Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to może byc???!!

Czy to jest SKORPION!?!?!! w moim domu znalazłam takiego owada. FOTO

Polecane posty

Gość pchła albo
kleszcz

Gość jo-lo.
Podobny do skorpiona, ale skorpion jest duzo wiekszy z tego, co mi wiadomo.

Gość pan dziekan
to nie jest skorpion ale chuj w to bo to gowno jest jadowite i moze cie upierdolić w nocy, co z tym zrobiłaś ?

masakra.. :-0 to chyba ty sobie jaja robisz, jaki skorpion... ale to chyba tez nie kleszcz, nie wiem, co to za owad. poza tym skorpion to nie owad, tylko skorupiak

Gość jolineee
pewnie wylazl z owoców kiedys byla akcja ze kobieta miala w domu skorpiona bo siedzial w winogronie i sobie tak przyjechal do polski w dodatku byl bardzo jadowity :O

Gość co to może byc???!!
zauważyłam go o 2 w nocy, więc nie budziłam rodziny, wystawiłam krzesło na którym był do przedpokoju...napisałam informacje żeby uważać, ale rodzice sie nie przejeli

skorpion ma żądło na odwłoku, bardzo charakterystyczne, poza tym ma minimum 10cm długości..

Gość sexi blondiD***
Nie wiem, co to ale strasznie brzydkie :O A ja kiedyś miałam wielkiego czarnego pająka z wielkim czarnym brzuchem i długimi nogami, ledwo się do szklanki zmieścił (bo mama łapała go w szkalnke zeby na dwor wyrzucić) :O To był szok fuuu

Gość mnie.
przeciez to koziorozec :(

Gość co to może byc???!!
dobra wiem,że skorpiony są wieksze i bardziej podłużne ale te kleszcze/szczypce mnie przeraziły :o nie trzymam jedzenia ani owoców w pokoju...co najgorsze zniknął z mojego pola widzenia :o

Gość co to może byc???!!
pająkow też nie znosze i sie boje... ostatnio jakiegoś pasiastego widziałam...cholera..w dodatku mam zamknięte okno...nie wiem skąd to tałatajstwo przychodzi

Gość kittttttttyme
Edyciak ---- jak juz sie wymadrzasz,to wiedz,ze skorpion to pajeczak,nie skorupiak.... Ale autorko fakt -- tonie jest skorpion na bank.

Gość co to może byc???!!
Zaleszczotek książkowy (zdjęcie Christian Fischer/ Wikipedia), dzięki swojej spłaszczonej budowie ciała chętnie przebywa właśnie pomiędzy kartkami książek. Ten pajęczak wyglądający jak miniaturowy skorpion (potężne szczypce) żywi się roztoczami pożerającymi papier (a dokładniej celulozę). Poluje też na mniejsze owady, które paraliżuje jadem. Jest bardzo mały, osiąga rozmiary 2,5 do 4,5 mm. okazuje się, że jest bardzo sympatyczny i pożyteczny :) znalazłam to info na tym blogu http://wiedzanieboli.blogspot.com/2010/02/poznaj-swoich-wspolokatorow.html patrzcie jakie paskudztwa można znaleźć w domu :o

Gość co to może byc???!!
mój własny zaleszczotek :) czym go karmić?

Gość co to może byc???!!
Zaleszczotki (Pseudoscorpionida) rząd drapieżnych pajęczaków, obejmujący zwierzęta bardzo małe (od 1 do 8 mm długości), zamieszkujące przede wszystkim strefy tropikalne, ale spotykane też w innych strefach klimatycznych. drapieżne :o strefy tropikalne :O to może on jednak jest niebezpieczny?

Gość gumijagódka
ale gówno.. :O nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje..obleśne.. :o

Gość co to może byc???!!
Ofiarę nawet większą od siebie paraliżuje jadem, spływającym do jej ciała ze szczypiec. 😭 :( no to już po mnie :(

Gość co to może byc???!!
rozmnazanie jest śmieszne: Podczas godów zarówno samiec, jak i samica poruszają się tuż obok siebie, wykonując charakterystyczne ruchy tu i z powrotem nie dotykając się. Samiec przekazuje samicy spermatofor z plemnikami. Samica wkłada go do dróg rodnych szkoda, że ludzie tak nie robią :D i należy do gromady pajęczaków...

Gość spermafor
fajny nick :D Muszę zaczernić :D

Gość Joker12321
Bardzo ciekawym gatunkiem pajęczaka jest kosarz ścienny (powyżej; źródło: czokczok.blox.pl). Prowadzi nocny tryb życia, dlatego rzadko go widujemy. O charakterystycznym wyglądzie kosarza decydują bardzo długie odnóża, dzięki którym bez problemu porusza się po pionowych powierzchniach. Nie buduje sieci, poluje na małe owady i roztocza, jest więc bardzo pożyteczny! Nie ma jadu, jest całkowicie niegroźny dla człowieka.

Gość gość
Mały ,,skorpionik,, znalazłam takie 2 właśnie małe skorponiki przyczepione do muchy która wleciała mi do domu. to chyba są jej pasożyty

Gość gość
To zaleszczotek.

Gość gość
o sqrwesyn