Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybutka

współczuje kobietom w ciązy albo z małym dzieckiem

Polecane posty

Gość szybutka

sama mam córke 5 lat i wiem że to męczarnia niesamowita wychowywać dziecko teraz chodzi do przedszkola to mi łatwiej ale jak patrze na dziewczyny w ciazy utyte albo zaniedbane pchajace wózek to mi ich żal przesrane maja

Gość szybutka
nigdy więcej ciazy , żaden facet nie jest wart takiego poświecenia po co się tak poświęcać coś okropnego a jak juz mają dwójke dzieci to dopiero sajgon

Gość e tam, ja wychowalam dwójke
i nie uwazam, ze to byla meczarnia. Chyba jestes troche slaba psychicznie lub fizycznie, tak bywa, przeciez nie wszyscy sa jednakowi.

Spoko, mi nie musisz 🖐️ Nie uogólniaj bo są takie co zadowolone dają sobie rade 🖐️ Chociaż fakt - jedno mi wystarczy, bo tylko nocne wstawanie dało mi popalić - ja taaaaak lubię spać 😭 :classic_cool: 🖐️))

Gość szybutka
dla mnie to niewyobrażalna męka , pomijam fakt że mieszkanie zniszczone wiadomo dziecko maluje po scianach , dziobie niewyspana jestem , mordęga i jeszcze raz mordęga a jak dziecko małe to koszty straszliwe , nie do pojecia

Jestem w 9 miesiącu ciąży i wcale mi nie trzeba współczuć. Nie jestem ani zaniedbana, ani gruba. Większość moich koleżanek ma male dzieci i żadna z nich nie narzeka... Wszystkie też świetnie wyglądają. Nie ma wśród nich zapuszczonych frustratek. Życie jest takie, jakim je chcesz uczynić. Współczuć należy autorce posta i może jeszcze bardziej jej dziecku :(

Gość szybutka
ja mam dziecko bardzo aktywne, zaczeła chodzić jak miała 8 miesięcy i od tego czasu nie sypia w ogóle w dzień biega, tańczy spiewa , maluje na kartkach, ścianach , po prostu wariuje codziennie na dworzu biega po placu zabaw rano wstaje o 7 ja pracuje zawodowo, gdyby nie pomoc mojej matki i teściowej to chyba padłabym trupem zauważyłam że inne dzieci są grzeczniejsze, leżakują po obiedzie , potrafią godzine malować w skupieniu ale moja nie nawet jak chce sobie wieczorem dłużej posiedzieć żeby obejrzeć film to nie daje rady , rano 7 pobudka, nawet w sobote i niedziele

No trudno życie ;) Ale nie uogólniaj, że każda mama ma źle.. pomyśl, że może kiedyś w okresie buntu Twoja będzie grzeczna a moja wtedy da popalić :D W każdym razie aktualnie macierzyństwo mi odpowiada :)

Gość ze biega, tanczy, spiewa to
przeciez nie znaczy ,ze niegrzeczna. Wolalabys tepego kołka, ktory albo siedzi albo spi? Ona ma przezyc zycie , poznaje swiat i dobrze. Nie masz wiecej roboty niz inna matka, to kwestia podejścia. Ja nie mialam do pomocy ani mamy, ani tesciowej - i nie uwazam życia za makabrę - norma, ze dziecko jest najpierw małe.

Gość ze biega, tanczy, spiewa to
nie masz czasu a film?p omysl film to fikcja, wymyslona lipa - przy dzicku prawdziwe zycie,wychowujesz, wiec jestes sama rezyserem - przeciez to bardziej twórcze.

Gość Magdalena26l
Ja mam córkę która ma 3 latka i 4 miesiące. Jak przyjechali do mnie ostatnio goście to nie mogli się nadziwić, że taki spokój jakby dziecka nie było. Mówili że nie widzieli jeszcze takiego dziecka. Cały czas siedziała sobie sama w pokoju, oglądała bajki, malowała i bawiła się zabawkami. Nawet jak farbami maluje to niczego nie pobrudzi.

Gość szybutka
no własnie , ty masz spokojne dziecko jakby nie było ,ile razy ja miałam tak że np moja mama z chęcią sie zgodziła przypilnować na 3 godziny po czym przyszłam a moja mama wykończona, mieszkanie sajgon, matka nie moze sie doczekać jak zabiore córke i bedzie miała swiety spokój nie da rady wytrzymać lub wypoczac, moja córka cały czas czegos chce , można usiąśc najwyżej na 5 minut chce picie albo kanapke, wafelka albo woła żeby jej rysować albo poskakać , woła nowej zabawy jaka zobaczyła gdzieś tam np rzucania lotkami , woła kislu , skacze po kanapie , włacza muzykę i tak w nieskończonosc nie ma spokoju , nawet w nocy woła żeby sie przy niej położyc