Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*truskawka*

Dlaczego kobiety/dziewczyny robią prawo jazdy?

Polecane posty

- dla własnej satysfakcji;(dla poczucia komfortu,niezależnosci itp.) - rywalizacji z innymi kobietami;(np.o to że ona jeździ a to się podoba waszemu facetowi itp.) - rywalizacji z facetami lub nawet swoim facetem(np.bo chce się pokazać ze też mogę jako kobieta świetnie jeździć itp.) Dlaczego wy zdecydowaliscie się na prawko.Pomijam fakt aby znaleźc pracę bo to w niektórych przypadkach nawet wskazane ale nie np w pracy biurowej bo tego też szczerze powiedziawszy nie kumam.Po co i komu prawko w pracy gdzie 8 h siedzisz za biurkiem. Więc jak to jest z tym u was?Jakimi aspektami czy celami się kierowaliście.

Gość a,,am
ja dla własnej satysfakcji, niezależności. Nie muszę już stać na przystankach, w deszcz, śnieg, mróz itp. Do pracy musiałam chodzić na piechote, bo na przystanek miałam taką samą drogę jak do pracy. Niby niedaleko ale w deszczu, czy piździawie te 700m nie były fajne. Chyba że dla zdrowia ;) taki spacerek.

Gość stryjeczna siostra szwagra
hmmm...trudne pytanie...ABY MOC JEZDZIC AUTEM???????????

Gość hgfhgghj
Na głupie pytania nie ma odp Samochód jest niezbędny w dzisiejszych czasach i tu nie chodzi o płeć

Gość allgasaa
bo nie wyobrazam sobie zycia bez prawka, pytanie naprawdę jakies dziwne jest

co za debilny temat, najbardziej nie moge z: "- rywalizacji z innymi kobietami;(np.o to że ona jeździ a to się podoba waszemu facetowi itp.) - rywalizacji z facetami lub nawet swoim facetem(np.bo chce się pokazać ze też mogę jako kobieta świetnie jeździć itp.)"

Gość mało wiesz o życiu
skoro zakładasz z góry że w pracy biurowej nie jest potrzebne prawko 3/4 firm jest teraz na obrzeżach miast i samochód to konieczność by tam dojechać, poza tym praca biurowa to nie tylko pierdzenie w stołek i parzenie kawki....nie rzadko praca ta wymaga załatwiania wielu spraw w terenie dziś praktycznie na każdym stanowisku wymagają praktycznej umiejętności jazdy samochodem (a nie prawa jazdy w szufladzie) oraz komunikatywnej znajomości języków obcych po co komu pracownica która by musiała prosić kogoś o podwózkę gdyby musiała np jechać coś załatwić w banku

Dlaczego ? Bo uwielbiam jeździć. Mam na samochód i na motor. NA motor, bo jest mi potrzebna do pracy bardziej :D Ale fakt faktem, jeździć uwielbiam i mogłabym to robić zawodowo :)

to nie jest dziwne pytanie tylko normalne jak każde wybaczcie ale wiedziałam dziwniejsze.. Pytam bo często na własne oczy widze te biedne kobiety które meżów wygoniły za granicę jak się uganiają z tymi samochodami.Wiele z nich nie ma pojęcia do jazdy ale los ich zmusił bo chłop za granicą a do szkoły odwieźdż dzieci daleko tym bardziej brakuje autobusu. Są też kobiety które robią prawko bo mają taką pracę nie wiem np.przedstawiciel handlowy. Ale sa też takie które pokazują ze jej 5 10 i 15 kumpelka,ciotka,siostra czy choćby sąsiadka mają prawko i zwyczajnie jej zazdroszczą i też robią. Oczywiście nie mozemy wrzuciać wszystkich do jednego worka ale z grubsza chyba naświetliłam sprawę:)

Minimalistyczny kawaler to ty jesteś raczej debilem i downem że nie potraficz czytac ze zrozumieniem a poza tym nie masz ochoty to po co się udzielasz.Oszołomie!!!!

Gość mało wiesz o życiu
za to ty nie masz ani pojęcia "do" jazdy ani pojęcia "do" życia co niby miałyby zrobić te matki gdyby nie miały jak zawieść dzieci do szkoły ? brać taxi ?

to że jest konieczne prawko w pracy biurowej to watpię bo co niby moze załatwiac sekretarka która nie ma do niczego praw nawet wglądu w kont firmowych szefa....? A tak poza tym nie ma ludzi nie zastąpionych jeśli kogoś stać na sekretarkę to i na samochód służbowy i kierowcę....

