Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmel20

dieta warzywno-owocowa

Polecane posty

Gość karmel20

Witam. od 7.09.2011 jestem na diecie warzywno-owocowej ( to już mój 11 dzień) Nie mam pojęcia czy schudłam ponieważ nie mam wagi i się nie ważę a rezultaty chciałabym zobaczyć po luźniejszych spodniach. Postanowiłam się odchudzać bo nie czuję się atrakcyjna, nie mogę patrzeć na wylewający się tłuszcz. Chciałabym ubrać się w coś co mi się podoba:) a nie w to co się zmieszczę. Przeszłam już bardzo wiele diet. Ale wszystko zawsze wracało.(nawet jak schudłam 10 kg- szybko wróciło) Mam nadzieję i wierzę w to że to moja ostania dieta a później będę ,,zdrowo jadła". Czy ktoś chce się przyłączyć? Razem raźniej :):D 17.09 śniadanie: sałatka ze świeżych ogórków( 2 duże) II śniadanie : grejfrut obiad: 3 małe jabłka. (starte i przyduszone na patelni. oczywiscie bez dodatku oleju) Kolacja: sałatka z pomidorów Pozdrawiam:) i zachęcam do diety

Gość na diecie Magdy
oszalałaś? to jest głodówka, żadnego białka, ty spalasz mięśnie, efekt będzie taki, że będziesz miała otłuszczone ciało na sflaczałych mięśniach, ja jestem na diecie Magdy z tematu Schudłam zdrowo 10 kg w miesiąc i naprawdę chudnę... ZDROWO, Twoja dieta jest groźna dla zdrowia i życia...

Gość karmel20
Na diecie Magdy Nie chce tak do końca życia tylko jeszcze 5 tygodni. a To jest dieta opracowana przez lekarza. Oraz są organizowane wczasy odchudzające wlasnie z tą dietą.

Gość Ekspert 1
Żaden lekarz by nie zalecił takiej głodówki; a jak by zalecił, to by mu groził wyrok...

Gość na diecie Magdy
Ty nie podałaś zasad tej diety, tylko stronę na której można kupić książkę tej lekarki... Dieta bez białka = głodówka i spalanie mięśni zamiast tłuszczu, efekt to otłuszczone ciało ze sflaczałymi mięśniami...

Gość karmel20
Można ją stosować od 1 do 6 tygodni. marchew, seler,pietruszka,chrzan,burak,rzodkiew,rzepa,sałata,seler naciowy,zielona pietruszka,rzeżucha,koper,zioła,cebula,por,czosnek,papryka,pomidor, wszelkie odmiany kapusty,kalafior,kalarepa,dynia,kabaczek,cukinia,ogórki. z owoców - jabłka,cytryny,grapefruity Warzywa i owoce można spożywać w postaci: a/ soku z warzyw i owoców b/surówek warzywnych, surowych zup warzywnych c/warzyw gotowanych,duszonych,zup d/warzyw kiszonych e/wywarów z ziół, warzyw, owoców Ilość warzyw i owoców - dowolna W czasie diety NIE NALEŻY spożywać zbóż, orzechów,ziemniaków,strączkowych,chleba,mleka,oleju,mięsa ani słodkich owoców. Są zbyt odżywcze, hamują utratę wagi. NIE PIĆ mocnej kawy,herbaty,alkoholu ani palić papierosów. przykładowy jadłospis: śniadanie - sok z marchwi; surówka: pomidor,ogórek kiszony,seler naciowy; gotowany burak; herbata miętowa; sok jabłkowy obiad - zupa ogórkowa; duszona papryka nadziewana jarzynami; surówka z czerwonej kapusty z grapefruitem; gotowany kalafior, kompot z jabłek kolacja - mus jabłkowy na ciepło; surówka z marchwi z jabłkiem, gotowana biała kapusta, sok pomidorowy, herbata z róży Po zakończonej kuracji wracać powoli do normalnego odżywiania

dlaczego atakujecie dziewczynę ? karmel20 - mam nadzieję, że przeczytałaś książkę dr Ewy Dąbrowskiej pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem" i nie zrobisz sobie krzywdy byłam na tej diecie 2 tygodnie oraz 2 miesiące na zdrowym żywieniu (schudłam w tym czasie 8 kg, przeszła mi alergia i astma, obniżyło mi się ciśnienie krwi (było 170/110 po diecie 130/80), przestały mnie boleć nogi w stawach, lepiej spałam, rano byłam naprawdę wypoczęta oraz pełna energii. Jeżeli dietę stosuje się ściśle wg książki to nikt nie zrobi sobie krzywdy, istnieje wersja elektroniczna tej książki, jak poszukacie w google to znajdziecie.

