Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esmina8888

CO MYŚLICIE??? PIES

Polecane posty

Gość Esmina8888

Wiem, że zaraz ktoś z was napisze, że jestem nienormalna ale zaryzykuje. Mam dwa psy spore, które w ogóle nie chcą spac na żadnym legowisku, ciągle pchają się na łóżka. Ja nie mogę ich brac do spania bo mimo że mieszkają w domu i są czyste to są duże i potrzebują dużo miejsca. Chcę, żeby spaly razem. Myslałam o takim dużym legowisku xxxl ale praktycznie nie ma wyboru takich wielkich wszystkie małe, legowisko kosztuje ok 200-250zł i zajmuje cholernie dużo miejsca w domu, a one i tak nie będą chciały w nim spac i boje się ze wydam kasę na marne. Pomyślałam że kupie im łóżko tzn kanapę dziecięcą taką http://allegro.pl/kanapa-sofa-materac-lozko-lozeczko-gratisy-i1802860706.html . powiedzmy sobie szczerze, że ta kanapa i tak się dla dziecka nie nadaje a dla dwóch psów myślę, że będzie ok. Można ją złożyc do małych rozmiarów, a jak trzeba to rozłożyc, materac 160cmx75 więc 2 bez problemu powinny się zmiescic, no i zawsze wizualnie to łózko a one są cwaniaki i chcą tylko na łózko. pare zł też w kieszeni. co o tym myślicie?

Gość Esmina8888
.

Gość maturks4
Lubisz swoje psy, to może warto popracować nad ich wychowaniem... A do spania coś mieć muszą, więc co ci szkodzi

Gość bam bi ni
One nie koniecznie moga chciec spac razem, zanim przyniesiesz sobie do domu kanape najpierw to sprawdz.

Gość umpa lumpa
a moze lepiej samej uszyc takie legowisko, kupic specjalny wklad (takie cos, czym sie napycha pluszowe zabawki) i juz. Powinno byc taniej, no i kolor taki, jaki chcesz. Takie lozko to taki sobie pomysl, nie bedziesz miala mozliwosci go wyprac, jesli sie wybrudzi. Poszukaj w lumpeksach jakichs kolder, ktore mozesz zlozyc i juz bedzie legowisko, rowniez wyprac mozna. Tak, powinnas popracowac nad psami, zeby z toba nie spaly. Tylko najpierw postaraj sie o legowisko i probuj je go niego zachecac, np. poloz jakis przysmak i gdy wejda, to je chwal i tak za kazdym razem.

Gość Esmina8888
Lubią razem spac bo razem włażą mi do łózka i spią przytulone, ale tak sie nie da bo są za duże i dla mnie już nie ma miejsca. na legowiska są uczulone a szczególnie jeden z nic, kupiłam mu kiedys to wogole nie chciał tam spac. z tą kanapą chcialam je troche oszukac, że to takie łózko dla nich

Gość Esmina8888
no własnie nie wiem jak mogłabym zrobic te legowisko i z czego musialabym szukac kogoś kto by mi je uszył. a inwestowac 200zł teraz mi się nie opłaca bo daje sobie rękę uciąc ze nie będą chciały w nim spac. one są cwaniaki a ta kanapa wygląda jak łózko. no i miejsce też wazne bo nie mogę sobie pozwolic na wielkie legowisko na pół pokoju

Gość jnnin
no ladnie,pozwalaj im dalej a pewnego dnia zawlaszzca sobie twpoje lozko jkowlasne terytorium i sama nie bedziesz miala prawa do niego wejsc...tak rozumuja psy. to nie dzieci. bedzieci trudnoje odzwyczaic jesli nie zrobilas tego jak byly szczeniakami. szczyt glupoty i ignorancji kupowac psy nie majac o nich zielonego pojecia.

Gość Esmina8888
No własnie o to chodzi że chce im całkowicie zabronic wlazenia na moje łózko. bo dopóki były szczeniakami było ok a teraz to duże psy i nie da się tak. chce je nauczyc spac same na swoim miejscu

Gość bam bi ni
To nie tak dziala, w lozku prawdopodobnie spia razem bo to Twoje lozko. Kiedy zostana same na poslaniu sytuacja sie zmieni. O tym ze psy nie powinny same pchac sie na lozko to juz inni napisali i to nie chodzi bynajmniej o higiene ale o szacunek dla szefa.

Gość Esmina8888
jnnin- oj daj spokój, to moje ukochane psy, dlatego im pozwalałam a nie z niewiedzy. łózka mi nie zawładną bo jak je wyganiam to schodzą ale siedza i proszą czy mogą wejsc. chce wyznaczyc im ich miejsce na spanie

Gość ambrozjaaaaa
bardzo fajny pomysl :) ja bardzo kocham psy i mam ich 5 wiec cie rozumiem na zlosliwe komentarze nie reaguj pelno idiotow nawet tu :)

Gość Esmina8888
muszą miec 2 osobne?

