Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakaz we francji

Uważajcie na lipolizę iniekcyjną, laserową,ultradźwięki !! Zostały zakazana

Polecane posty

Gość jak dojśc do prawdy
parametry urządzenia do ultradźwiękowego odchudzania: Częstotliwość kawitacji: 30-40 KHz Moc kawitacji: 3-6 Wat / cm 2 z dokumentu medycznego: "Działanie na skórę. Eksperymenty z zastosowaniem natężenia powyżej 6W/cm2 już po krótkim czasie ekspozycji wykazały tworzenie się pęcherzy, a w późniejszym okresie martwicy." "Działanie na mięśnie. Zastosowanie natężeń w granicach 3W/cm2 - 6W/cm2 wywołuje wiele zaburzeń w tej tkance. Obserwuje się obrzęk komórek mięśniowych z zatarciem granic włókien, zmiany nekrobiotyczne z zanikaniem jąder sarkolemmy i utratą prążkowania poprzecznego włókien mięśniowych. " "Wpływ na układ kostny. Przy zwykle stosowanych natężeniach i krótkim czasie ekspozycji ( 1,5-3W/cm2, 10 min.) nie wykazuje żadnych zmian destrukcyjnych. Jednak już przedłużenie ekspozycji powyżej 15min lub zwiększenie natężenia powyżej 4W/cm2 przyczyniało się do pojawienia zaburzeń w utkaniu kości. Ponadto na granicy tkanki mięśniowej i powierzchni kości dochodzi do znacznej absorpcji energii, co może być przyczyną osłabienia procesów odkładania wapnia." "Tkanka łączna wykazuje większą wrażliwość na działanie fali ultradźwiękowej niż skóra. Już przy natężeniu wynoszącym zaledwie 0,2W/cm2 i 10-minutowej ekspozycji dochodzi do infiltracji fibrocytów, zaburzenia struktury, a następnie procesów regeneracji i prawidłowej odnowy tkanki. Wyższe natężenia (powyżej 1W/cm2 ) powodują zatarcie granicy włókien elastycznych, pojawienie się fibroblastów a następnie powstawanie młodych komórek i zmian biochemicznych w jądrach komórkowych. " "Drgania w zakresie częstotliwości 800kHz- 1000kHz przenikają tkanki do głębokości ok. 5- 7 cm, natomiast przy częstotliwości 2400kHz głębokość przenikania wynosi ok. 2cm." reasumując, im mniejsza częstotliwość, tym fala dochodzi głębiej. na ile dochodzi fala o częstotliwości 30khz? działa też na nasze narządy wewnętrzne... Nikt nie pisze jak naprawdę działa taka fala na różne elementy naszego organizmu. Wiemy tylko, ze ta o małej częstotliwości dochodzi jeszcze głębiej w organizm. Każdy reklamuje, a nikt tak na prawdę nie powie, jak reaguje na to kolagen, elastyna czy jak sie zachowają włokna elastyczne które odpowiadają za utrzymywanie się kolagenu w odpowiedniej formie.

Drogie Panie nie róbcie żadnych zabiegów laserowych. Jestem żywym przykładem jak mozna zniszczyć komuś twarz. Tyle mam skutków ubocznych, ja aż sie boje rano wstać i spojrzeć w lustro. To co sie stało z moja twarzą jest aż niemożliwe i ciężkie do ogarniecia. Przebarwiena, odbarwienia, popekane naczynka, opuchlizny pod oczami, blizny na lewym policzku, skora jest cieniutka, pod oczami skora jest nierówna z dolkami, świecąca i taka jakby gumowata, dostałam tradzik a po nim zostają przebarwienia potradzikowe, teraz twarz zaczyna obwisac, i to wszystko za moje pieniądze. Zapłaciłam za oszpecenie sie!!!!!!!!!!!

