Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowy25

Sperma na prezerwatywie.

Polecane posty

Gość Nowy25

Witam. Mam pewien problem. Otóż odbyliśmy z dziewczyną stosunek z użyciem prezerwatywy. Do wytrysku nie doszło w prezerwatywie, tylko po za nią... Ręce od spermy wytarłem w papier. Następnie chwyciłem prezerwatywę i położyłem ją na biurku. Umyłem penisa. Po 2 godzinach odbyliśmy stosunek jeszcze raz. Niestety przy użyciu tej samej prezerwatywy. I mam pytanie, czy na tej prezerwatywie ( w zasadzie na jej zewnętrznej części ) mogły zostac jakieś pleminiki i czy istnieje ryzyko zapłodnienia ?? Proszę o szybką odpowiedź.

raczej nie, skoro wytrysk nastąpił już po ściągnięciu prezerwatywy (tak zrozumiałam) i gumka leżała sobie spokojnie na biurku to nie ma ryzyka by tam były plemniki

Gość Nowy25
Ale boję się, że po tym wytarciu rąk mogły zostać jeszcze jakieś plemniki... A wtedy chwyciłem prezerwatywę ;/

to trzeba było wcześniej myśleć a nie po fakcie ale moim zdaniem jak wytarłeś rękę to tam juz żadne żywe plemniki sie nie ostały, a na pewno nie po 2h (gdyby faktycznie były na gumce) bo plemniki do życia potrzebują przyjaznego środowiska jakim jest śluz pochwy i szyjki macicy, na powietrzu one szybko umierają

Gość Nowy25
Tylko że ta prezerwatywa leżała na biurku i była włożona w opakowaniu, tzn. w tej paczce, nie w kartoniku...

Gość Nowy25
I bardzo się tym faktem stresuję... ;(

o jezu przestań, "na powietrzu" napisałam tak w domyśle że poza ciałem kobiety, przecież one wyzdychają moment jeśli nie są albo w jądrach faceta, albo u kobiety w drogach rodnych, wiec nie ma znaczenia czy w kartoniku czy bóg wie gdzie... no żeby na gumkach oszczędzać a potem schizować to tego jeszcze nie widziałam

Gość Nowy25
Nie oszczędzam na gumkach. Po prostu miałem przy sobie tylko jedną... Czyli nie ma ryzyka ?

zawsze jak sie uprawia seks to jest ryzyko ciąży, ale ta akcja jakoś go nie zwiększyła moim zdaniem

Gość Nowy25
No to dziękuję za odpowiedź ;)

Gość Nowy25
Ktoś sądzi inaczej ? Bo cały czas jestem zestresowany ;(((

Gość Nowy25
Jest tu ktoś ????

Gość Panikara7
Moim zdaniem nie ma zwiekszonego ryzyka w zajsciu w ciazę ;) Poczekajcie do okresu dziewczyny i sie uspokoicie. Na drugi raz zabieraj wiecej gumek :D

Gość Nowy25
Wiem, że to może wydawac się śmieszne. Ale mi i dziewczynie wcale nie jest do śmeichu. Wtedy nie pomyślałem o tym, że przecież dotykałem prezerwatywę po wyrtysku. Pomyślałem tylko o tym, że nie spuściłem się do środka prezerwatywy...

Gość Panikara7
Dobrze, ja z tego się nie smieje, bo kazdy popelnia bledy, a niedawno tez przezywalam swoja historie z "urojona" ciaza. Bedzie dobrze, jak pisala monikak plemniki szybko obumieraja jesli znajduja sie poza sprzyjajacym im srodowiskiem. Dla pewnosci poczytaj sobie w necie o tym.. Kiedy dziewczyna ma termin okresu?

Gość Nowy25
Mniej więcej koło 4 - 5 każdego miesiąca. A prezerwatywa nie jest miejscem sprzyjającym ? Tzn. jej zewnętrzna częśc ? Przecież była tam też wydzielina z pochwy po pierwszym stosunku. Fakt, że prezerwatywa leżała potem w paczce jakieś 1,5 - 2h... Co o tym myślisz ?

Gość Nowy25
Wiem, bardzo głupio zrobiłem. Ale pojechałem do dziewczyny i wziąłem jedną prezerwatywę tak na wszelki wypadek. I odbyliśmy stosunek. Tyle że nie spuszczam się do środka prezerwatyw, bo nie chcę ryzykowac ( w razie pęknięcia klapa... ). I nie myślałem że zrobimy to drugi raz... Po pierwszym razie wytarłem ręce papierem i prezerwatywę włożyłem do paczki i chiałem ją wyrzucic. Ale potem chciałem jeszce raz i pomyślałem, że przecież ta gumka jest 'dobra' bo nie spuściłem się w nią. I umyłem penisa...Dopiero później pomyślałem, że przecież dotykałem ją po wytrysku, co prawda wytartą ręką, ale nie wiem czy była ona napewno czysta i czy nie zostały na niej plemniki ;/

Gość Panikara7
Moim zdaniem nie... Nie stresuj sie. Na przyszlosc : gdybyście mieli podobna wpadke najlepiej od razu umowic sie do ginekologa i przedstawic sytuację. Gdyby ryzyko zajscia w ciaze bylo dosyc duze przepisalby jej tabletke po i byloby po sprawie..

Gość Nowy25
A teraz tego nie robic ? Tzn. wizyta...

Gość Nowy25
Nie ma sensu iśc do lekarza ?

Gość Panikara7
Ginekolog powiedziałby jedynie, żebyście najpierw dojrzeli do seksu.. Tak na serio..nie masz się czym martwić, musicie przeżyć te 2 tygodnie, więc odstresujcie się, bo przez stres jeszcze jej się okres spóźni. NIE MA CZYM SIĘ MARTWIĆ! ;)

nie ma sensu, bo nie ma zwiększonego ryzyka ciąży, jak wytarłeś rękę i potem dotknąłeś gumki to na pewno nie przeniosłeś tam plemników zdolnych do zapłodnienia, a po 2h leżenia to na stówe już ich tam nie było

Gość Nowy25
Dziękuję Wam bardzo za pomoc i wsparcie. Dobrze że są na świecie tacy ludzie.

Gość Nowy25
Gdyby ktoś jeszcze chciał coś dodac, to byłbym bardzo wdzięczny i z góry dziękuję.

Gość Nowy25
Ktoś jeszcze się wypowie ? Bo chyba nie przeżyję tych 2 tygodni czekania, aby się upewnic ;(((((((((((

Gość Panikara7
Czowieku, juz 2 osoby sie wypowiedzialy i nie panikuj.. Tutaj nikt wiecej nie ma zamiaru wypowiadac sie na tak oczywisty temat. Uspokoj sie.

Gość Nowy25
Łatwo powiedziec uspokój się, jak się nie jest w mojej sytuacji. Różne myśli chodzą po głowie...

Gość Panikara7
Oj, człowieku.. Byłam w gorszej sytuacji od Ciebie i musiałam sobie z tym poradzić, pomimo że jeszcze miałam egzaminy nad którymi nie mogłam się skupić. Ale trzeba pomyśleć trochę racjonalnie i nie martwić się czymś, co tak naprawdę nie ma istnienia.

moim zdaniem również nie ma takiej opcji aby plemniki zostały na gumce, bo napewno by nie przeżyly , nie ma sie czego obawiać:)

Gość stary zboczeniec kafeteria
dobrze ze jeszcze nie wkladales obspermionych paluchów do piczki, buhahaha , nie bój się siksa na bank nie jest w ciąży