Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnbvcxz955

usunięcie macicy- błagam o pomoc!!!

Polecane posty

Gość mnbvcxz955

witam! moim problemem jest straszny "lęk", wręcz fobię przed miesiączkami. nienawidzę kiedy ją mam i zrobiłabym wszystko byle by jej nie mieć... szczerze mówiąc to zaczynam płakać na słowo "okres" czy "podpaski"- a tych drugich nawet sama nie kupuję, wiem, że to może dziwne ale niestety nic na to nie poradzę- nie panuję nad tym... Ostatnio przeczytałam o usunięciu macicy i pomyślałam, że może jest jeszcze nadzieja, że raz na zawsze usunę to "cholerstwo". Oczywiście wiem, że wiąże się z tym brak płodności, lecz nie rozwinął się u mnie instynkt macierzyński (byłam u psychologa, który to potwierdził)- więc z tym nie ma problemu. Tylko teraz pytanie czy byłaby możliwość wykonania tego zabiegu tak "po prostu" ??? tzn. nie mam żadnych schorzeń, ani nic w tym rodzaju dodatkowo jestem niepełnoletnia(moja matka wyraziłaby oczywiście zgodę), lecz nie wiem czy lekarz zgodziłby się tak po prostu wykonać ten zabieg... Dziękuję i pozdrawiam!! :) :* Obraźliwych i niepoważnych komentarzy nawet nie będę czytać :o)

o mój boże, żartujesz chyba. nie, nikt nie wykona Ci takiego zabiegu jeśli nie ma podstaw medycznych czyt. nieuleczalnego nowotworu zmień psychologa, bo 99% małoletnich młodych dziewcząt nie ma JESZCZE instynktu macierzyńskiego i z tym idź do psychologa, on Ci pomoże uporać sie z fobią bo to jest normalna sprawa