Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

hanna_f

Laserowa korekcja wady wzroku

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
A kt贸rego lekarza polecacie z CMO Laser? Na stroni widz臋, 偶e s膮 4 lekarki od korekcji. Zale偶y mi na EBK? Czy ka偶dy z nich wykonuje ten zabieg?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Niezale偶nie do kt贸rej lekarki si臋 zapiszesz, b臋dziesz zadowolona. CMO Laser s艂ynie z wysoko wykwalifikowanej kadry specjalist贸w. A EBK jest jedn膮 z najcz臋艣ciej stosowanych metod korekcji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak wygl膮da ca艂y zabieg? Ile trwa? Jest znieczulenie miejscowe? Ja jestem panikara, wola艂abym zasn膮膰 i obudzi膰 si臋 ju偶 po. S膮 jakie艣 filmy z takich zabieg贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie polecam ogl膮dania filmik贸w z zabiegu. Z perspektywy pacjenta jest o wiele lepiej, ni偶 z perspektywy widza. Ogl膮dnie mo偶e tylko Ci臋 zestresowa膰. Przynajmniej tak by艂o w moim przypadku. A sam zabieg jest ca艂kowicie bezbolesny i to chyba niezale偶nie od metody korekcji. Ja akurat mia艂am EBK, ale z tego co wiem, to przy innych rodzajach zabiegu te偶 nic nie boli. Do tego korekcja laserowa trwa dosy膰 kr贸tko, bo ok. 10-15 minut, wi臋c o wiele kr贸cej od np. wizyty u dentysty. Naprawd臋 nie ma si臋 czym stresowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No tak, ale czy ka偶dy mo偶e zakwalifikowa膰 si臋 do EBK? Czy jest to skuteczna metoda przy wadzie, takiej jak moja, czyli -5? Czy u Ciebie uda艂o si臋 usun膮膰 wad臋 ca艂kowicie. Mieszkam obecnie przez rok w Warszawie i chcia艂am korzysta膰 z tej okazji, i zrobi膰 zabieg korekcji. Ile trwa ca艂a procedura, 艂膮cznie z konsultacjami i wizytami kontrolnymi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Procedura trwa dosy膰 szybko o ile chcesz jednego dnia badania drugiego ju偶 korekcja o ile oczywi艣cie chcesz :) Do EBK kwalifikuje si臋 teraz wi臋kszo艣膰 os贸b, ale nie wiadomo czy akurat twoja wada wzroku. Nie ma okre艣lonego poziomu, wszystko wychodzi na badaniach. Sadze ze przy - 5 powinno si臋 uda膰. Radze zapisa膰 si臋 na badania i dowiesz si臋 co da si臋 zrobi膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale to od wielko艣ci wady wzroku zale偶y, jak膮 metod膮 b臋dzie robiona korekcja? Czy jeszcze s膮 jakie艣 inne czynniki brane pod uwag臋 przy doborze rodzaju zabiegu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak s膮 r贸偶ne czynniki, np astygmatyzm, jak s膮 oczy osadzone itd. Tutaj badania zdecyduj膮 jak膮 b臋dziesz mia艂a metod臋 itd. bez tego ani rusz!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale od razu po badaniach b臋d臋 wiedzia艂a do jakiej metody zostan臋 zakwalifikowana? Czy te偶 trzeba czeka膰 na wyniki jaki艣 czas? Bardzo chcia艂abym zrobi膰 korekcj臋 jeszcze w kwietniu? Czy jak teraz zapisz臋 si臋 na wizyt臋, to mam szans臋 na za艂atwienie wszystkiego w przeci膮gu miesi膮ca? Je偶eli nie, to b臋d臋 musia艂a z tym poczeka膰 do jesieni, dlatego tak zale偶y mi na czasie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pewnie, 偶e masz szans臋 za艂atwi膰 wszystko w przeci膮gu miesi膮ca. Nawet wystarczy kilka dni. Natomiast musisz spe艂ni膰 jeden warunek - Twoja wada musi by膰 sta艂a od co najmniej roku. Je艣li tak jest, to raczej nie powinno by膰 problemu z kwalifikacj膮 do zbiegu. Wszystkie formalno艣ci mo偶na bardzo szybko za艂atwi膰. Jest te偶 opcja zrobienia zabiegu na drugi dzie艅 po korekcji. Tak jest np. w CMO Laser. Jest to bardzo dobra klinika. Je偶eli nie masz jeszcze upatrzonego lekarza, to polecam to miejsce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja wada jest sta艂am wi臋c tutaj mam szcz臋艣cie, aczkolwiek jak to jest po korekcji, czy mo偶e si臋 wzrok znowu popsu膰 na staro艣膰?O Cmo laser ci膮gle s艂ysz臋 i czytam dobre rzeczy wi臋c nie mam wyboru :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja ten zabieg robi艂am w http://lagunamedical.pl/laserowa-korekcja-wad-wzroku/ I wreszcie 偶yj臋 jak cz艂owiek, pozby艂am si臋 kr贸tkowzroczno艣ci. A偶 do dzi艣 nie wierz臋, 偶e posz艂o tak szybko po tylu latach m臋ki jako okularnica :) Miejsce bardzo profesjonalne, lekarze i obs艂uga bardzo kontaktowi i mili.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja Lentuivu robi艂am - dla mnie najlepsza metoda :) generalnie zalet膮 jest to, ze zabieg pozwala bardzo szybko wr贸ci膰 do aktywno艣ci (z racji pracy to by艂o dla mnie wazne).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰ula432
go艣c a gdzie robi艂a艣?:) te偶 mia艂am Lentivu i to by艂a najlepsza decyzja jak膮 mog艂am podj膮膰! wa偶ne dla mnie by艂o w艂a艣nie to zeby szybko wr贸ci膰 do normalnego trybu 偶ycia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U mnie by艂o tak, 偶e wada ju偶 post臋powa艂膮 tak mocno ze najrozs膮dniejsza by艂膮 operacja. Ale to nic starsznego. Sam zabieg robi si臋 takim laserem: http://www.polandoptical.pl/katalog,Lasery_okulistyczne.html Potem jest okres na rekonwalescencj臋 i l4. A potem -pa pa okulary na ZAWSZE :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SundaysMornigsBreathe
Metod jest bardzo wiele. Do tego co klinika to inna nazwa tych metod. Wiele z nich ma po prostu dorobione marketingowe story... A wszystko sprowadza si臋 do tego by lekarz w艂a艣ciwie przeprowadzi艂 wywiad, dobra艂 odpowiedni zabieg i prawid艂owo go przeprowadzi艂. Potem pacjent jeszcze zobowi膮zany jest do przestrzegania zasad podczas rekonwalescencji. Nie ma sensu nastawia膰 si臋 na t膮 lub inna metod臋. Naprawd臋, my jako laicy, pacjenci jedyne co mo偶emy zrobi膰 to wybra膰 prawid艂owego specjalist臋-lekarza i stosowa膰 si臋 do jego sugestii. Je艣li kto艣 si臋 waha, to polecam bardzo og贸lny ale przydatny wywiad z dr. 膯wirko nt. laserowej korekcji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kalka123
ja w艂a艣nie szuka艂am zabiegu, po kt贸rym nie b臋d臋 musia艂a siedzie膰 nie wiadomo ile na l4 i pad艂o na Lentivu. Powiem Wam, 偶e nie spodziewa艂am si臋, 偶e to faktycznie tak szast prast i po wszystkim, kilka dni i oczy jak nowe :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blueska
a widzia艂a艣 te promo na gruponie? maj膮 niez艂膮 cen臋. sama sie zastanawiam nad kupnem tego rabatu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elka145
jak jest rabat na grouponie to bierz! ;) ja robi艂am jaki艣 czas temu Lentivu bez rabatu i by艂am zachwycona jak szybko dosz艂am do siebie i mog艂am wr贸ci膰 do 膰wicze艅 i codziennego 偶ycia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aleczka856
Te偶 w艂asnie widzia艂am na grouponie zabieg lentivu i juz si臋 na niego zdecydowa艂am ;) w ko艅cu pozb臋de sie okular贸w ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolina8866
Ba艂am sie bardzo zabiegu, czy wszystko b臋dzie wporzadku. Znajoma jest po takim samym zabiegu i z polecenia uda艂am sie do Spectrum we Wroc艂awiu. Klinika na medal

