Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
hanna_f

Laserowa korekcja wady wzroku

Polecane posty

Gość gość
Gdzie mogę znaleźć filmy korekcję? Myślicie że warto oglądać?

Gość gość
Ja uważam, że warto, choć dla niektórych to straszne, ale przynajmniej będziesz wiedziała jak taki zabieg wygląda. Jak już się tam położysz to wcale nie jest tak źle. Filmik tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=CJjdQEjGuiA

Gość gość
Rzeczywiście wcale nie jest taki straszny ten zabieg, fajnie zobaczyć jak to będzie wyglądało. Ponoć zabieg nic nie boli i trwa ok 20 min więc nie ma się czego bać. Jak się trafi na dobrego specjalistę to wychodzi się z 0 wadą :)

Gość gość
Własnie kogo byście polecili? Szukam jakiegoś dobrego specjalisty który zna się na rzeczy, a niestety nikt z moich znajomych nie miał zabiegu - wszyscy maja dobry wzrok - farciarze!

Gość gość
ja miałam operację w okolaser na Grzybowskiej w Warszawie 8 lat temu. przeprowadzała ją dr Małgorzata Gadomska. Do dzis widzę super, a miałam korygowaną krotkowzroczność -5,5 oraz astygmatyzm.

Gość gość
Ja jestem jeszcze przed korekcją. Właśnie szukam specjalisty najlepiej z Warszawy. Rozważam m. in. klinikę na ul. Grzybowskiej. Słyszałam, że przyjmują tam bardzo dobrzy lekarze i niezależnie do kogo się trafi jakośc usług (mam tu na myśli badania kwalifikacyjne, podejście do pacjenta oraz sam zabieg) jest na najwyższym poziomie. Co sądzicie?

Gość gość
OKO laser to dobry wybór. Specjaliści, którzy tam przyjmują, są naprawdę bardzo dobrymi lekarzami. Jeżeli chodzi o zabieg korekcji laserowej, to zajmują się tym cztery świetne specjalistki. Na pewno Ci pomogą.

Gość gość
No właśnie są 4 i kolejny wybór, na którą się zdecydować? Czy można się zapisać do doktora Szaflika?

Gość gość
Na konsultacje chyba można zapisać się do prof. Szaflika. Chociaż zajmuje się On bardziej skomplikowanymi przypadkami. Na stronie CMO Laser masz dokładne informacje, czym zajmują się poszczególni lekarze. Wydaje mi się, że najlepiej będzie jeżeli zapiszesz się na konsultacje do któreś z lekarek od korekcji laserowej.

Gość gość
Jeżeli masz problem z wyborem konkretnej lekarki, to mogę polecić Ci moją, bo jestem bardzo zadowolony z zabiegu. Byłem u dr Izdebskiej i uważam, że świetnie wykonała korekcję. Nie miałem jakiś większych powikłań po zabiegu, no i odzyskałem super wzrok.

Gość gość
Nie ma co się dłużej zastanawiać. Akurat wszystkie cztery lekarki z CMO Lasera są znane i bardzo dobrze wykonują zabiegi korekcji. Zapisuj się na pierwszy wolny termin i do dzieła.

Gość gość
Już się zapisałam. Idę na wizytę do dr Archackiej. Z tym że kwalifikacje będę miała za dwa tygodnie. Dopiero od wczoraj zaprzestałam noszenia soczewek kontaktowych.

Gość gość
Ooo, ja też idę na kwalifikacje do dr Archackiej. Chyba mniej więcej w tym samym czasie co Ty. Już nie mogę się doczekać, jak już będzie po wszystkim. Napisz jak już będziesz po wizycie, jak poszło, jaka metoda i kiedy zabieg. Też dam znać :)

Gość gość
A jak ja bym chciała iść na korekcję do doktora Szaflika to długo się czeka, czy koszt jest większy?

Gość gość
Możesz iść na konsultację jest trochę droższa, co do zabiegu to z tego co się orientuje doktor Szaflik zajmuje się trudnym przypadkami, a od korekcji są 4 lekarki, ale zawsze można zapytać.

Gość gość
Czyli na konsultację mogę iść do doktora Szaflika, a na zabieg do kogoś innego, czy nie powinien być jeden lekarz prowadzący?

Gość gość
Możesz iść na konsultację do doktora Szaflika, a później korekcję wykona inna osoba, nie ma problemu.

Gość gość
Zdecydowałam się na konsultację do doktora Szaflika nie jest dużo droższa, a jak już się leczyć tu o u najlepszych! Cz ktoś może był na takiej konsultacji? Jakie wrażenia?

