Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZranionyS

Depresja mojej dziewczyny

Polecane posty

Gość ZranionyS

Moja dziewczyna przed chwilą mi oznajmiła , że ma depresję, i chce być z tym sama, nie jestem jej po prostu potrzebny, zaczyna terapię, psychoterapię i po prostu = pojawił się problem i ja schodzę na drugi plan. Nic nie wiedziałem o jej problemach , powiedziała mi , że próbowała już 2 razy targnąć się na swoje życie. Ból jest nie do zniesienia. To moja wina.

Czemu sądzisz, że Twoja wina? Zrobiłeś coś nie w porządku względem niej? Bo jak wyłeś ok, to na pewno nie przez Ciebie. Takie choroby, jak depresja, albo jakieś inne podłamania, czy zawirowania to składają się w człowieku latami. A to na przykład dzieciństwo ma wpływ, a to samoocena, jakieś zdarzenia nieprzyjemne, które się nakładają. Ważne, że z tym walczy i poszła na terapię, jak się targnęła na swoje życie, to już poważna sprawa i dobrze, że idzie to w jakimś pozytywnym kierunku. :)

Zgadzam się z panterką , człowiek w takiej chorobie mówi wiele rzeczy które mogą bliska osobę zranic . Wiem bo moja przyjaciółka tez miała i wiem ze słyszałam z jej ust wiele gorzkich słow ale w środku wiedziałam że wcale tak nie myśli .

Gość beataAleNieSuka
W ciagu 9-ciu miesiecy przeszlam trzy bardzo powazne operacje kardiochirurgiczne! teraz lecze depresje od dwoch lat i nic to nie daje , mam wyjebane na wszystko!!! lepiej by bylo gdybym zdechla na bloku operacyjnym!!! szkoda , ze tak sie nie stalo!!!

Gość maryśkaaa
wiem o co chodzi... ale ona tak nie myśli, bardzo ciebie potrzebuje. Boli ją że nic nie zauważyłeś i jej nie rozumiesz. Potrzebuje ciebie, ale niemoc i nakaz autodestrukcji jest silniejszy. Nic dla niej nie ma sensu i boi się że odejdziesz gdy zrozumiesz jak beznadziejna jest, że nazwiesz ją leniem.