Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lll kaja lll

Mleko i kaszka po 4. miesiącu - kilka pytań.

Polecane posty

Gość lll kaja lll

Dziewczyny, używam mleka modyfikowanego rzadko, 1-2 razy dziennie, w związku z tym mam pytanie odnośnie przechowywania mleka po otwarciu pudełka - po jakim czasie nie nadaje się już do spożycia? Konkretnie chodzi mi o Bebilon. Druga sprawa, w sklepach widziałam kaszki dla dzieci po 4. m-cu życia, czy wy podajecie je dzieciom dla urozmaicenia? Ile razy i w jakich porach?

Gość diagnosta
co do przechowywania to na pudle jest napisane, z głowy ci nikt nie napisze kaszki ja wprowadzałam w 6 miesiącu

z tego co pamiętam bebilon jest ważny 3tygodnie, ale sprawdź na opakowaniu kaszkę podaję raz na drugie śniadanie. Zazwyczaj kupuję te bezsmakowe np. holle i dodaję owoce

Gość jakie masz te
mleko jest ważne po otwarciu 4 tygodnie przynajmniej mi tak pisze na opakowaniu .co do kaszek dawałam po 4 miesiacu ale pisze na kaszkach jakie porcje sie podaje..moja nie chciała takich gęstych wiec robiłam na 120 wody dawałam 4 łyżki mleka i 3 kaszki i było ok

Gość jakie masz te
ja bebilon kupowałam kilka razy a teraz pije różne mleka...

kochana ja używam raz dziennie, po 7 łyżeczek, ale szybko schodzi zwłaszcza jak kupisz mniejsze opakowanie

Gość jakie masz te
ja stosowałam bebilon chyba przez 3 miesiace ..potem bebiko.. nan itp.. teraz córa ma 17 miesiecy i pije bebiko te jej smakuje bardziej np nan nie chce mi teraz pić a bebilonem mi pluje :D

Ja właśnie przeszłam na Bebiko i trzeba w ciągu miesiąca zużyć, nie wiem jak jest z Bebilonem, zobacz na opakowanie. Synek karmiony piersią miał rozszerzaną dietę wcześniej, po 4 mcu właśnie i dawałam kaszki mleczno-ryżowe z Bobovity, zaczęłam od takiej z bananami bo same banany jadł i lubił, do samej ryżowej dodawałam jabłko czy inne owoce. Ale Bobovity są strasznie słodkie, Nestle już mniej tylko za tą firmą nie przepadam. Kaszkę dawałam po połudnu, jak był po drzemce i miał dobry nastrój. Kaszki chyba jednej u drugiej firmy (i Babydream) trzeba w ciągu 3 tyg. od otwarcia zużyć, kupiłam też mleczną mannę i wyrzuciłam prawie całe opakowanie, bo to po odrobinie miałam na początku dodawać.

Gość lll kaja lll
Wiecie co, ja to opakowanie przeczytałam ale nie znalazłam, aż wstyd. Nieprzytomna ostatnio jestem bo się mojemu dziecku dzień z nocą przestawiły... Dzięki za wszystkie wypowiedzi, może ktoś jeszcze o kaszkach napisze?