Vavi... fosfatydylocholina ma raczej słabe działania... nikt głośno nie mówi o substancji, która działa w tych preparatach - czyli deoksycholan wapnia. Co do licencji preparatów stosowanych popularnie - o których piszesz to z tego co wiem nie jest tam ujęte stricte redukcja tkanki tłuszczowej. Zrobiono kilka obejść i jest certyfikat. Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo - to jak lekarz nie ma zielonego pojęcia o zabiegu - to też może go źle wykonać ;/ także preparat nie jest gwarancją udanego zabiegu, ale dopiero dobry preparat w rękach świetnego specjalisty Co do tego, że nic nikomu nie grozi - to jest lek - i każdy może zareagować indywidualnie - skrajnymi przypadkami są przebarwienia i nawet martwica. Dlatego należy zachować ostrożność i nie wykonywać zabiegu w mniejszych odstępach niż co 6 tygodni. Chociaż nie ukrywam, że rzeczywiście efekty są i zabieg jest wart zachodu.

Gość gość
A ja robiłam i jestem zadowolona. Opuchlizna była i lekki ból bo takie są objawy. Moja mama jest lekarzem, sama mi to wykonywała, własnej córce nie aplikowała by szkodliwego preparatu. Te przypadki wymienione w pierwszym poscie to pojedyncze na skalę światową albo objawy po zle wykonanym zabiegu lub nieodpowiednim użytym preparacie o za dużym stężeniu... a nieważne szkoda czasu . Formularze które wypełniacie u kosmetyczek i lekarzy sa po to aby byle babsko nie pozywało do sądu b ludzie teraz są tacy,że walczą o odszkodowania nawet za źle zrobioną hennę aby dostać pieniądze. Po za tym takie ankiety sa obowiązkowe i nie świadczą o tym że ktoś was chce zabić i za to nie odpowiadać, po prostu takie są przepisy.Nie chce mi się nawet rozpisywac na temat tych bzdur ale na każdy temat w kafeterii znajdą się dziesiątki histeryczek które robią afery. Nie chcecie to nie stosujecie laserów , lipolizy itp. Proste. Do dentysty też nie chodzcie bo czasem znieczulenie poraza miesien twarzowy na wiele miesięcy. przez ulice też nie przechodzcie bo was samochod moze potracic....

Gość do gość
No to sobie dalej rób co zechcesz (lasery,Fr, iniekcje i cuda cudeńka), a twoja reklama niczemu nie służy i nic nie wnosi.

Gość gość
ludzie ale to nie chodzi o to jakim środkiem gdzie i u jak dobrego lekarza chodzi o to że ma to zły wpływ w przyszłości na nasz organizm powiem wam jedno mam kolegę chirurga ma własną klinikę ,chciałam odessać tłuszcz z boczków i brzucha nie mam tego dużo głównie zależało mi na boczkach aby były ładne niestety ...powiedział mi tylko że jako iż się znamy tyle już czasu stanowczo odradza ten zabieg nie wiem dlaczego ale serio nie chciał się zgodzić choć powinien w końcu to jego zarobek jego kasa co mu by zależało jedna w tą czy w drugą nie chciał powiedzieć dlaczego ....powiedział tylko nie rób tego i to powinno ci wystarczyć sama do dzisiaj nie wiem co o tym sądzić?

Gość ojejku!
Gościu, a ja chcę żeby lekarz pobrał mi tkankę tłuszczową z brzucha lub bioder i wstrzyknął na wychudzoną twarz. Wiesz po tym co napisałaś,trochę się przeraziłam.Pozdrawiam :)

Gość gość
myśle że jest to kwestia szybkiego zarobku i niewiedzy.Chciałam zrobić hialuron, dobrze, że doczytałam ,że w przypadkach chorób autoimmunologicznych nie wolno.Podejrzewam ,że żaden lekarz by nawet o to nie spytał.Bo raczej poszłabym do lekarza.A hialuron jest tak reklamowany, jakby to było umycie zębów.Piszcie dziewczyny , warto uświadamiać, po to żeby ktos później nie płakał.

Gość gość
to ja od tego kolegi chirurga sama nie wiem co teraz zrobić? mogłabym pójść do innego lekarza ale skoro on mi tego nie chciał wykonać hmmm najgorsze że nie powiedział dokładnie dlaczego?? po starej znajomości radzę ci nie rób żadnej liposukcji ...jego słowa kurna ,liposukcja to nie lipoliza ! chciałam sobie ostrzyknąć usta hialuronem aby je nawilżyć nie tyle powiększyć choć może trochę też ,zobaczę co powie jak do niego pojadę ,napiszę Wam :)

Gość gość
laser jak szkodzi ?

