Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinder niespodziana

CO was wkurza na ALLEGRO - koszty wysyłki

Polecane posty

no ja tez nie mialam na wysylke za 66zl :/ nie zawsze ksozt wysylki to 4,50 :D

Gość WilkSyty
Calluna 79 Ok, rozumiem to Dopóki było tak jak było - czyli pieniądze przelewało się bezpośrednio na konto sprzedającego - wszystko było ok - sprawa była jasna. Niestety Allegro postanowiło się jeszcze bardziej wzbogacić i poza prowizją znalazło sobie dodatkowy dochód poprzez obracanie pieniędzmi z transakcji. Jest to nie lada skur...syństwo, a co gorsza powodujące konflikty między kupującymi a sprzedającymi. Mam nadzieję, że temu całemu portalowi aukcyjnemu odbije się to czkawką.

Gość :) :)
A dlaczego sprzedajacy obciąża nas swoim vatem, który później i tak sobie odliczy?

Dlatego ja - dla niedomyslnych kupujacych - mam wszystko dokladnie opisane na stronie O MNIE Co nie znaczy ze nie trafi mi sie ktos, kto nie przeczyta :) Nikomu, zwlaszcza Kupujacym, nic zlosliwie nie utrudniam. Ale czasem nie daje rady :D

Gość WilkSyty
I na dodatek cwaniaki z Allegro jako formę kontaktu z nimi, narzucili formę elektroniczną bądź papierową. Żadnej infolinii, ani numeru telefonu. Jak masz jakiś problem, musisz do nich napisać i czekasz w nieskończoność na odpowiedź, aż ktoś Ci łaskawie odpisze...

Gość kinder niespodziana
Calluna79 - jesli ktos nie przeczyta, to juz jego problem, Ty jestes uczciwa i nikt nie powie potem, ze nie wiedzial.

WilkSyty - prawda jest taka, ze Allegro ma Kupujacych i Sprzedajacych w... bo wie ze jest monopolista :)

Gość do kinder niespodzianka
ty naprawde taka tępa? Jak ktoś pisze, że koszt wysyłki to 15 zł to znaczy, że tyle masz zapłacic, a nie siedziec i wyliczac ile kosztował sam znaczek idiotko. Niestety ale jak sprzedawca do zamówionego towaru przyklei sam znaczek to towar do ciebie nie dojdzie. Potrzebna koperta i dojazd na pocztę debilko.

Gość WilkSyty
No właśnie...A jakaś silna konkurencja by się przydała. Nie wiem, czemu inne portale aukcyjne nie mogą zrównać się z Allegro pod względem popularności, ale na pewno tak jak w serwisach zakupów grupowych jest miejsce na kilka tego typu dobrze funkcjonujących serwisów tak i w przypadku aukcji...Może jest to jakiś pomysł na własną inicjatywę? ;)

Gość kinder niespodziana
Debilu NAUCZ SIE CZYTAC!! Pisalam, ze nie kupuje przedmiotow z przesylkami za 15 zl, bo dla mnie to naciaganie. Takim samym naciaganiem jest pisanie "towar wysylam priorytetem za 9 zl" a wysylanie ekonomicznym za 3,7. Rozumiesz juz tlumoku czy dalej nie?

Gość WilkSyty
Może potrzebna jest nowa marka? Świstak i Ebay się już trochę przejadły. Z resztą nie wiem jak jest z konkurencyjnością prowizji pobieranej na tych portalach aukcyjnych

Gość do kinder niespodzianka
chory człowiek z ciebie

Gość kinder niespodziana
a co, argumenty sie skonczyly?

od czego ten vat mamy niby odliczyc? Poczta jest zwolniona z Vatu wiec sprzedawca nie moze sobie tego odliczyc!!!!!a serwis Allegro to sprzedaz poprzez internet i co a tym idzie forma kontaktu jest wlasnie internet...ja nie widze w tym nic dziwnego,wiec jest to logiczne!!!

kinder nie jest chorym czlowiekiem tylko sknerusem :P ciekawe jakby sama spiewala gdyby cos spzredala i ktos by jej kazal dokladac do interesu :D

Gość wspolczuje wam
na niemieckim ebayu nie ma takiego chamstwa

Gość echhh wy poloczki
sami sobie krzywde robicie AVE

Gość kinder niespodziana
tak, jestem sknerusem :D bo nie lubie wyludzaczy :D Ja nie musze dokladac do interesu, a to ze wy dokladacie... coz, pora sie przekwalifikowac :D

heheh ja sie nie musze przekwalifikowywac bo moje produkty nie maja kosztow przesylki :P a i tak niektorym po zakupie za drogo :P:P

