Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nutellaaaa

Czy da się przeżyć za 1300 miesięcznie w 3 osoby ?

Polecane posty

Gość Nutellaaaa

witajcie Moje pytanie jest takie jak w temacie. Jedna osoba to 2 miesięczne dziecko. I tak jak byśmy mieszkali z mężem sami to mielibyśmy od rodziców : Wędlinę mięso melko śmietanę jaja ziemniaki A musieli byśmy opłacić mieszkanie rachunki no i kupować resztę potrzebnych rzeczy do domu Czy raczej jest to ni emożliwe ?

Gość nie ma szans, jak za mieszkani
(podejrzewam, że chcecie wynająć) zapłacicie 1000zl najmniej + czynsz + rachunki, 1300zl wam na samo mieszkanie nie wystarczy

Gość .....2888
Ja zarabialm 1400zl. Mieszkam z dzieckiem 8 lat. Wynajmuje mieszkanie. Moje rachunki to 1200zl - wynajem, czynsz, prad, gaz, kablowka, internet, telefon. Dostaje jeszcze 500 zl alimentow. Starcza na styk lub czasem nie :o

2888 współczuje ci ale widze ze jestes zaradna i radzisz sobie a nie jak co niektrore gowniary rozkladaj nogi robia dzieci jedno za drugim i w mopsie siedza a my musimy nasze podatki miedzy innymi na nie dawac, chore to wszystko!!!

Gość idjdjsddjdnskjdn
2888 nie ma co narzekać bez jaj, 700zl na jedzenie i chemię do domu na dwie osoby to bardzo dużo. Ja żyję z dzieckiem za mniej i jakoś sobie radzę

Gość Nutellaaaa
Tak chcemy wynająć. Szukam w ogłoszeniach w sieci takiego mieszkania co będziemy płacić czynsz 200-400 zł więc wtedy też nie ma szans ? A ile tak mniej więcej wyniosły by nas rachunki ? A mediów byśmy nie mieli uważam że da się bez tego przeżyć. (internet kablówka)

Gość .....2888
700 zl to wcale nie jest duzo. Radze sobie, bo nie mam innego wyjsca. Do mopsu nie mam po co isc, bo przekraczam wszelkie kryteria;)

Gość nutella ale przecież oprócz
czynszu musisz jeszcze zapłacić za wynajem mieszkania do łapy właścicielowi więc w wyjątkowych przypadkach dajmy na to, że znajdziesz jakąś ruderę za 800zl z czynszem to zostaje tylko 500zl na 3 osoby. A gdzie tam jeszcze rachunki za prąd, gaz itp

nutella 200-300zł to sam czynsz w ktorym moze byc wliczony ryczałt na wode i ogrzewanie a do tego przecież dochodzi koszt najmu, w moim mieście za kawalerkę płaci się 1000zł, musisz doliczyć gaz prąd przy małym dziecku to się zawsze dużo wody zużywa od rodziców dostaniecie jedzenie dla was, a dziecko? no i dodatkowo musisz warzywa nabiał pieczywo kupowac chemie, moim zdaniem 1300zł to bedzie wegetacja

Gość Nast i Azja
Niemożliwe. To nie życie tylko wegeteacja. Policz najbidniej 1000 PLN ( niech będzie z mediami i wszytkim). A jak się dzieciak rozchoruje? 300 na życie to jest za mało.

Gość Nutellaaaa
aa kurczę ja myślałam że jak w ogłoszeniu pisze że np. 350zł to już nic więcej nie będę musiała płacić tylko rachunki a tu jednak nie :(

nutella skąd ty sie zerwałaś? a moze sprobuj isc do urzedu miasta i zapisac sie na mieszkanie socjalne? potrwa to troche lat ale moze keidys sie doczekasz

Gość Nutellaaaa
a jeżeli było by nie umeblowane to nie było by taniej ? Bo do domu wszystko mamy oprócz mebli do kuchni

nie ma tak lekko. Jak mieszkasz gdzieś na wsi to możesz popytać o domkach na wynajem. Moja znajoma wynajmuje od starszej pani dom za 100zl, z tym że dom nie ma ogrzewania (w kuchni jest tylko piec kaflowy) i nie ma ciepłej wody, musi grzać w garnkach na piecu ale czasami zdarzają się okazje gdzie ktoś znajomy ciocia lub babcia czy jeszcze ktoś chcą tanio wynająć dom, wtedy tylko opał płacisz, wodę jesli nie ma studni, gaz czy też prąd

