Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinder niespodziana

CO was wkurza na ALLEGRO - koszty wysyłki

Polecane posty

Gość kinder niespodziana
Oczywiscie, ze mi nie pasuje i nie kupuje od zawyzajacych przesylke. Raz tylko bylam mile zaskoczona, bo pani od ktorej kupowalam razem z ubrankami wyslala mi 50 groszy reszty z przesylki :D Teraz czesto u niej kupuje. Smieszyscie mnie z tymi kosztami wysylki, zrobcie sobie dokladny cennik i wyszczegolnijcie, co ile kosztuje, np: -wyjscie z domu - 1 zl -dojazd na poczte komunikacja miejska - 2,40 - stanie w kolejce - 0,55 zl - nadawanie listu - 0,85 - znaczki - 3 zl :D

Gość allegrowiczkaaa
Nie wiem czy wiecie, ale sprzedawcy którzy prowadzą firmy do kosztów przesyłki muszą jeszcze doliczyć 23% VATU. Poczta zwolniona jest z Vat, ale przedsiębiorcy nie. Dlatego jeśli koszt znaczków wynosi 10 zł, to sprzedawcę kosztuje to 12,30 zł.

mnie wkurza jak płacę za priorytet a sprzedawca wysyła mi rzeczy po tygodniu od wpłaty i to listem ekonomicznym i za to wystawiam negatyw

Gość 2223222
Jak ja kupuje cos na allegro i nie widze na kopercie znaczka na kwote ktora zaplacilam, to nie wystawalam komentarza neg ani neutralnego, ale w komentarzu dopisuje ze koszty przesylki sa wygorowane albo ze to dodatkowy zarobek sprzedawcy.

Gość purpura_to_moj_płaszcz
a laska, która chce zwrotu kasy za stanie w kolejce, bo dostała awizo jest po prostu śmieszna. Jak do hipermarketu jedziesz to też każesz im oddać kasę za dojazd, bo masz daleko? A wiedz, że o hipermarket wlicza sobie w cenę każdego produktu koszt jego zamówienia i dostawy. Co za ludzie to siedzą:(

Gość CIEKAWE ;)
Mowie tylko o sytuacji kiedy ktoś nadaje stale paczki. przesyłki a na pocztę musi dojechać samochodem bo nie ma innej możliwości. W ciągu miesiąca to spora kwota wiec dlaczego ma to pokrywać z własnej kieszeni? Nie mowie o sytuacji w mieście gdzie poczta jest prawie na każdym osiedlu a ktoś wysyła paczkę raz na 2 mce. Jak wam się koszta nie podobają nie kupujcie u danego sprzedawcy, a nie po fakcie pretencje

Gość WilkSyty
Inny przykład nieudolności serwisu Allegro, to zaznaczenie opcji "braku licytowania na mojej aukcji przez osoby z niepełną aktywacją konta". Zazwyczaj te osoby niepoważnie podchodzą do aukcji licytują coś, lub wciskają kup teraz a potem nie wywiązują się z transakcji. Ja oczywiście mam tą opcję zaznaczoną, ale pomimo tego osoba bez pełnej aktywacji wcisnęła "kup teraz", a potem nie chciała sfinalizować aukcji... Jak to możliwe? Otóż regulamin Allegro dopuszcza taką możliwość - gdy kupujący bez aktywacji konta zawiera transakcję po raz pierwszy i nie ma żadnych negatywów...Scyzoryk w kieszeni się otwiera...

Gość kinder niespodziana
Poza tym skoro sprzedajacy wliczaja swoje smieszne koszty, to kupujacy tez moga sobie wliczyc : oczekiwanie na listonosza lub droga na poczte, koszt internetu, pradu i eksploatacji szkiel kontaktowych. Oczywiscie ze nikt nikogo do niczego nie zmusza, wiec JA nie kupuje i nie bede kupowac o d zawyzajacych cene. Na szczescie sa tez normalni sprzedawcy. A wycofywanie aukcji jak widza, ze towar "nie idzie" to juz w ogole przegiecie.

Gość CIEKAWE ;)
*pretensje

Gość kinder niespodziana
Doliczajcie sobie wasz zakichany vat do ceny przedmiotu! Zreszta juz to widze jak rozliczacie sie z kazdego znaczka :D Poza tym mowa tu raczej o "drobnych" handlarzach, sprzedawcy na wieksza skale nie raczej nie odwalaja takich numerow.

Gość 2223222
Szkoda ze nie ma wiecej takich co nie kupuja u sprzedawcow ktorzy chca wzbogacic sie na znaczku :D Moze to by sie w koncu zmienilo

Gość kinder niespodziana
JAk ktos stale nadaje paczki, to niech jezdzi na poczte raz w tygodniu a nie codziennie po kilkanascie razy. Myslenie nie boli.

Gość choraaaaaaaa
"Ja tez sprzedawalam, ale nigdy nie zawyzalam kosztu. Koszt koperty wliczalam w przedmiot!" - prawidłowo powinno się wliczac w koszt wysyłki, bo cena koperty nie ma nic wspólnego z ceną chociażby ubrania idiotko. Gdzie ty masz mózg? A ten kto pisze o tym awizo to już w ogóle? Może sprzedawca ma płacic tobie za to, że cię w domu nie było i trzeba było pójśc na pocztę?