Gość nadal ładna
nie przesadzajcie naprawdę jak robi sie lipolize u dobrego specjalisty to efekty są fajne i chętnie zagląda sie do lusterka ja nie mogę powiedzieć marnego słowa na lekarza u którego byłam jest to bardzo odpowiedzialny człowiek udziela fachowych porad informuje o ewentualnych powikłaniach przeprowadza pełny wywiad co więcej nie jest napalony wyłącznie na kasę bo kazał mi zrobić komplet badań żeby stwierdzic czy w ogóle zakwalifikuje mnie do tego zabiegu,pamiętajcie nie zawsze ten co ma program w tv i prywatną klinike jest najlepszy oni podchodzą do pacjenta rutynowo,jeżeli ktoś ma ochotę skorzystać to mogę polecić dr.Janusza Jaworowskiego z warszawy naprawde Facet zna się na robocie

Gość gość
Po liposukcji ultradzwiekowej nalezy poinformowac klienta/pacjenta ze przez 72h ma ograniczyc spozywanie tłuszczu, zeby nie obciązac wątroby. Powinien tez pic duze ilosci wody. Przeciwwskazania to miedzy innymi choroby watroby, nerek, serca. Klient jest o wszystkim informowany przed zabiegiem. Jak ktos sie stosuje do zalecen i nie ukrywa swoich chorób to zadnych powikłan miec nie będzie.

Gość Ewka_86
Ja jestem po zabiegu u zaprzyjaznionej osoby i powiem wam tak.... Wszystko zalezy od swiadomosci waszej jako klientki i osoby w ktorej rece sie oddajecie ... Ja przed zabiegiem nie mam co sie pokazywac bez akt badan zawsze jest pytanie o dustne leki przyjmowane w ost czasie badz stale (hormony itd) do tego gadka szmatka o jakiekolwiek reakcje alergiczne na preparaty badz zwyczajnie jak mi sie goja rany! ... Magde polecam wszystkim swoim znajomym bo jest to osoba ktora nie robi zabiegow ktorym nie ufa (np stale wypelniacze botoxy itd) badz wie ze oczekiwania klientki sa NIEREALNE do spenienia ...ktory z lekarzy przed zroboeniem botoxu oprocz paralizu nerwow powie wam ze reakcja org moze byc np powstanie torbieli w kolo wypelniacza?! ...ale patrzac na to realnie zawsze beda dziewczyny/kobiety ktore znajac ryzyko i tak bede chcialy zrobic to i tamto mimo 1001 powodow na NIE ...a zastanawiajac sie nad lipisukcja tradycyjna ile z was jest swiadome ze tluszcz jesli usuniesz z np ud badz brzucha i tak musi sie gdzies odkladac jesli nie zmienisz tez swojego zycia to zacznie sie odkladac np na plecach zrobia ci sie motylki itd ....zaufana kosmetyczna i lekarz TO SKARB ...ja na szczescie taka osobe spotklam na swojej drodze ;)

Gość gość
"ja ostrzegam przed salonem Laime kraków bo pracuje tam mega niekompetentna dziewczyna, ktora uwaza sie za bog wie kogo a nie ma ..." Wypisują złośliwe i obraźliwe opinie na temat innych salonów a na swój salon oczywiście umieszczają same super opinie na różnych forach. Następnie jedne i drugie pozycjonują. Żenujące...

Gość gość
a co z masazem prozniowym?

Gość gość
USG, określany również jako diagnostycznym USG, USG i ultrasonograficznym, to urządzenie wykorzystuje fale dźwiękowe o wysokiej częstotliwości, aby utworzyć obraz z pewnej części wewnątrz korpusu, jak na przykład żołądka, wątroby, serca, ścięgien , mięśnie, stawy i naczynia krwionośne. Eksperci twierdzą, że fale dźwiękowe, a zamiast promieniowania są stosowane, USG są bezpieczne. USG położnicze jest często wykorzystywane do sprawdzenia dziecko w łonie matki. Badanie ultradźwiękowe są stosowane do wykrywania problemów z wątroby, serca, nerki i brzucha. Mogą one być również przydatne w pomaganiu chirurga przy wykonywaniu niektórych rodzajów wycinków. Słowo "USG", w fizyce, odnosi się do wszystkich dźwięków o częstotliwości człowiek nie może usłyszeć. W ultrasonografii diagnostycznym USG jest zwykle pomiędzy 2 i 18 MHz. Wyższe częstotliwości zapewniają lepszą jakość obrazu, ale są łatwiej wchłaniane przez skórę i inne tkanki, tak że nie mogą przeniknąć tak głęboko, jak niższych częstotliwościach. Niższe częstotliwości może przeniknąć głębiej, ale jakość www.ultradzwieki.medicaltrainings.pl obrazu jest gorsza.

