Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarka11882

ja i on

Polecane posty

On - mój sąsiad, znamy się od dziecka. Nie widzieliśmy się parę lat bo pracuje 200 km od miejsca zamieszkania i baaaardzo rzadko przyjeżdża do rodzinnego domu. Cały poprzedni tydzień był na urlopie i nasze drogi często się krzyżowały. Bywał też u mnie- dobry kolega mojego brata. W weekend natomiast bardzo mnie zaskoczył i nie wiem co o tym myśleć... W piątek była u mnie koleżanka, z którą nie widziałam się pół roku. Wypiłyśmy po piwie i wyszłam ją odprowadzić do domu. Napisałam do niego smsa żeby przeszedł się z nami. Spał już, ale obudził go sms, wstał- mimo tego, że był zmęczony bo cały dzień pracował koło domu, ubrał się, odwiózł moją koleżankę a później spędził ze mną pół nocy na pogaduchach o starych czasach. Sobota- pracował cały dzień kolo domu ale wieczorem wyszedł z moim bratem na imprezę. Pracuję jako barmanka więc przyszli do mojego klubu. Impreza skończyła się o 3 a on mimo tego, że był z moim bratem, zostawił go i czekał na mnie aż skończę pracę. Odprowadził mnie do domu. Niedziela- zabrał mnie na całodniowy wypad za miasto. Było z nami co prawda dużo znajomych, ale widziałam, że traktuje mnie inaczej niż pozostałe koleżanki. jest wobec mnie bardzo szarmancki, uprzejmy, miły no i widzę w jego oczach, ze nie jestem mu obojętna. Poza tym cały czas szuka mojego towarzystwa, nie odstępuje mnie na krok... No i wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt, że ma dziewczynę. jest z nią 4 lata. Nie pytałam go o "stan" jego związku, ale przez cały weekend będąc ze mną nawet do niej nie zadzwonił. Nie chcę się wcinać między wódkę a zakąskę, ale widzę po jego zachowaniu, że nie jestem mu obojętna... Jak odczytać jego zachowanie? Może ja już mam jakieś urojenia, ale żaden mój kolega nie zachowuje się w stosunku do mnie tak jak on... I na pewno nie chodzi mu o seks, bo to spokojny chłopak, ma poukładane w głowie a dziewczyna, z którą jest, jest jego pierwszą. Co myśleć o jego zachowaniu? Jak to odbierać? Do środy będzie jeszcze w domu, później jedzie do pracy. A ja jak durna latam od okna do okna i patrzę czy już nie śpi :) Nie dzwonie też i nie piszę żeby się nie narzucać.

Gość sdfghjksdfghjkldfghj
aha i poinformuj jego dziewczyna e i WLASNA DURNA CIPE ze skurwysyn klamczych

Ale on nie jest sukinsynem. To dobry chłopak. Miał trudne dzieciństwo- ojciec alkoholik, zmarł kilka lat temu. Matka ledwo wiązała koniec z końcem i po smierci ojca wyjechała do pracy za granicę. On jest juz samodzielny, zarabia na siebie i chyba nieźle mu sie powodzi bo wyremontował dom rodziców, ma własny samochód- nie najgorszy i nie najtańszy.

Bez urazy, ale myślę, że to Ty bardziej fiksujesz niż on. Ja znam facetów, którzy są tacy jak opisujesz i wcale nie oznacza to tego, że są zainteresowani kobietą w sensie stricte damsko-męskim. Chłopak widocznie lubi Cię, jesteś koleżanką z czasów dzieciństwa, miło mu z Tobą spędzać czas Jak widać nie próbował Cię ani pocałować. Wypad był w większym gronie. A że wstał i wyszedł? no sorry.. napisałaś sms, nie zrobił tego sam z siebie. Czy sam z siebie napisał Ci - hej, może pójdziemy na spacer? Czy doszło do czegoś podczas tej połowy nocy? To, że zaczekał w knajpie aż skończysz pracę też niczego nie oznacza, może nie miał ochoty po prostu wracać do domu? Bez urazy, ale robisz z igły widły. A to czy dzwonił do niej, czy nie - to już ich sprawa. Może napisał jej 20 smsów a nawet o tym nie wiesz, chyba nie chodziłaś za nim krok w krok. Moja rada - nie angażuj się emocjonalnie, choć jak widać już świrujesz na jego punkcie. Mówisz, że latasz od okna do okna. Facet spędził z Tobą kilka chwil, jest po prostu miły, ma dziewczynę od 4 lat a Ty zachowujesz się troche jak nagle doceniona małolata, która sobie wyobraża niewiadomo co.. Ja mam kilku kumpli, którzy potrafią w środku nocy przyjechać do knajpy by mnie odebrać i zawieźć bezpiecznie do domu i nie czują nic do mnie, poza uczuciami koleżenskimi. Nie wkręcaj sobie, zostaw faceta, nie próbuj mu zawracać w głowie. Uszanuj to, że ma dziewczyne (od 4 lat, więc raczej ją kocha i jest z nią szczęśliwy, a to że nie wydzwaniają do siebie- może nie są tak zaborczy jak większość osób w związku)

Zdaję sobie sprawę z tego, że trochę za bardzo się w to wkręciłam dlatego proszę o obiektywne opinie. Wyobrażam sobie nie wiadomo co, bo w czasach liceum trochę się spotykaliśmy i nigdy nie był mi do końca obojętny. Zawsze wyróżniałam go z pośród grona kolegów.

jeśli wiesz, że nie potrafisz trzymać dystansu to nie spotykaj się z nim to w końcu zajęty facet..

Gość krajanka czekoladowa
zgadzam się z 05....nie wkręcaj się :)

Potrafię trzymać dystans. Jestem osoba po przejściach i od dłuższego czasu nikt nie traktował mnie w taki sposób jak on dlatego tak fiksuję. Szanuję to, że ma dziewczynę i dlatego nie pcham się z buciorami w jego życie. Miło spędziłam weekend w jego towarzystwie i stąd te emocje. Nie nagabuję go też telefonami, żeby nie przestraszył się mnie :) w środę pojedzie do pracy i zapewne wszystko wróci do normy. Znowu nie bedę widziała go spory czas i się uspokoję. Jak to się mówi- co z oczu to z serca.

Facet chciał sobie poużywać na boku w czasie urlopu. Chyba nie myślisz, że się zakochał.

Gość ja86sia
nawet jeśli on nie traktuje Cię obojętnie, to zastanów się, czy chciałabyś być z kimś kto zachowuje się nieuczciwie w stosunku do swojej dziewczyny z którą jest w 4 letnim związku, i olewa ją dla innej panny? masz pewność, że Ciebie kiedyś nie potraktował by tak samo? lepiej daj sobie spokój...