Gość mało wiesz o życiu
zadajesz dziecinne pytania i w dziecinny sposób je formułujesz sama wystawiasz sobie świadectwo jaką wiedzą i słownictwem dysponujesz ze sposobu pisania i myślenia sądziłabym że masz nie więcej niż 10-13 lat

Gość samuelitanka
stanowczo rywailzuje z innymi kobietami, jestem cool bo se moge pojechoc autem :)))

ty na serio mało wiesz i widzę ze nie dostrzegasz co sie dzieje wokół ciebie. Uwierz są matki które biora taksi i zawożą dzieci do szkoł.Znam taką jedną. A samochód tez trzeba utrzymac a jak taka mamusia nie pracuje to skad bierze pieniążki jak nie od tego biednego chłopa co siedzi i ryje dniami i nocami

Gość mało wiesz o życiu
no to gówno wiesz o pracy sekretarki najlepiej tak jak ty wypowiadać się o czymś o czym nie ma się pojęcia nie masz pojecia jaki jest zakres obowiązków sekretarek i asystentek a dyskutujesz o tym na forum

to nie są dziecinne pytania tylko może nie poprawne stylistycznie jak już wiec odpier...ol sie od mojej pisowni nie masz ochoty to po co sie udzielasz....Dziecino która mało wiesz o czymkolwiek

Gość mało wiesz o życiu
znowu błysnełaś geniuszem rozmawiamy o użyteczności samochodu w życiu kobiety czy o kosztach jego utrzymania ? nie znam dokładnych kosztów utrzymania np Opla Astry...ale jestem pewna że na pewno wyjdzie taniej utrzymać samochód niż dwa razy dziennie jeździć taxi ....

Gość mało wiesz o życiu
dziecina to chyba ty jesteś, bo ja jestem przynajmniej 20 lat stasza od Ciebie.... zabawna jesteś, naprawdę

Gość samuelitanka
to byla ironiczna odpowiedz moja droga...na debilne pytanie, skad ty sie urwalas, ze uwazasz ze ktos robi prawko dla szpanu??

wiesz co nie musze przez tobą niczym błyskać bo przepraszam.KIm ty niby do cholery jesteś???? A co do samochodu to faktem jest że sie go utrzymuje,naprawia,tankuje itp. Sądzisz że jak ma sie samochód i prawko to wszystko w takim razie gratuluje sposobu postrzegania bo dziwna/y jesteś!!!!!

Gość bo samochód to nie traktor
Ursus C-45, gdzie potrzebny był chłop duży i głupi. A kobiety tak jak i mężczyźni dzielą się na kierowców i pasażerów, a tak obiektywnie rzecz biorąc, więcej jest kobiet kierowców i facetów, bo faceci to napalone głupki i powoduja wypadki, dla przykładu durny Wałęsa...

dla szpanu robią np.małolaty ale przecież ty o tym nie słyszałaś.....Szkoda mi was wszystkich.Niby takie wszystkie kumate ale w prostym temacie nie wiedzą co pisać....Obrażać ja też potrafię wiec daruj sobie...

Gość mało wiesz o życiu
"Sądzisz że jak ma sie samochód i prawko to wszystko ...." dokończ myśl bo nawet nie potrafisz sie wysłowić.... ja to "wszystko" określiłam jako koszty utrzymania auta prawa jazdy nie robi się dla szpanu ale z potrzeby, samochodów też nie kupuje się dla szpanu...chyba że chodzi o te o wartości bardziej kolekcjonerskiej niż użytkowej o szpanie mówią raczej proste osoby...czyli nie szukając daleko ....takie jak ty ?!

Gość stryjeczna siostra szwagra
"dla szpanu robia malolaty" ja nie wiem skad ty sie urwalas...w dzisiejszych czasach bez prawka to jak bez reki a ta ze ktos robi dla szpanu...bo jebne w kosmos...

Gość mało wiesz o życiu
gimnazjalistka pisze a udaje dorosłą znawczynię rzeczy..... jesli ktoś kto robi prawo jazdy ma Twoją mentalność, to lepiej by te prawo jazdy trzymał w szufladzie....będzie bezpieczniej...przynajmniej dla szpanu nie rozbije "autka"

zrobilam bo chcialam zaszpanowac ze tez moge jeyzdzic!!! ....tak jak kazdy NORMALNY czlowiek heh..co za idiotyzm uwazac ze ktos robi prawko dla szpanu...szok