Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotkamiauczka

przeziebienie w ciazy co brac?

Polecane posty

Hej dziewczyny potrzebuje porady, jestem przeziebiona mam okropny katar i gardlo cale zawalone i jestem w 13tc co wziasc na przeziebienie ???

Gość Aśka23
po pierwsze iść do lekarza, bo mi z lekkiego przeziębienia zrobiło się zapalenie płuc- leczyłam się domowymi sposobami i nie poszłam do lekarza po drugie- domowe sposoby- czosnek, sok z malin, z cytryny leki najlepiej skonsultować z lekarzem, ale możesz na katar maść majerankowa, jest fajny syrop dla ciężarnych nazywa się chyba prenalen , na gardło stosowałam tantum verde. Generalnie zazwyczaj można te leki, które mogą małe dzieci brać, ale lepiej nie kombinuj i idź do lekarza

Gość jak z gorączką to
paracetamol albo prenalen syrop dla kobiet w ciąży, pij lipę napotnie i jakieś tabletki na gardło ale nie szalej

Gość lucy lucinda
mnie lekarz prowadzący zalecił paracetamol (coldrex albo fervex) + witamina C

Gość ja jak byłam przeziębiona
to robiłam inhalacje ..kupiłam olejek do inhalacji ..gotowałam wodę wlewałąm do miski lałam kilka kropel głowe dawałam nisko i ręcznik na głowe tak by para leciała na mnie wdychałam tak przez 5-10 minut 2-3 razy dziennie i pomogło ... Przepis lekarza teraz 2 ciaża i wiem już że jak mnie cos złapie to apteka i olejek :D

Niestety, same naturalne rzeczy: czosnek, syrop z cytryny i cukru, herbata z majeranku, miód, cytryna. U mnie katar leczony naturalnymi metodami trwał tyle samo co lekami, tyle, że leki łagodzą, a naturalne rzeczy nieco mniej i musi się człowiek namęczyć, szczególnie jak ma nos zatkany .....

Gość bjnkb
najlepsze ciepłe mleko z pociętym ząbkiem czosnku, do tego łycha miodu i łyżeczka masła. Ochydne w smaku więc pić "dzuszkiem" z zatkanym nosem. Rano kubek i wieczorem to samo. Po dwóch dniach będziesz zdrowa.

Gość taka sobie.
dwa dni temu byłam na pomocy doraźnej, też jestem w ciązy i tym bardziej bałam się brać coś na własna rękę. Tak więc wrazie temp powyżej 38st brac apap, oprócz tego tamtum verde do gardła (żadnych tabletek do ssania), płukać gardło wodą z solą, wit c, herbatka z miodem i cytryną i robić chłodne okłady na czoło żadnych kropli do nosa tylko psikać wodą morską w sprayu. Dziś jest już o niebo lepiej gardło wcale nie boli, (a jeszcz dwa dni temu gardło tak bolało, że śliny nie mogłam przełknąć a co dopiero coś zjeść), nie ma temp i jest ok. Autorko życzę zdrowia!