podstawa to za kosztu najmu mieszkania np. w mojej mieścinie kuzyn wynajmuje 36m2 to czynsz(z zaliczką na 1 kubik wody ogrzewanie liczone wg powierzchni mieszkania + odstępne to 600zł, (gdzie ja za swoje 50m2 płace teraz 450zł czynszu i zaliczki na 2 wody), a za podobne mieszkanie bo 38m2 ale już we Wrocławiu, koleżanka płaci 1200zł + prąd, tv internet razem 1500zł dlatego najpier dowiedz sie konkretnie jakie są rzeczywiste kosszty najmu, choc wg mnie moze byc to "na styk", licząc ze dziecko moze chorowac..

wątpię, takie nieumeblowane mieszkania są zazwyczaj droższe bo większość jest po remoncie

Gość Nutellaaaa
no to trudno muszę dać sobie spokój.... :( Dzięki dziewczyny za informację

Gość hehhehehheheheee
nie da się przeżyć- nie da! Czynsz+ odstępne+rachunki to min 1000 zł. a gdzie cała reszta?

Gość lkdsgjlkd
200-300 zł za wynajem hehe to sie usmialam :) Myslisz ze jak ktos ma mieszkanie na wynajem to ci go wynajmnie za takie grosze?? ja mieszkanie nie umeblowane w Otwocku bralam 1400 zł mies plus rachunki wynosily mies 500 zł a do tego bralam 1000 zł wrazie zniszczen itp

Gość Nutellaaaa
no myślałam... Bo moja siostra płaci za czynsz 400 żł a ma 3 pokoje kuchnia i łazienka ale szkoda że nic nie mówiła o "odstępne"

Gość lkdsgjlkd
400zł to moze czynszu a nie za wynajem :) gdzie siostra mieszka?

Gość to ni eprawda żekażdy wynajem
jest taki drogi ! u nas są wolne mieszkania jeszcze. 500zł za mieszkanie 62 metry kwadratowe.. plus do tego tylko opłacacie sami prąd. zwolniło sie jedno miejsce bo nie płacili nam za czynsz .. do tego umowa jest tak spisana że na lepsze wynajmujacego.. umowa jest na stałe bo nikt nie chce szukać nowych osób.. wyżucenie grozi tylko jeżeli osoba nie zapłaci przez 3 miesięcy czynszu.. ale wszystko da sie nadrobić i wytłumaczyć no chyba że ktoś to olewa no to co innego.. to jest teren prywatny.. My płacimy dokładnie za wszystko 700zł miesięcznie.. więc tobie na jedzenie zostałoby 600zł.. licze to bez mediów.. my mamy 1800 zł i będzie nas za nie długo 3 i spokojnie damy rade..choc mamy jeszcze inne rachunki

Gość Nutellaaaa
to jest bardzo małe miasteczko Bychawa

Gość niby gdzie można wynająć
za 500zł??? chyba na totalnym wygwizdowie:O bo w normalnym, polskim mieście nie ma takich cen za wynajem:O

do tego mieszkanie które jest wolne to 54 metry kwadratowe i wysokość najmu to 400zł więc wychodzi znowu taniej... Przepraszam ze na początku pisałam tak jakby to były nasze mieszkanie nie my tu też wynajmujemy na stałe juz jesteśmy tu 6 lat i wszytsko jest ok niema podwyzek czynszu.. wczesniej za kawalerke głupią płąciliśmy 1300 zł ...to było śmieszne

Gość no to pisz że na wsi wynajmuje
:O

no to się mylisz to jest chorzów duze miasto blisko do centrum 10 minut spacerkiem .. wszystko jest blisko.. z tym ze to kamienica po remoncie.. ale mamy piecyk taki ze kilka drewienek i mieszkanie jest ogrzane na maska bo mamy centralne pod to podłączone.. wc też mamy w srodku łązienke wszystko ..a co z tego że kamienica a nie blok ja np. na blok bym nie poszła mieszkałam w bloku 20 lat i co jak było zimniej to centralne nie działało hyh.. a tu jak jest chłodniej mozna napalic i jest super ...

Gość adriands
heheh za 5000zł? znajdzie mi takie:) w warsawie zapyziła kawalerka 1500.o czy mto mowa

Gość Nutellaaaa
My chcieli byśmy wynająć w KRAŚNIKU (nie zależnie czy stary czy fabryczny) poszukajcie w googlach i zobaczycie że są takie oferty 200-400 zł