Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nutellaaaa

Czy da się przeżyć za 1300 miesięcznie w 3 osoby ?

Polecane posty

Gość to ni eprawda żekażdy wynajem
jak my wchodziliśmy tutaj to musieliśmy sobie od podstaw robić i remont nas wyniósł bardzo dużo ponad 40 tys .. ale teraz sa tu wszystkie mieszkania na glanc zrobione..

Gość no to skoro wiesz jakie są cen
y wynajmu to po co pytasz na forum?

Gość to ni eprawda żekażdy wynajem
każde miasto ma swoje ceny tym bardziej kraków i warszawa ... Ja mówię o chorzowie ..:) a wydaje mi sie że jak poszukacie prywatnych mieszkań to sie znajdzie coś na pewno niż prze biura które z tego kasę też muszą mieć..

Gość przecież autorka chce w jakiej
ś dziurze zabitej dechami więc nie wątpię, że wynajmie tam za grosze:O

Gość do nutellaaaa
Szkoda ze nie mieszkasz bliżej bo załatwiłabym ci u nas.. wystarczyło by ci te za 400zł do tego prąd co miesiac około 80 zł przykłądowo podaje więc w łapie zostawało by ci 820 zł na miesiąc i spokojnie byś dała rade..

Gość krasnik to nie taka dziura
znam gorsze dziury a to ze 40 km do lubilna poza tym to miasto jest więc nie jest najgorzej ;)

Gość kaska30-09
wyobrazacie sobie za rodzint w polsce zyja za 1300zł??????????? i jescze na wynajmnie!!!!!!!ja to mistrzostwo, ja bym sobie w łeb strzeliła- i jeszcze dzieci?? a jak choroba?za c leki?mam 1400 to ja czasem na weekend wydaje, matok...

Gość do nutellaaaa
i nie zawsze tanio oznacza dziurę zabitą dechami ..mieszkam pod samym rynkiem ...szukaj nie przez biura ...spróbuj poszukać prywatnych kamienic prywatnych mieszkań..tam przeważnie ani nie chcą odstępnego ani drogiego czynszu..

Gość Nutellaaaa
do nutellaaaa a gdzie mam szukać takiego mieszkania ? I powiedz mi jak już takie mieszkanie zjdę to o co mam pytać twego właściciela ?

Gość do nutellaaaa
wiesz co moge ci podać wszystko na gg i ci pomóc napisz do mnie na gg 16272917

Gość adriands
poległam...

Gość dlaczego poległaś???
??????

Gość dziecino masz pewnie góra 18 l
Ja mieszkam w miasteczku powiatowym, około 15 tys mieszkańców, region z bezrobociem najwyższym w Polsce. Wynajmuje mieszkanie bez ciepłej wody, niecałe 38 m i płacę za nie w okresie grzecwczym czynsz 320+400 odstępne = 720 zł, przez 4 letnie miesiące wychodzi tylko 560 zł. Powiem ci, ze to okazja, bo średnia cena kawalerki to 700 zł przez cały rok. A metraż 40-50 metrów to kwota nawet 900-1000 zł. Za prąd latem około 100 zł miesięcznie a wszystko mam energooszczędne, nowy tv, pralka, zwmywarka itd. Zimą za prąd miałam raty po 300 zl! (droga taryfa, której nie moge zmienić). Od razu wyjaśniam, że u nas prąd jest dużo droższy niż na poludiu Polski bo drogie koszty przesylu są. Głupia butla gazu kosztuje 55 zł a musze kupić raz na m-c, 1,5 m-ca. Suma sumarum, mamy 2500 tys na 3 osoby, dziecko nie wymaga już pieluch, melka itd. Starcza nam na styk, a też mam ziemniaki od mamy, jajka, czasem mleko. Aha, mamy jeszcze auto, co też kosztuje. Nie życze Ci źle, ale czarno widze utrzymanie się za 1300 zł. Zwykłe przeziębienie dziecka to wydatek 100 zł na leki, a jak nie pomogą to kolejne 100zł

Gość smieszna wypowiedz
powyzej ...ja mam butle za 49zł i mam ja na 5-6 miesiecy..

Gość mnie by było trudno
bo ja tyle na ciuchy, kosmetyki i inne przyjemności wydaję :-S

ha ha, to chyab nei gortujesz!! U mnie się gotuje a do tego wodę grzeje gazem czasem zamiast prądem. Moja mama ma też na tyle, chociaż wody nie podgrzewa. Najtańszy gaz u mnie 55 zł.