Gość gość
Ja byłam na konsultacji u doktora, ma ogromną wiedzę i wiele lat doświadczenia, do tego konkretny, rzeczowy i sympatyczny człowiek, dlatego trafisz bardzo dobrze!

Gość gość
No i co wynikło z tej wizyty? Będziesz mieć zabieg korekcji laserowej?

Gość gość
Tak, jestem już po zabiegu, widzę świetnie więc wiem co mówie. Nie można się bać,tylko trzeba iść za ciosem!:)

Gość gość
A jaką miałaś wadę? Którą metodą miałaś robiony zabieg korekcji? I u kogo robiłaś zabieg? Bo rozumiem, że na konsultacji wylądowałaś u prof. Szaflika, ale zabieg robiłaś u jednej z lekarek tam pracujących. Też planują w niedalekiej przyszłości poddać się korekcji laserowej, ale to już po świętach. Na razie robię rozeznanie.

Gość gość
Miałam - 6 zabieg przeprowadzono metodą EBK, wybrałam doktor Gadomską, trochę z przypadku ale teraz wiem, że dobrze trafiłam, nie mam wady już. Moja rada - nie zastanawiaj się zbyt długo:)

Gość gość
Właśnie zaczęłam rozważać zrobienie korekcji laserowej i przeczytałam o badaniach kwalifikacyjnych. Jak wyglądają kwalifikacje? Czy muszę jakoś specjalnie się do tej wizyty przygotować? O co mam zapytać? Czy jako pacjent mam wpływ na wybór metody korekcji? Ile czasu potrzeba na wygojenie oczu po zabiegu? Na razie jestem w trakcie planowania całego procesu: wizyta, badania, zabieg, rekonwalescencja. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.

Gość gość
Jeżeli chodzi o badania kwalifikacyjne, to nie musisz jakoś specjalnie się do nich przygotowywać. Chyba, że nosisz szkła kontaktowe, to musisz zdjąć je odpowiednio wcześniej. Na dwa tygodnie przed badaniem należy zaprzestać noszenia tzw. miękkich soczewek kontaktowych, a twarde trzeba zdjąć 4 tygodnie wcześniej. Same badania kwalifikacyjne trwają około dwóch godzin. Są bardzo szczegółowe, ponieważ to na ich podstawie lekarz dobiera pacjentowi najbardziej odpowiednią metodę korekcji. Jeżeli chodzi o zabieg korekcji, to jest on bezbolesny i trwa ok. 15 minut. Czas rekonwalescencji jest już sprawą indywidualną. U jednych wystarczy kilka dni, żeby całkowicie dojść do siebie. A inni potrzebują trochę więcej czasu - tydzień, a czasem dwa, trzy tygodnie. Na przykład w moim przypadku oczy zagoiły się bardzo szybko. Tylko pierwsze trzy dni były trudniejsze i ten okres przeleżałam. Natomiast czwartego dnia poczułam się na tyle dobrze, że już mogłam normalnie funkcjonować.

Gość gość
Czyli rozumiem, że to lekarz wybiera metodę korekcji i ja jako pacjent nie mam na to wpływu. A od czego zależy rodzaj zabiegu? Czy wielkość wady wpływa na metodę korekcji?

Gość kamilla354
Przed zabiegiem zawsze przeprowadzana jest szczegółowa konsultacja, to nie jest tak, że wchodzisz z ulicy i idziesz na zabieg. Ja miałam wadę -3,5 , już następnego dnia po zabiegu mogłam spokojnie chodzić bez okularów. Na youtube widziałam filmiki z przebiegu takiego zabiegu. Ja zabieg miałam w http://www.voigtmedica.pl/

Gość gość
Kamilla, dzięki za wypowiedź, ale pytałam o coś innego. Wiem, że nie robi się zabiegu "z buta" i trzeba najpierw przejść kwalifikacje. Pytałam, czy jako pacjent mam wpływ na wybór metody korekcji i od czego zależy wybór konkretnego rodzaju zabiegu. A tak poza tym, to gratuluję Ci udanej korekcji. Mam nadzieję, że u mnie też się wszystko zakończy pomyślnie. Z tym, że ja planuję wybrać się do Okolasera. Pozdrawiam

Gość gość
Ja nie miałam możliwości wybory metody korekcji. Ale może to i dobrze. Chyba lekarz najlepiej potrafi ocenić, która metoda będzie dla nas najodpowiedniejsza. Metoda korekcji zależy od wyników badań, rodzaju wady wzroku, budowy oka. A tak na marginesie, to bardzo dobry wybór - CMO Laser to świetna klinika.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować