Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michal18

Czy to może być ciąża ?

Polecane posty

Witam. Mam 18 lat moja dziewczyna 17. Uprawiamy seks oralny i petting uważamy zawsze myjemy ręce wodą i mydłem.Moja dziewczyna ma nieregularne miesiączki mniej wiecej co 28 dni.Ostatni okres dostala 30.08.11 lecz był on inny niż zwykle był skąpy trwal tyle co zawsze 6 dni w drugim dniu było tyle krwi co zawsze a w innych dniach wystarczałby 1 podpaska na cały dzień. Co może być tego przyczyną? Dodam jeszcze że kilka dni przed okresem była w szpitalu 1.5 dnia a pózniej w domu leżała 2 dni i mało się ruszała bolał ja kręgosłup i noga nic nie stwierdzono. Myślę że też stresowała się szkoła bo przeniosła się do innej klasy na inny profil.Od wczoraj 17.09.11 zaczeły ja bolęc piersi są nabrzmiałe zostało 10 dni do okresu. Kolejna rzeczą co nas nie pokoi jest to że ciągle oddaje mocz chodzila co 20 min miała uczucie pełnego pęcherza lecz oddawała tylko kilka kropel moczu. Czy to wina pęcherza ? ona zawsze miała problemy z pecherzem ale nigdy nie aż takie żeby co 20 min chodzic do toalety.Mówiła mi że ma wzdęty brzuch i jest inny lecz ja tego nie zauważyłem Zwracam sie z pytaniem czy to może być ciąża bo naczytałem sie duzo o tym i teraz sie martwimy. Proszę o odpowiedź..

To chyba są normalne objawy przed okresem, np te nabrzmiałe piersi. Jak si boicie to niech twoja dziewczyna zrobi test ciążowy. Po za tym nie ma co się martwić na zapas. Głowa do góry : )

no tak ale ja jak sobie cos wkrece to juz calymi dniami o tym mysle.. zdziwil mnie ten skapy okres i te oddawanie moczu....

nie chce jej stresowac zadnymi testami... czyli to moze byc ciaza ? ten skapy okres... ?

nie chce jej stresowac zadnymi testami... czyli to moze byc ciaza ? ten skapy okres... ?

ciaza jest bardzo watpliwa, wrecz nieprawdopodobna skoro tylko sex oralny byl wiec nie macie czym sie przejmowac

Gość kwiatowa łąka
odpowiedz brzmi tak moze byc to ciązka ale równie dobrze moze być to objaw przed okresowy wiec nie bedż gówniarz ubieraj kamasze do apteki zróbcie test i bedzie wszystko jasne nikt tu z fusów ci odpowiedzi nie wywróży

Gość bjhk
MYŚLĘ ŻE JEST W CIAŻY TO PEWNE

m a d z Dziekuje za odpowiedz... ale zawsze cos mozna przeniesc na palcach... a ze ja naleze do typu ludzi ktorrzy panikuja to juz tak zostanie..

Gość eureka120
zrobcie test...ale przez oral nie mozna zajsc :p

test odpada duzo jest przypadkow zajscia w ciaze przez oral ? przeniesieniu czegos na palcach.?

oj tam już bez przesady, jak nie włożyłeś jej paluchów umazanych na maxa w spermie to nie bedzie żadnej ciąży... nie macie sie co martwić, od seksu oralnego i macanka sie w ciąże nie zachodzi i co to ma znaczyć "Moja dziewczyna ma nieregularne miesiączki mniej wiecej co 28 dni" ?? to są właśnie regularne miesiączki

Moniak przewaznie ma kilka dni wczesniej myslalem ze regularnosc polega co 28 dni tak jak w szwajcarskim zegarku...

Zawsze jest taka możliwość. Nie panikuj będzie dobrze. Ja też tak mam i jesteśmy w podobnym wieku mój chłopak własnie nie panikuje ale ja jak sobie coś wkręć to już masakra. Ale zawsze jest ok. Jeśli serio przypominasz sobie jakąś sytuacje gdzie mogłeś przenieść spermę na palcach to zróbcie test bo innego wyjścia nie ma albo czekajcie spokojnie na okres. Po za tym kiedyś sobie wkręciłam tez ciąże i okres mi sie ze stresu spóźnił 12 dni.

regularny okres to regularnie co tyle samo dni, z małymi poślizgami 2-3 dni, to nadal jest regularność mnie strasznie denerwuje "boje sie że jestem w ciaży ale tesu nie zrobie" o raaany, to nie rób i bój sie dalej... zresztą naprawde nie wiem co byś musiał zrobić żeby ona tak w ciążę zaszła...

Decoy Raczej nie bylo takiej sytuacji zawsze dokladnie uwazamy myjemy rece xx razy zdziwił mnie tylko jej skapy okres i te czeste oddawanie moczu... Dziekuej za czynna dyskusje w temacie..

Moniak ma racje jak wam się tyłki trzęsą to tylko i wyłącznie trzeba zrobić test i nie psuć sobie zdrowia stresem !!

Moniak a co moze oznaczac skapy okres ? naczytalem sie tego internatu ze to moze byc ciaza... Dziekuje za Twoje wypowiedzi uspokoily mnei troszke.. a jak na palcach znajdowala sie sperma i sa np wytarte to juz nie ma mozliwosci zajscia ?

Możliwość zawsze jest moja mama kiedys miała dziewice w ciąży właśnie w taki sposób ( mama jest położną ) ale to jej sie przez 30 lat kariery zażyło raz więc no serio nie masz co panikować :)))))

Po za tym twoja dziewczyna ma 17 lat więc ciągle dojrzewa i wszystko się zmienia.

skąpy okres może oznaczać że dziewczyna ma DOPIERO 17 lat i jeszcze jej sie gospodarka hormonalna kształtuje wiec sie mogą takie akcje zdarzać, to też może byc wynik stresuuu, jakiejś choroby i brania leków, no mnóstwa rzeczy, tym bardziej jak ma mówisz problemy z pęcherzem, jakieś zapalenie czy co jak wytrzesz palec to plemniki giną, one potrzebują przyjaznego środowiska do życia (śluz w pochwie i szyjce macicy), a nie kocyka i palca... zastanów sie, chyba po coś jest ten wytrysk nie? plemniki musza zostać ze spermą wtłoczone głębooooko żeby trafiły w ogole na spotkanie z jajeczkiem, a nie jakieś zaschłe coś na palcu wytarte w koc, nie ma opcji

dziekuje drogie Panie za odpowiedz... czyli to nie ciąża ? rece zawsze mylismy ciepla woda i mydlem

Ja obstawiam 99.9 % że to nie ciąża ! Nie stresuj siebie ani dziewczyny. : )

dziekuje Decoy najgorsze jest to ze jestem chory siedze w domu nie mam co robic i mysle o tym... a jeszcze mam takie zapytanie ile mniej wiecej kosztuje antykoncepcja skuteczna ? czy pozniej sa problemy z zajsciem po braniu tabletek /plastrow / zastrzykow itp ?

Gość bjhk
SPIRALE JEJ ZAŁÓŻ

dzieci, do zabaw macanych hormony wam nie potrzebne, jak nie macie zamiaru uprawiać seksu to nie myślcie o tym jak macie zamiar to wyjasniam: - na zastrzyk jest za młoda i to drogie - plastry drogie około 60 zł miesięcznie - tabletki są różne, są również niektóre z nich refundowane i kosztują około 10 zł, wszystkie jednak bez względu na cene są tak samo skuteczne by uprzedzić to głupie pytanie, nie ma żadnych problemów z zajściem w ciążę potem

Ja własnie byłam u lekarza i zapisał mi tabletki i mówił ze kosztują 25 zł za opakowanie na miesiąc, zawierają ponoć małe dawki hormonów i dla młodej dziewczyny są dobre i nie mają jakiś strasznych skutków ubocznych . Plastry są drogie kosztują 40 zł jak się dobrze poszuka bo tak to są droższe.

ja brałam tabletki kosztujące 22 zł/m, teraz zmieniłam na inne i akurat one kosztują około 13 zł więc są różne ceny, ale jak dziewczyna powie u gina by wziął pod uwagę to że nie stać jej na te najdroższe to on oczywiście może zapisać np. tańsze odpowiedniki (taki sam skład, ale od innego producenta)