A w ogole to sprawdź cennik, bo 5 m-cy temu, to owszem, był po 50 zł he he he

Gość klaudusia1523
Nie dacie sobie radę. My mamy 1500zł miesięcznie ( nasza dwójka dorosłych i 5 miesięczny synek ) i jest nam ciężko. Bywa, że musimy pożyczać pod koniec miesiąca bo brakuje, a dodam, że mamy o tyle dobrą sytuację, że mieszkamy u teściów i za jedzenie oraz za wszelkie inne opłaty w ogóle nie płacimy, jedynie co to musimy kupić węgiel na zimę. Też myślałam by się wyprowadzić ale to jest nie realne by przeżyć za taką kwotę, niestety.

Gość smieszna wypowiedz
a jaką wielką masz butle? my mamy 11 kg i mamy spokojnie na 5 miesięcy starcza a gotuje obiady dziennie małej parówki nalesniki smaże gotuje mleko na budynie itp ale wode grzeje w czajniku elektrycznym.. moja ciocioa ma też butle i ma na 3 miesiace ale ona zaprawy robi kompoty itp.. więc chyba masz mniejsza butle

Gość smieszna wypowiedz
a u nas cena dalej 49 zł za butle... bo od lat bierzemy i nigdy nam więcej nie brali a wiem po ile bo kończy mi sie gaz i dzwoniłam sie dowiedzieć

Gość sanostol
a gdzie teraz mieszkacie? podejrzewam, że u rodziców i że pracuje tylko jedna osoba... Więc nie łatwiej poczekać jeszcze ok 3 lata jak dziecko pojdzie do przedszkola i żeby druga osoba też poszła do pracy? Za 2 tysiące już można myśleć o jakimś 'przeżyciu' ;)

normalna butla, z dystrybutora np. na stacji benzynowej, albo od mamy, bo ona też ma systrybutor. U mnie normalne ceny gazu to 55 - 59 zl. Np. na stacji orlenu po 55 zł. Gaz mam zmianiany ostatnie 2 razy co 6 tygodni, aż byłam sprawdzic w kalendarzu, bo zaznaczam ;-P

na butli jest napisane 11 kg

Gość jhjd
lacha nie masz szans no co ty 1300 na trzy osoby i na wynajmnie zal

Gość hehe gdyby to było możliwe w
tym kraju, to naprawdę cąłkiem nieźle żyłoby sie nam wszystkiml;) nie ma takiej opcji, nei dacie rady, niestety:O

Gość Nutellaaaa
myslalam ze damy rade 300 zl na wynajem rachunki i reszta zostaje o boze

Gość wija wija wić
w ogłoszeniach musisz szukać pełnej kwoty wynajmu, czyli odstępne plus czynsz. Czynsz do spółdzielni a odstępne do własciciela. Te kwoty które ty podałas to kwoty samych czynszów niestety. Ale mozesz pokombinować. Poszukać mieszkania w gorszym stanie (byle ze szczelnymi oknami i bez grzyba, wilgoci). Jak sie nie ma kasy to sie nie wybrzydza. Nieumeblowane też są tansze zazwyczaj. A gdzie teraz mieszkacie i ile płacicie?

Gość boże dwoje dorosłych
i 1300 zł???? no i dziecko jeszcze. jak wam starcza??? a pieluchy dla dziecka, jedzenie, leki , szczepionki??? siedźcie u rodziców póki nie pójdziesz do roboty, bo zginiecie na swoim! a Ty nie pracowałaś przed ciążą ? ni emasz żadnych świadczeń???

kurczę, tak się naśmiewacie z tej dziewczyny, ale może faktycznie u nich jest to realne? jeżeli to jest mała miejscowość to może faktycznie tyle ludzie chcą za wynajem...Nutella wklej nam tu jakieś przykładowe ogłoszenie to zobaczymy

Gość 3423423
w takiej dziurze to 400 zł za kawalerkę to byłoby strasznie duzo. Myśle, że bez problemy znalazłoby sie dwupokojowe mieszkanie, i to w miarę dobrym stanie. Tyle że czynsz do tego i rachunki to byłoby co najmniej drugie tyle. ceby za wynajem ostatnio mocno spadły - u mnie w Poznaniu niedawno kawalerki były najtańsze po 1000 zł, obecnie za 700-800 bywają już mieszkania w marnym stanie dwypokojowe.