Gość gość
ja miałam lipolizę aqualixem czy jak mu tam i jest OK

Gość il
witam serdecznie wszystkie panie myślące o zabiegu smart lipo!!! ja zostałam poszkodowana wykonując zabieg w ambasadzie urody w jeleniej górze na ul. ogińskiego, przez doktora jarosława wilka!!! otrzymałam kontakt od dystrybutora laserów smart lipo na rynku polskim. powiedział mi że ten salon nie posiada oryginalnego laseru!!! tylko chinska podróbkę!!! która nie tyle że jest nieskuteczna, to może narobić tylko szkody!!! salon podszywa się pod bezpieczny, skuteczny i oryginalny laser, którego tak naprawde w polsce nie ma!!! jest kilka bezpiecznych, są one jednak w droższych klinikach. dlatego nie patrzcie na cene!!! taniej...można narobić sobie tylko szkody!!! nie mam pojecia kto dopuszcza wogole na rynek takie podroby!!! ale niestety tak jest...a potem cierpi setki kobiet.... jeśli koniecznie chcecie zdecydować się na taki zabieg (choć ja odradzam, gdziekolwiek!!!) sprawdzcie dokładnie staż lekarza w wykonywaniu tego zabiegu, certyfikaty, przede wszystkim stopien medyczny, a przede przede wszystkim certyfikat laseru!!! powinien mieć atest fba badz fdi (prosze wybaczyć ale zapomniałam dokładnie, jednak coś w tym stylu). nie narażajcie swoich ciał i zdrowia w żadnym byle salonie!!!!!!jesli juz korzystajcie ze sprawdzonych klinik, doswiadczonych lekarzy!!! nie sugerujcie sie opiniami w internecie...pozytywna opinie moze wystawic sobie kazdy ku dobru reklamy...ja chyba w tedy na taka wlasnie trafilam na moje nieszczescie...i nia sie zasugerowalam!!! jesli ktoś ma jakies klopoty po smart lipo piszcie do mnie smialo ilona.vitalia@o2.pl razem łatwiej się wesprzeć...i razem walczyć o to by nikomu więcej nie stała się krzywda!!!!!!!!!!!

Gość gość
Jestem jeszcze jedną osobą z ciężkimi powikłaniami po takich zabiegach> Miałam normalną liposukcję, która lekarzowi nie wyszła. poprawki robiono mi metodą liposukcji laserowej. Miesiąc po trzecim zabiegu lipolizy laserowej odkryłam powiekszony węzęl chłonny w pachwinie. czekałam ok poł roku ale węzeł ciągle był powiększony. Po wycięciu i wysłaniu do badania okazało sie,ze to chłoniak grudkowy. Wcześniej byłam idealnie zdrowa, wszystkie wyniki miałam super. Jestem już po bardzo silnej chemioterapii. na szczęście zdrowa, ale co przeszłam to moje. Za pragnienie posiadania idealnej figury zapłaciłam najwyższą cenę. O tym że mój brzuch dalej wygląda okropnie nie piszę, że laser uszkodził strukturę mięśni poprzecznych brzucha i bioder nie piszę, bo żyję i to jest w tym najważniejsze. Jak chemioterapia uszkodziła mi organizm też nie wspominam bo to temat nie na ten wątek. odpuściłam chwilowo proces sądowy , bo walczyłam o przeżycie, ale chętnie teraz skontakuję się z kancelarią, która zajmuje się takimi sprawami. Proszę o kontakt na mail horseanddog@wp.pl

Gość gość
Miałam lipolizza aqualyx 1,5 roku temu do tej pory mam guzik pod skora. I ślady jakby,m miała siniaki dziewczyny ostrzegam

Gość gość
ja wykonywalam lipolize iniekcyjna ale wzgorka lonowego , wykonalam 3 zabiegi w odstepie co 2 tygodnie i na prawde jestem zadowolona z efektu.Polecam klinike Beautymed.

