Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z antykoncepcją

Miał ktoś taki problem jak ja?

Polecane posty

Przez rok czasu brałam Mercilon. Zero skutków ubocznych, dobrane przez ginekologa. Jednak po roku, w badaniach wyszło, że mam obciążoną wątrobę i lekarz kategorycznie zabronił mi brać anty.Ok, podporządkowałam się. Ale nie chcę do końca życia uprawiać seksu w prezerwatywie ;/ Stosunek przerywany odpada, bo to nie jest żadna forma zabezpieczenia. Miała któraś z Was podobny problem? Jakie inne metody antykoncepcji są dla mnie? Kalendarzyk i inne naturalne też odpadają, bo nie mam regularnych @(w sumie z tego względu zaczęłam brać anty). Mogłabym iść do innego gina niż mój i dostałabym anty, ale nie chcę znów obciążać wątroby:( Niedługo więc się wybiorę do mojego lekarza, ale chciałabym wcześniej wiedzieć, jakie metody antykoncepcji są dla mnie? Nie rodziłam jeszcze, jeżeli to ma jakieś znaczenie.

Gość A nie pomyślałaś o
krążku,spirali albo plastrach?Przecież tyle jest tego na rynku...

No właśnie nie miałam do tej pory z niczym oprócz tabletek styczności. A w Internecie można znaleźć tego sporo, jednak ja wolę dowiedzieć się od Was:) A najlepiej od kogoś, kto także nie może zażywać pigułek.

Gość gramatturkaa
Dziwne trochę. Ginekolog nie zaproponował Ci innej formy antykoncepcji? Są przecież jeszcze plastry albo krążek dopochwowy. te środki omijają wątrobę, bo hormony trafiają od razu do krwi.

Ginekolog najpierw kazał mi "zregenerować" wątrobę. Tzn miałam po 6 miesiącach zrobić powtórne badania i dopiero wtedy coś mi dobierze. A te plastry są skuteczne? Nie odklejają się? Nie chcę żadnej metody, w której trzeba coś wkładać do pochwy, bo jestem bardzo ciasna i nawet tampona nie mogę zaaplikować.

Gość gramatturkaa
Wpisz w wyszukiwarce plastry Evra. Z tegoco wiem to jedyne dostępne na naszym rynku jak na razie i poczytaj sobie wypowiedzi dziewczyn.