Gość nie w burdelu a przy tulipanac
to chyba jasne, że licze tez za koperte i dojazd???? handluje duzo na allegro i niekt sie nie czepial, zwykle to ja jestem stratna, bo czasem za malo dam tych kosztow i place wiecej i zadnym listem za 2,70 nic nie wyslesz. Glupia ksiazka wazy tyle, ze min 5zl zaplacisz na poczte mam 15km, wiec musze tam jechac.... a to kosztuje. Koperta tez kosztuje prawie 2zł.

Gość do kinder niespodziana
raz w tygodniu na pocztę, a potem taki gnój jak ty będzie pisał, że zapłacic za priorytet a paczki jeszcze nie ma. Co za ludzie!

Gość allegrowiczkaaa
Tak ogólnie to nie wiem co dla kupujących za różnica czy płacicie za przedmiot 10 zł i wysyłkę 5 zł czy za przedmiot 9 zł a wysyłkę 6 zł. Tak czy siak płacicie 15 zł, a koszty wysyłki są widoczne na aukcjach. Nawet po prawej stronie jest rubryczka, suma za przedmiot + koszt wysyłki, więc nawet liczyć samemu nie trzeba.

"Poza tym skoro sprzedajacy wliczaja swoje smieszne koszty, to kupujacy tez moga sobie wliczyc : oczekiwanie na listonosza lub droga na poczte, koszt internetu, pradu i eksploatacji szkiel kontaktowych." - ale masz zrypany mózg :-(

Gość CIEKAWE ;)
Kinder każdy ale to każdy poważny sprzedawca na allegro prowadzący tam biznes wlicza to w koszty wysyłki! Rozumiem, że matka której zależy żeby sprzedać ciuszki po dziecku zrezygnuje z 2 zl więcej żeby zarobić 50, ale ktoś dla kogo to jest biznes sobie na to nie pozwoli

Gość kinder niespodziana
matole na stronie "o mnie" zastrzegasz sobie, ze paczki wysylasz raz w tygodniu np we wtorki i nikt sie ciebie o to nie czepi. Skoro ja mam placic za to ze sprzedawca ma na poczte 15 km to on niech placi ze mnie w domu nie bylo. To niech sprzedawca na stronie aukcji poda koszt wysylka + koperta + wozokilometr tyle i tyle. A ja bede sie czepiac i koniec.

poza tym na aukcjach jest widoczny koszt przesylki, jesli widzisz, że jest za wysoki - to po co licytujesz???? jak widzisz np. jedna lekka bluzeczke a koszt 12zł za list (nie paczke) to nie ma sensu chyba licytowac?

jest napisane "koszty przesyłki" tak? a nie "koszt znaczków pocztowych"

Gość kinder niespodziana
allegrowiczkaaa - jesli uwazam, ze przedmiot nie jest warty np 10 zl tylko 5, to i tak go nie kupie.

Gość CIEKAWE ;)
Kinder zal mi Cie :/

sprzedawca tego nie musi pisac, bo to oczywiste. Wysyłanie raz na tydzień paczek nie wchodzi w grę, bo klienci takim czymś nie są zainteresowani. Chcą szybko. Dla takiego głaba jak Ty lepiej będzie jak nie bedzie kupował na allegro.

Gość 2223222
Firmy dzialajace na allegro powinny wystawiac paragony na kwote ktora sie oplacilo, wtedy jest ok. Jesli tego nie ma to mam prawo zadac zwrotu kasy.Tutaj pewnie siedza sami sprzedawcy ktorzy za bluzke biora 15 zl przesylki :D

Gość CIEKAWE ;)
Jak oczekujecie ze ktoś wam coś wyśle za 2,70 gratuluje. Przesyłka listowa polecona ekonomiczna do 50 g 3,75 zl priorytet 4,15 za 50 g! , a waga pewnie nie raz jest wyższa + koperta to jest około 6 zł minimum za coś lekkiego :/

Gość koszt wysyłki to koszt
jaki ponosi sprzedawca do momentu wysłania towaru na poczcie. Analfabeta chyba tego tylko nie rozumie. Jeden ma pocztę blisko, więc nie musi wydawac na paliwo a inny na pocztę jedzie kilka czy kilkanascie km.

Gość kinder niespodziana
"poza tym na aukcjach jest widoczny koszt przesylki, jesli widzisz, że jest za wysoki - to po co licytujesz????" Licytujac nie sadzilam, ze placac 9 zl za przesylke dostane ja w papierowej kopercie z najtanszym znaczkiem. JEsli sprzedawca ma renome, to nikomu nie przeszkadza ze tydzien poczeka na paczke, ty widocznie jej nie masz wiec kursuj sobie na swoja poczte dwa razy w ciagu godziny. Zgadza sie, pisze "koszt przesylki" ale jesli pancia podaje ze wysyla priorytetem to niech mnie nie robi w balona, bo za to jest negatyw i tyle.

Gość CIEKAWE ;)
dokładnie

2223222 jeśli mi sie spodoba to ustawie przesyłke i na 30złotych za 1 lekka rzecz, to moja sprawa. Nikt nie licytuje na siłe przecież? Poza tym to bzdura, że ludzie chca szybko - nie raz aukcja konczy sie za 10 dni i ktoś licytuje, to znaczy, że godzi sie na czekanie. Sprzedaje troche na allegro i powiem Wam, że kupujący bywaja szczegolnie denerwujący, np. nie placa bardzo dlugo, potem wciskaja kit, że podałam błędny nr konta, bo nie moga zrobic przelewu (ale 5 innych kupujących jakos może), albo kupia przedmiot i nie odzywają sie 2 tygodnie, a ja nie wiem, czy to sprzedac komu innemu, czy co? Przez Płacę z allegro nie chcą płacic, a to najszybsze i najwygodniejsze.