Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klyn_

malowanie łikendowe

Polecane posty

postanowiłem ostro zabrać się do roboty, przemebluje pokój, ale najpierw malowanko, opędzluje na niebiesko, taki jasny, mam fazę na tek kolor, a ściany tak upierdolone jak byk (były białe, dziś są szare) jaki wg. Was kolor ścian pasuje do faceta samotnie mieszkającego? Tak z ciekawości pytam.

Gość kafe obstruction
różowe z cytrynowo-błękitnymi wstawkamu :classic_cool:

Gość A K I M A
Jakie malowanie?

Zawsze myślałam, że kolor ścian powinien pasować do ogólnego wystroju mieszkania, a nie do faceta.

nie wiem np. Czy jak ściany trzasne na niebiesko, to sufit też, czy biały zostawić

Gość A K I M A
Taaaaaa sufit walnij na czarno :D

Sufit zawsze biały i biały pasek na ścianie przy suficie na ok. 5-8 cm. Jak paska nie zrobisz to sufit wygląda jakby miał zaraz na ciebie zlecieć, a do tego mieszkanie wygląda wtedy na niższe. Ja mam mieszkanie w takim bardzo jasnym szaro-niebieskim kolorze, ale naprawdę bardzo jasnym i jest super.

Jak mój mieszkał sam to mi kazał kiedyś wybrać - pokój wybrałam mu "piaskowy" a sypialnie lekko turkusową ale wyszła nam błękitna po prostu - nie podobała się nam bo za zimna. Ale piaskowy kolor od tamtej pory ZAWSZE! Sufit biały plus ok 10cm ściany też białe pod sufitem ( ale to wysokie mieszkanie)

powolutku, pytam serio bo nie specjalnie zdaje sobie sprawe jaki kolor jest najbardziej optymalny, a Wy kobiety jesteście lepsze w urządzaniu mieszkanka niż faceci :)

dziękuję, nigdy nie miałem tego typu dylematu, ale ok, tak zrobie. Sam nie jestem w stanie na zaden kolor sie zdecydowac, typowy facet haha, rozkładam łapy gdy przychodzi do urządzania mieszkanka

Najlepiej wybierz bardzo jasny kolor, zawsze łatwiej później to mieszkanie urządzić i dodatki możesz mieć dowolne. Poza tym jak jest jasno, to jest więcej światła i mieszkanie nie robi się depresyjne. Wbrew pozorom, kolor żółty to światło zabiera, więc odradzam. Jak tak teraz spojrzałam to kolor ścian mam w odrobinę jaśniejszym kolorze niż tło pod wypowiedziami. Polecam, bo do takiego koloru ścian pasują meble i dodatki praktycznie w każdym kolorze. Komuś tu już wcześniej pisałam, żeby nie kupować gazet typu "Cztery kąty" tylko "Elle Decoration" i generalnie jakieś czasopisma przeznaczone dla dekoratorów. Te amatorskie gazety, typu zrób to sam to porażka.

Jak masz trochę kasy, to możesz zainwestować w dekoratora wnętrz. Ja miałam farta, bo koleżanka mojego narzeczonego się tym trudni i nam pomogła za niską cenę. Szczerze ci powiem, że to była chyba najlepsza decyzja jaką podjęłam odnośnie tego mieszkania, bo sama bym sobie tak nie urządziła, minęły 3 lata i mieszkanie mi się nadal strasznie podoba i nie chcę nic w nim zmieniać.

oj nie byłoby mnie na to stać niestety, ale Twoje rady, jak i MałejBlondynki postaram się zastosować

Jeszcze odnośnie wyboru farby, kup taką z bazą chyba akrylową. Generalnie taką glutowatą, gumową i elastyczną, bo jest trwała i bardzo dobrze się później te ściany czyści. Ja niestety zrobiłam błąd i chyba wzięłam na bazie emulsyjnej i nie dość że brud słabo schodzi, to jak się mocniej potrze to farba złazi, a muszę je czyścić bo mam zwierzęta. Wybierz też matową, albo pół-matową, bo błyszcząca nie wygląda zbyt fajnie, trochę jak olejna.

wykładzina, a na niej wielki dywan, chciałbym to zrobić, ale narazie finansowo nie dam rady.

pisze tylko o dużym pokoju, reszta mieszkania jest w miare ok.

A to spoko, jak masz w planach robienie podłogi kiedyś, to kolor ścian nie ma znaczenia.

Zapytałam tej mojej koleżanki, jakie są teraz fajne magazyny o wnętrzach i mi wymieniła: - Elle Decoration, - Dom i Wnętrze, - Willa, - Weranda, - Dobre Wnętrze, Plus różne zagraniczne, ponoć w Inmedio jest duży wybór.