Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadia56

prosze o pomoc zapomnialam o tabletcee !!!

Polecane posty

Gość nadia56

witam wszystkich pisze bo mam pewien problem - od 2 lat biore tabletki antykoncepcyjne rigvidon wczoraj powinnam wziąść tabletke juz 8 z opakowania około godziny 19 jednak zapomniałam o niej i wziełą ją dopiero około godziny 6 rano , zanim ją wziełam uprawiałam sex z chłopakiem i teraz sie boje czy przypadkiem nie powinnam zażyc tabletki 72 godzinnej tzn poronnej , czy może mi ktos poradzic co mam robic ( na ulotce tabletek przeczytałam że ochrona tabletek moze minąc dopiero po 12 godzinach spóżnienia ) prosze o pomocc

spóźniłaś się 11 godzin a więc ja nie martwiłabym się tym, bierz dalej tabletki, stosuj prezerwatywę dodatkowo przez tydzien i bedzie okej tabletka 72po nie jest tabletką poronną, tak czy siak nie musisz jej brać

Gość mia mia mua mua mua
72h to nie jest tabletka poronna!!!! Zaraz mbedziesz opowiadac, ze usunelas dziecko, bo wzielas tabletke 'do 72h' po ://///

Gość nadia56
ja tylko chce wiedziec co mam robic jestem odpowiedzialną osoba i nie chce potem problemów typu latac po lekarzach i proscic zeby mi ktos nie chcianą ciąże usuwał albo zebym musiala sie truc różnym tableami tylko przez to ze zapomnialam o tabletce , bo po to stosuje tabletki zeby nie "wpaść " bo dla mnie to byłby koniec świataa..

można sie spóźnić z tabletką do 12 h, wiec zmieściłaś sie w czasie, poza tym to drugi tydzien brania wiec najtrudniej w nim o wpadke, nic z tego nie bedzie