiece ale maleńkie i nadal mu nie zeszło), ale nic nie mogę znaleźć o łuszczeniu i takim "zaognieniu."

ufff znalazłam ze naczyniaki moga reagować na zly stan zdrowia np przeziębienie i wtedy robią sie zaognione. Moja jest na antybiotyku. Boże ale mi ulżyło! Myślałam ze znowu coś. Tak czy siak zapytam jeszcze pediatry, ale kamień z serca :D:D

Gość Bgghjhffvbjnh
Moj syn ma takie dwie plamki na obu powiekach,myslalam ze to uczulenie na jakis kosmetyk za cholere nie znika czasami blednie a czasami mocno czerwone a teraz tu czytam i prosze...... Czy to to o czym piszecie no i luszczy sie czasami, co ja juz sie nakombinowalam szukajac przyczyny a tu chyba trzeba leciec do lekarza.......

No w zasadzie nie ma po co leciec bo lekarz nic nie zrobi. Trzeba to tylko kontrolować i przy planowanej wizycie o tym wspomnieć. Moi mieli na powiece wszyscy, ale zostalo tylko K. za to Lola ma na prawdę pokaźny ten z tulu główki, ale pediatra stwierdziła ze jest ok, wchłonie się z czasem... jak się nie wchlonie to tez nie ma tragedii bo wloski jej zasłonią, tylko zeby nic zlego z tego nie wyniknęlo to będzie oki.

Gość sdfghjkl;lkj
Moje miały. Córka na powicie i na karku. Syn na karku. Też czasem bywały bardzo czerwone ale skóra się im w tym miejscu nie łuszczyła. Dziś jedno ma 3 lata drugie 6 lat i śladu nie ma po tym "uszczypnięciu"

Gość sdfghjkl;lkj
* na powiece

Gość Bgghjhffvbjnh
A czy wasze dzieci mialy to od urodzenia? Bo moj ma 4 latka a pojawilo sie to okolo pol roku temu

Moja chyba od urodzenia. Ja to zobaczyłam jak już wróciliśmy do domu i ją kąpałam. W szpitalu nie widziałam bo jej nie myłam i włosiska jej zakrywały. Nie wiem czy położne lub lekarz zwrócili na to uwagę bo jak nie ma mokrych wlosów i sie ich nie zaczesze do góry to tego wcale nie widać, a mala urodziła się bardzo kudłata.

Moja Lenka ma od urodzenia. Nie obserwowalam jej tak wnikliwie czy jej sie to w jakis sposób zaognia w trakcie infekcji, czy nie .... jest bardziej widoczne gdy ma np.kucyka. A swoja drogą ... to Kornelek urodzony wtedy co moja Lenuska, i chyba nawet o tej samej godzinie. 21:20 ?

Gość szczoor
Moja ma, od urodzenia, teraz ma pol roku

Gość D.BillI
aaa truskawa - syn miał dwie od urodzenia - jedną, płaską na nodze - już śladu nie ma, drugą wypukłą z tyłu głowy - chyba się pomału wchłania, chłopak ma 3 lata, pediatra powiedział, ze powinno zejść do ok. 7 roku życia najpóźniej, a przedtem może się powiększyć i zaczerwienić...także może Twojemu dziecku już znika?

jeśli to to co myślę, to moja też ma z tyłu na szyi - 3 lata jest lekko jaśniejesz jak po urodzeniu - ciemnieje troszkę podczas płaczu i ogólnie nerwów gdy sama nabiera innego koloru ;)

Gość rafciu
Bociany (2016) dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Bociany_2016 Bociany przynoszą dzieci... A przynajmniej tak było kiedyś. Teraz bowiem zajmują się dostarczaniem przesyłek dla światowego giganta sprzedaży internetowej Cornerstore.com. Junior to najlepszy kurier w firmie, który na dodatek spodziewa się awansu. Przypadkowo jednak ur******* Maszynę Produkującą Dzieci. W efekcie na świat zupełnie bezprawnie przychodzi śliczna dziewczynka. Junior nie ma wyjścia — musi podrzucić komuś ten kłopotliwy prezent, zanim szef się zorientuje. Wraz z Tulip, jedyną dziewczyną na Bocianiej Górze, wyrusza na pierwszą w życiu misję „narodziny”. Szalona podróż może sprawić, że powiększy się niejedna rodzina, a bociany odzyskają właściwą rolę w świecie.