Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowa23nowa

ile was kosztowało wesele

Polecane posty

Planuje wesele... nie mam pojęcia od czego zacząć, jak wychodzi + - koszt takiej uroczystości. Czy możecie podać ile was kosztowała ta przyjemność?;) pozdrawiam

Gość mloda_sliwka
40 tys na 80 osob robilismy

Gość xz bvnb v
25tysięcy na 65osób

Gość K.K
45 tys. - ok. 90 osob, slub w 2010 w duzym miescie

Gość stara mężatka
Ja wydałam 35 tys,mój wtedy narzeczony tylko 15.Gości z mojej rodziny było więcej, moim gościom 30 osób płaciłam za nocleg,moje ubranie do ślubu kosztowało prawie 7 tys,ja miałam fryzjerkę i kosmetyczkę a to już dodatkowe opłaty.Wesele było na 140 osób jeden dzien i robione w restauracji

Gość stara mężatka
Na początek zaczynasz od sali,musisz wiedzieć tak mniej więcej ilu gości na weselu by było.Jak masz wybraną salę to szukasz zespołu ,fotografa ,kamerzysty.Jak nie masz czasu a masz pieniądze to możesz zatrudnić profesjonalną organizatorkę wesela,taka organizatorka sprawdza się jak masz mieć duże wesele.Szczególnie jak byś chciała robić wesele z kucharkami to organizatorka to bardzo dobry pomysł.Wtedy nie musisz pilnować zakupów bo wszystkim zajmie się organizatorka,nawet posprzątaniem sali na koniec zajmie się ona.Moja kuzynka robiła wesele w remizie na 190 osób i zatrudniła organizatorkę.Organizatorka kosztowała 6 tys ale naprawde było warto

Gość po slubie tez macie wszystko
osobno liczone ?? ;)

my dopiero bedziemy mieli slub, skromny normalny, bez zadnych udziwnień, cudów, normalna sala, nie hotele, dworki czy inne takie bo mnie po prostu na to nie stac, jak obliczyliśmy gorną granicę kosztów wynioslo nas 20 tys. juz mamy na szczęscie polowe zebraną moj tato pewnie nas wspomoze, przyszli tesciowie tez. i obejdzie sie bez kredytów

Gość po slubie tez macie wszystko
mnie nawet jakby było stac to bym w dworkach nie robiła no ale do tej pory sa plemiona, które jak wsadzi jedno piorko w dupke wiecej to czuje sie lepsze ;)

Gość stolikdokawy
sex....- to do tych 20 tys dolicz jeszcze z 5tys to sie zmieścisz :)

nie no naprawde, auta nie wynajmuję, suknie mam szytą za 1200 zl, sala za 120 od osoby( w tym tort, ciasto, napoje) orkiestra za 1500 zl, grają super, garnituru nie kupujemy bo wisi w szafie nówka funkiel, damy radę spokojnie w 20 tysiach.

Gość ile ieleeeeee
JA WYDAŁAM 16 TYS NA 35 OSÓB , W TYM KURS TANCA jedzenia było tyle, ze goscie nie przejedli i kazdy na odchodne dostał wyprawke, w cenie był alkohol, ciasta owoce i napoje orkiestra 1400 fotograf 800 garnitur i reszta 1300 moja suknia i dodatki 1400 samochód swój, dekroacja do koscioła i na auto oraz bukiet mój i swiadkowej 500 opłaty w kosciele 300 kurs tanca 700

Gość ile ieleeeeee
w centrum jednego z najwiekszych miast w kraju w restauracji poprawin nie było tam tylko juz w domu dla garstki najblizszych 9 osób i jedzenie było z wesela bo tyle tego było

Gość stolikdokawy
ile... no to tak na 70os-32tys a na 105- os wyszło by ci 47 czyli cholernie duzo sex tak tak my mielismy liczone 125zł za osobe (bez alkoholi) a potem wszystko w góre poszło i wyszło 140zł co to ceny 120zł os w tym alkohol to nie wierze no chyba ze knajpa podejrzana to moze wtedy teraz najtańsza wódka koszt ok 16zł.0,5 wiec w tym 120zł alkohol za 32zł , tort niech wyjdzie 10zł i jedzenie a zarobek dla właściciela?

Gość Minastiryt
My wydaliśmy 70 tysięcy na 90 osób, ale na dużo rzeczy sobie pozwoliliśmy. Ślub i wesele były piękne! Średni przedział to 30-50 tysięcy.

Gość stolikdokawy
no chyba ze wesele na 30osób

Gość stara mężatka
Po ślubie mamy wszystko wspólne ale przed slubem to było osobno,przeciez moi przyszli tesciowie nie mogli płacic za moją rodzinę,to chyba normalne ze jak mam więcej gości to płace więcej

Gość stolikdokawy
nam wyszło 35tys za 90osób

Gość nam wyszło ok
54 tys na 172 osoby wesele 2 dniowe

stolikdokawy ty jestes normalna??? po 1. skąd wzięlas sume 70 za os 32 tys???? chyba z gwiazd bo o ile wiem to za SAMĄ sale 70 os po 120 to 8400 TYLKO!!!! po2. gdzie ja napisałam ze jest wliczony alkohol?? po3. to chyba w takim razie ty miałas salę podejrzaną jak ci po weselu jeszcze jakies koszty z kosmosu doliczyli.

Gość Minastiryt
Mieliśmy wesele w zamku, duży zespół z bogatym instrumentarium, nie oszczędzaliśmy też na swoim wyglądzie, mieliśmy bardzo fajne dekoracje, atrakcje dla gości, pokaz fajerwerków. I się nazbierało.

Gość Minastiryt
Mieliśmy wesele w zamku, duży zespół z bogatym instrumentarium, nie oszczędzaliśmy też na swoim wyglądzie, mieliśmy bardzo fajne dekoracje, atrakcje dla gości, pokaz fajerwerków. I się nazbierało.

Gość Minastiryt
niestety przez to całe wesele w Zamku miałam biegunkę i rozwolnienie obesrałam swoją suknie ślubną i zbrudziłam majteczki, śmierdziało jak nie wiem co po roku od tantej uroczystości zburzyli zamek czy to moja wina

Gość stolikdokawy
sex.. a teraz wróć i przeczytaj tamten post 2 raz a potem sie wypowiadaj :O co do alkoholu mój błąd bo odpowiadałam na 2 posty TAK SEX...2 POSTY

Gość stara mężatka
nie obwiniaj się myślę że to wcale nie twoja wina pogódź się z tym zamku już nie ma

nas kosztowało ok 20 tysiecy na 150 osób. Ze wszytskim- zespół, zdjecia, jedzenie sala, autokar, kosciół, ślub wsio. Sala jakieś 10 km od duzego miasta.