Gość gość
OSZUŚCI uwaga na oszustów laime reprezentowanego przez michał matuszewski nie wykonali zabiegów bo się maszyna popsuła zwodzili miesiącami i nie chcą oddać pieniędzy. inne osoby które zostały oszukane proszę o mail oszukaniprzezlaime@gmail.com Karolina

Witam 27 pazdziernika tego roku zrobilam aqulyx na kolanach wewnetrznych i od kilku dni mam straszne siniaki i czerwoną skorę ktora okropnie mnie swedzi nie do wytrzymania.... zabieg przeprowadzila kosmetyczka i umywa teraz ręce...,dodam ze mialam rok temu robioną w tym samym miejscu liposukcje tradycyjną i nic nie pomogło ,dodatkowo mam obrzeki limfatyczne nog i wciąż mi puchną i pewnie temu nie ma efektów... ,mam teraz podobno reakcje alergiczną z tego co wczesniej wyczytałam ,co mam zrobic i gdzie szukac pomocy,skora moja wygląda jakbym ostro poparzyła się pokrzywą i są burchle... Pomocy ,moze ktos z Was wie o co chodzi.

Gość gość
Nikt nie wie dlaczego temu nie ma efektów

najbardziej boje sie tego ze te swędzenie skóry nie ustąpi,od wczoraj smaruję Altacetem żel,niby swędzenie na troche ustaje ale potem wraca , za to mam nadzieje ze siniaki zejdą bo to podobno niezły żel....Znacie jakąś maść na takie swędzenia i zaczerwienienia skórne ???

Gość gość
HANNA SZCZERBA Uwaga !!! Przestrzegam wszystkich przed tą osobą!!! Źle wypełniła dolinę łez, czego skutkiem jest efekt Tyndalla. Jeszcze sama musiałam ja uświadomić. Początkowo deklarowała, że mnie nie zostawi i napewno pomoże. W ramach rekompensaty wykonała mezoterapię powiek i na tym jej pomoc się skończyła. Jak jej napisałam, że boli mnie oko i być może potrzebna mi pomoc- już nie odpisała. Następnego dnia nie odebrała telefonu. Kiedy jej napisałam, że oczekuję rekompensaty- zerwała kontakt... Zabieg kosztował mnie 850zł. Naprawa jej błędu już prawie 5000zł i końca nie widać. Przestrzegam wszystkich!!! UWAGA ZERO ETYKI. Szkodzi i nie udziela pomocy swoim ofiarom. Wszystkim zainteresowanym służę dokumentacją foto, sms oraz bilingami na dowód tego, że ta pani ma zero moralności

Gość mattix26
Jeśli nie podpisałaś zadnego dokumentu ,powinna Ci dać taki do podpisu że na wszystko wyrażasz zgodę mimo ewentualnych powikłań ,to może zgłoś to gdzies i oskarż ją,takim sie należy

witam ja bylam dzis u kosmetyczki na liposukcji ultradzwiekowej wrócilam i po godzinie od zabiegu mdłosci wymioty co zjem lub wypije to zwymiotuje,,,,,,,,,,,ratunku co mam zrobic

Gość gość
Trwają ostatnie zapisy do BazyModelek.com Panel wiosenny zostaje zamknięty z dniem 31.01.2015r. Pacjentki-modelki NIE PŁACĄ ZA ZABIEGI!!!! Jeśli chcesz jeszcze dostać sie na listę modelek, wypełnij formularz i czekaj na kontakt z naszej strony. W lutym spotkanie konsultacyjne z naszymi specjalistami i pierwsze w tym roku szkolenia dla lekarzy z medycyny estetycznej. Kolejny nabór już jesienią 2015r. Liczba modelek ograniczona. Wybieramy te, które zgłoszą się najszybciej. Pozdrawiamy i czekamy na ostatnie zgłoszenia. Zespół BazaModelek.com