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Koszkas
ja si臋 zakwalifikowa艂am w Optegrze do Lentivu i za dwa tygodnie b臋d臋 normalnie widzie膰! super!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antilla
Ja robi艂am sobie te偶 laserowa korekcje wzroku w klinice Spektrum we Wroc艂awiu, pe艂en profesjonalizm na zabieg nie oczekiwa艂am d艂ugo, ale trafi艂am na wspania艂ego lekarza, kt贸ry pozytywnie mnie nastawia艂 do zabiegu a sam zabieg trwa艂 zaledwie kilkana艣cie minut i zn贸w mog艂am normalnie funkcjonowa膰 i wr贸ci膰 do uprawiania sportu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wstegna
Ja kupi艂am laserow膮 korekcje wzroku na grouponie optegry w艂asnie . Dobrze si臋 pospieszy艂am bo do konca juz zosta艂y tylko 3 dni . Natomiast co do samego zabiegu to nie jestem pewna ale trzeba mie膰 tak膮 unormowana wad臋 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Debisz
na gruponie? bardzo mi si臋 ten pomys艂 podoba - w og贸le s艂ysza艂am 偶e Lentivu to propozycja na prawd臋 dobra i szybka!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fika_mika
poziomkowa97 do tej decyzji trzeba dojrze膰. Ja si臋 tak zbieram od roku i si臋 zdecydowa艂am po tym, jak pojecha艂am na narty i by艂o to samo. Ledwo widzia艂am bez okular贸w, od soczewek mia艂am czerwone oczy, jak wchodzi艂am na grza艅ca to parowa艂y mi okulary... I si臋 zmobilizowalam. Jestem po wizycie kwalifikacyjnej w Optegrze. Lekarz mega konkretny i wida膰 profesjonalizm. Zdecydowa艂am si臋 na zabieg metod膮 Lentivu. Trzymajcie za mnie kciuki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sumika
no wlasnie ka偶dy m贸wi ze ta Optegra ma ten fajny zabieg Lentivu - wi臋c mo偶e ja si臋 skusz臋. w szczeg贸lno艣ci 偶e widzia艂am na gruponie ich ofert臋 i si臋 to opyla!

Udost臋pnij ten post