Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michal18

Czy to może być ciąża ?

Polecane posty

nie ma antykoncepcji chroniącej przed ciażą w 100%, ale tabletki mają skuteczność ponad 99% wiec są bardzo skuteczne i przy prawidłowym braniu ich nie ma opcji w zasadzie by zajść ja biore tabsy 3 lata, zawsze uprawiamy seks "do końca" we mnie i jakoś w ciąży nie jestem

Tabletki dają niby 100 % pewności ale trzeba brać je codziennie o tej samej godzinie jak dziewczyna zapomni to jest pozamiatane po za tym jak będzie chora i zacznie brać antybiotyki to mogą one osłabić działanie tabletek dlatego w tym czasie powinno się zastosować jeszcze jedno zabezpieczenie w postaci prezerwatywy.

ale generalnie, wystarczy sobie ustawić przypominenie w komórce by brać je codziennie, i zawsze zanim zacznie sie brać jakieś leki przeczytać w ulotce czy one nie wpływają na tabletki (bo nie wszystkie antybiotyki mają na nie wpływ) i ok

Po prostu trzeba brać je sumiennie. Po za tym seks to nie zabawa więc lepsze branie tabletek niż nauczka na szczęście która skończyła się dobrze w moim przypadku.

Tak nie masz sie czym stresować. Tylko lepiej pogadaj z dziewczyną o tabletkach na przyszłość. ; )

Polecam się na przyszłość ale jestem w wieku twojej dziewczyny więc Pani mnie troche postarza xd