Gość ambrozjaaaaa
skoro razem spta to musza miec jedno legowisko

Gość ambrozjaaaaa
spia*

Gość jak rasa ????
moja suczka jak była mniejsza to ez tylko w łózku, teraz przychodzi tylko wieczorem tak na max pół godzinki i rano ok 5.00 :)

Gość ambrozjaaaaa
to gowno wiesz o psach bo jak sa przyzwyczajone do spania razem to po co je rozdzielac? ja mam 5 i wszystkie spia razem przytulone

Gość bam bi ni
Nie, nie musza miec dwoch osobnych. Byc moze beda spaly razem, ale to ze spia razem w Twoim lozku nic nie znaczy. Kup im najpierw cos taniego, nie kupuj od razu kanapy. Mozesz kupic barania skore, lub dwie, pozniej bedziesz je trzymala jako dywanik. Albo sama pianke na probe z hipermarketu, po miesiacu wyrzucisz, itd

Gość Esmina8888
No to teraz już nie wiem bo one czasem śpią sobie oddzielnie, ale najczęsciej to razem, jeden idzie do drugiego przytula się i tak spią. tak zrobie 2 legowiska to ten mniejszy i tak pojdzie do większego bo zawsze przychodzi. miski mają oddzielne, ale czasem jedzą z jednej albo się zamieniają

Gość podejrzewam, że psy
nie będą chciały spać na tej kanapie, co chcesz im kupić... One chcą spać na TWOIM łóżku. A gdybyś sobie kupiła inne łóżko, a im zostawiła tamto, to też nie chciałyby już na nim spać, tylko poszłyby za tobą. Psy lubią spać na łóżku swoich właścicieli, bo czują przez to bliskość z tobą. Moja suczka też śpi ze mną i nie chce nigdzie indziej. Ale fakt, jest mała więc w ogóle mi nie przeszkadza.

Gość uwielbiam spac przytulona
do swoich psow ;) W zimie nic nie jest mi w sanie tak rozgrzac stop jak cieplo ich futra ;) Ale swoje legowisko tez maja. Mysle, ze lepszy bylby sam materac, zwykly, gabczasty. Im nizej tym lepiej ;) Po co maja sie wspinac? Male pieski wskakuja ale duze wchodza normalnie, a to obciaza ich kregoslup.

Gość Esmina8888
Próbowalam im kłasc koc ale koc jest za cienki twardo im i nie chcą. myślałam nawet o takim materacu jak do łózeczka dziecięcego ale one mają maly wymiar, nie zmieszczą się

Gość bam bi ni
Moje psy spia razem max godzina czy dwie, pozniej sie rozdzielaja, a co najlepsze spia na innych pietrach. Jak mialy jedno poslanie przez jakis czas to sie w nocy zaczynaly gryzc. I ja to rozumiem, chca byc razem to sa, ale nie sa zmuszone. Jesli Twoje psy beda zgodnie spaly razem to super, ale nie musi tak byc...

Gość uwielbiam spac przytulona
i jak nie leza ze mna to jak same leza to tez lubia spac razem przytulone. Wlasciciel najlepiej wie. Po co dwa legowiska, jak i tak spia razem ;)

Gość Esmina8888
uwielbiam spac przytulona no ja też uwielbiam ale uwierz nie da się zmieścic na jednym łóżku z dwoma 30 kilogramowymi psiurami, ten jeden narazie jest mniejszy bo jest młody ale dobije do wagi dlatego nie chce ich już wpuszczac na lózko

Gość jnnin
dziewczyno!!!!!!!!!!!!!!!!!! ty jestes zielona jesli chodzi o wiedzeo psach, wez poczytaj chociaz jedna ksiazkeo tym jak pies postrzega swoje srodowisko i hierrarchii ktora musijegopan wyznaczyc bo jesli nie to one same sobie ja wyznacza a potem nie ma przeprosc....opies postrzega swoje otoczenie jako stado, a w stadzie jakwiadomo jest przewodnik,jesli ty konkretnie nie ustyanowisz roli przewodnika stada topies zajmie ta pozycje co oznacza ze ciezdominuje i juz koniec z toba...piesto nie czlowiek. akurat jest tak zeim bardziej stanowczy pan dlapsa tymwiekszym szacunkiempies go obdarza i na odwrot im bardzuie poblazliwy tym bardziej pies cie ignoruje....tragedia flaki sie przewracaja jak czytam te twoje bezmyslne uwagi

Gość jnnin
sory za literowki. mojasiostra mialadoberman. taa przemily cudny piesek,wszystko dlasuni,zero dyscypliny, hierarchii,oczywiscie spac spala z psemno bo jak tumioec serce nie brac tqkiego szczeniaczka jak prosi,skonczylo sie na tymzejakpies podrosl to nie dalo sie pac razem wiec probowala sunie sciagnac z lozka z takim efektem ze sama musiala zejsc bopies zaczynal warczec-zajal terytorium, chcesz tego? to prosze bardzo tylko nie dziw sie potem tez ze psy nie beda sie chcialy cibie sluchac, przychodzic na komende, chodzic przy nodze itd....zrozum ze PIES TO NIE CZLOWIEK!!!!!! i wymaga zupelnie innegopodejscia i wychowania