Gość bukaaa
Co do wysyłania przy PzA - niektórzy wysyłaja od razu i do takich będę wracać. Niektórzy czekają albo piszą, że nie wysyłają wcześniej - jeżeli mam wybór, to u nich nie kupuję. Jeżeli idziecie do marketu w piątek i płacicie kartą, to sprzedawca otrzyma te pieniądze w poniedziałek. A też nikt wam nie każe przyjść po towar w poniedziałek. Na dodatek wielu sprzedawców z allegro ma opłatę na poczcie skredytowaną, więc nic nie musi wykładać. Ale, jak pisałam, jeżeli wszystko jest dokładnie opisane, to każdy kupujący ma wybór od kogo kupi. Denerwują mnie natomiast cwaniaczki ewidentnie manipulujące cennikami. Spotkałam się na forum z sytuacją, gdzie ktoś podawał opcje wysyłki list polecony za kilka zł oraz kurier za kosmiczną kwotę. Na stronie "o mnie" była natomiast informacje, ze poleconym wysyła, owszem, ale tylko w Pcimu Dolnym. Jeżeli ktoś tam nie mieszka, to musi bulić kilkadziesiąt zł za kuriera. I nic w tym nie można zrobić, bo informacja taka była podana. Inny przypadek - cena za wysyłkę wysoka, koszt każdego następnego przedmiotu 0 zł. Tyle ze w tym mało czytelnym cenniku jest podane - liczba sztuk w paczce 1, co oznacza, że nie wyśle wszystkich zakupów w jednej paczce i za każdą rzecz musisz płacić oddzielne koszty wysyłki. Warto też czytać komantarze - często wysyłający każe sobie odesłać reklamowany towar na własny koszt. Moja rada - zdecydowanie unikac sprzedawców mających wyjątkowo tanie rzeczy. Najczęściej sprzedają oni buble z Chin, dorabiają sobie na przesyłkach, a warunki reklamacji są takie, że wszyscy machają na reklamacje ręką, bo musialiby do tego sporo dopłacić.

Gość znajdź sobie kogoś
mnie śmieszą ci co się pultają o niby zawyżone koszty przesyłki, jak za sam towar często płacą na allegro taniej o kilkadzisiąt procent niż zapłaciliby w "normalym", tj. stacjonarnym sklepie :D To idź w pizzdu do takiego sklepu, przepłać za towar ale chociaż na przesyłce zaoszczędzisz :D Ekonomistki z was takie jak z koziej doopy trąbka :D A już szczytem chamstwa jest wystawianie negatywa za koszty przesyłki kiedy znało się je przed zakupem. Widziałaś kretynko ile kosztuje przesyłka to po chooja licytowałaś jak ci było za drogo ? Ja piegdole co za niedoruchane debilki :O

Gość znajdź sobie kogoś
Nie mówie o sytuacji kiedy sprzedawca pisze, że wysyła priorytetem a faktycznie śle ekonomicznym, to już jest nie wywiązanie się z umowy i to co innego.

Gość D.BillI
do tej pani co zamawiała firanki do Irlandii - sprzedawca wysyłający PP za granice przesyłkę poleconą nie ma pewności, że ona dotrze, bo tutaj listonosz nie zabiera podpisu, więc pozostaje wysłać kurierem, co kosztuje ok. 100zł

Gość az sie wypowiem......
nie rozumiem waszego zdania o place z allegro. Sprzedaje od roku i uwielbiam ta opcje. Konfiguracja zajmuje 2 minuty. Ja ma ustawiona codzienna wyplate z konta allegro. Przez dzien ludzie kupuja i wplacaja. Wieczorem moge im juz wysylac towary. Na drugi dzien rano mam emaila od allegro ze wyslali mi pieniadze za wplatu a popoludniu mam informacje z banku ze pieniadze sa na koncie. Klienci zadowoleni bo towar maja szybko to samo ja z poeniedzmi i wszystko gra. Pokonfigurujcie to sobie to bedziecie zadowoleni.. Tylko przy swietach i dniach wolnych idzie to wolniej 2-3 dni a tak to szybko. Wystarczy poczytac i ustawic a nie marudzic.. I nie prawda jest ze wyplata jest na zyczenie, ustaw co ile ma wyplacac i z glowy..

Gość Cozabuty.pl
na allegro najbardziej denerwuje mnie czas oczekiwania na przesyłkę oraz niektórzy sprzedawcy,dlatego o wiele bardziej wolę dobre i sprawdzone sklepy internetowe jak np www.Cozabuty.pl

Gość a mnie denerwuje
denerwują mnie oszusci i ze allegro nic z tym nie robi , zamowilam u allegrowicza login: alexada- spodnie i bluzke -dostalam tylko bluzke spodno do dzis nie otrzymalam nawet nie zwrocono mi pieniędzy -napisalam do allegro i mi napisali ze ostrzezenie dostali -komentarze tego allegrowicza to chyba z 800 negatywow i nic allegro z tym nie robi .