Gość karmel20
aaa-nka. Dziękuję za wypowiedz. tak czytałam. Ja jednak stosuję tę dietę ze względu na wysoką wagę. W książce jest napisane że nie można palić. ja jednnak nie zrezygnowałam z tego. Bo nie potrafię mniej jeść i nie palić. Myslisz ze to może spowodować ze nie schudnę?

Gość gffdfdfdfgghj
Też bym chciała przejść na tą dietę ale nie mam motywacji. To jest zwane inaczej diete witariańska, surowa dieta, najzdrowsza ze wszystkich. No ale ty palisz papierosy wiec jak dla mnie ta dieta nie ma sensu, z jednej strony oczyszcza cialo a z drugiej pali papierochy, masz nasrane we lbie jak dla mnie

Gość karmel20
mi nie chodzi o oczyszczenie a zgubienie kilogramow

Gość karmel20
Bardzo dużo osób stosowało tą dietę i może 90% wypowiadało się o niej pozytywanie.

widzę TROLL dziwna dietkaaa, który podszywał się pod mój nick jest obecny i tutaj, nie słuchajcie TEGO GIMNAZJALISTY, bo nabawicie się chorób... haha, w mojej diecie witaminy E jest mnóstwo P.S. idź do psychologa

Gość karmel20
aaa-nka to co uważasz. Czy przez palenie mogę nie schudnać na tej diecie?

Gość same warzywa i owoce?
Wg mnie to złe podejście. Włącz chociaż kasze ryż itp jedz fasole bo ma choć roślinne białko. Niezbyt zdrowa ta dieta ale lepsza niż inne cud diety ;) zjedz jednak rybkę czasem ok? http://prawidlowa-waga.blogspot.com

Gość karmel20
Czy ktoś stosował tą dietę?

Gość na diecie Magdy
Po co stosować nieskuteczne i wyniszczające organizm diety spowalniające metabolizm... Lepiej zasięgnąć opinii eksperta, ja jestem na diecie Magdy i chudnę, temat: Schudłam zdrowo 10 kg w miesiąc

Gość na diecie Magdy
domnemana pomarancza, tak, oprócz autorki, która jest z wykształcenia biologiem i przez wiele lat testowała diety...

Gość zyczliwa wredota
cos mi sie zdaje ze nie jestes na diecie dr Dabrowskiej tylko na glodowce inspirowanej ta lecznicza dieta... Na kazdy posilek trzeba jesc 5 - 7 rodzajow warzyw z tego co kiedys czytalam albo i wiecej nawet! Nabawisz sie niedoborow witamin i potem kilkadziesiat osob z twojej rodziny i znajomych bedzie niesc w swiat wiesc ze dieta Dabrowskiej wykancza mlodziez powoduje anemie lub zapalneie pluc:):) A wtedy przyjdzie anusia danusia z lekarzem i poradza ci jesc nerki zwierzat na jajku zadzonym i co?!!! :) Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi i pojdziesz po porade na stary watek o diecie w-o ;)

Gość zyczliwa wredota
i pamietaj ze nadchodzi jesien a surowizny wyziebiaja cialo to stawiaj na zupy i cieple dania. Tylko wiem - obrac ogorka czy pokroic pomidora to minuta a gulasz z 7 warzyw to kupa czasu :)

Taaak... na pewno po biochemii nie mam pojęcia o składnikach pokarmowych i o tym, co jest potrzebne do funkcjonowania. A Ty jaką dietę opracowałać/stosowałaś i ile schudłaś, że tak mnie krytykujesz, domnemana pomarańcza? ;)

Gość Ale ściema...
ta, żaden psychiatra by nie stawiał diagnozy w internecie, domnemana pomarańcza, leczenia psychiatrycznego to Ty wymagasz, bo wcielasz się w coraz to nowe postaci w internecie, nie masz własnego życia...