Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy oszaleję

jakie szanse na poczęcie????npr

Polecane posty

Gość pomocy oszaleję

pomocy , moje cykle mają średnio 28 dni. Ostatnia @ rozpoczęła się 26.08.2011 26.08-30.08 krwawienie 31.08 plamienie temp.36.74 1.09 plamienie/ seks 36.45 2.09 plamienie 36.74 3.09 seks 36.74 4.09 seks 36.83 5.09 seks 36.58 6.09 36,51 7.09 seks 36.62 8.09 seks 36.67 9.09 seks 36.6 10.09 35.6 11.09 36.83 12.09 seks 36,6 przerwa w mierzeniu, lot samolotem 19.09 seks 37,00 20.09 37 co sądzicie????

Gość moim zdaniem lsljdihdbnf
masz bardzo duże szanse

Gość za duzo sexu
powinnas co 2-3 dni

Gość przecież ludzie mają
kochać się wtedy kiedy mają ochotę:) autorko trzymam kciuki

Gość eplemnik nr 1:D
bo codziennie to jest źle, co 2 wystarczy żeby plemniki dorosły:)

"Jeden cykl spermogenezy trwa około 16 dni. Do wytworzenia w całości dojrzałej spermy potrzebne jest około 5 cykli, czyli ponad 2 miesiące. Choroby przebyte podczas pierwszego cyklu w przeciągu potrzebnych pięciu, np. wysoka gorączka, infekcje, zapalenia nerek, jądra, najądrzy, prostaty, anemia, urazy jądra, nowotwór (chemioterapia), zaburzenia metaboliczne np. cukrzyca, hemochromatoza, także leki przeciwcukrzycowe, oraz przeciwnadciśnieniowe, zaburzenia hormonalne (np. niewydolność pętli gonadalnej podwzgórze-przysadka mózgowa, a co za tym idzie niedobór testosteronu) mogą wpłynąć na dojrzałą spermę i pogorszyć jej jakość, pomimo dobrego stanu zdrowia pacjenta po chorobie (w czasie badania). Dlatego zaleca się, by pary planujące dzieci odłożyły we wskazanych wyżej przypadkach poczęcie na 74 dni (ok. 2,5 miesiąca), bo tyle czasu zajmuje pełna wymiana populacji plemników." 🖐️ Chodzi raczej o liczebność plemników w spermie. Ale... http://www.antykoncepcja.pl/newsy/299-czesty-seks-korzystnie-wplywa-na-jakosc-plemnikow-i-na-plodnosc

Gość jdsjdhebfb
przecież nikt tu nie jest jasnowidzem.... ale może znajdą się jakieś ekspertki od tego npr i może się popiszą

Gość wiesz trudno będzie tak
powiedzieć bo nie napisałaś nic o obserwacji śluzu a gdybyś to zrobiła to łatwo byłoby wyznaczyć szczyt objawu śluzu, potem wyznaczyć temp. niższe i nakreślić linie podstawową a tak to niestety ja Ci nie pomogę...

Gość przyszły tatko
A w którym dniu widzicie tutaj SKOK owulacyjny ? Kurde Moja Miła sobie mierzy i stąd moje zainteresowanie :)

Przyszly tatko, najpewniej owulacja miala miejsce w samolocie ( 7 dni bez pomiaru tempki i po tej przerwie juz wyzsze temperatury) . Ciekawe czy seks tez :P ;)

Gość oszaleję pomocy
pomocy oszaleję pomocy , moje cykle mają średnio 28 dni. Ostatnia @ rozpoczęła się 26.08.2011 26.08-30.08 krwawienie 31.08 plamienie temp.36.74 1.09 plamienie/ seks 36.45 2.09 plamienie 36.74 3.09 seks 36.74 4.09 seks 36.83 przezroczysty+trochę białego 5.09 seks 36.58 białko jajka 6.09 36,51 białko jajka 7.09 seks 36.62 8.09 seks 36.67 przezroczysty + trochę białego 9.09 seks 36.6 10.09 35.6 11.09 36.83 przezroczysty + trochę białego 12.09 seks 36,6 przerwa w mierzeniu, lot samolotem 19.09 seks 37,00 biały gęsty 20.09 37 biały gęsty 21.09 36.9 bialy gęsty

Tak na serio autorko tematu to statystycznie zdrowa para ma w pojedynczym cyklu 20 % szans na ciaze. Jesli mialas owulacje i wszystko dobrze sie potoczy bedziesz w ciazy :)

Gość przyszły tatko
6 dni w samolocie ? :D :D Ostro było ;)

Gość przyszła matka i poszła
przyszły tatko a ty co zazdrosny:P jak dają radę to mogą i miesiąc w samolocie;) ale widzę że nikt tutaj nic mądrego nie napisał tzn żadnej analizy a tyle tu mądralińskich ale wy tylko pierdzielicie o fasolkach ale nic mądrego nie wnosicie

Gość a może kanapka
jak dziś tempka ?

Gość do a może kanapka
pomocy , moje cykle mają średnio 28 dni. Ostatnia @ rozpoczęła się 26.08.2011 26.08-30.08 krwawienie 31.08 plamienie temp.36.74 1.09 plamienie/ seks 36.45 2.09 plamienie 36.74 3.09 seks 36.74 4.09 seks 36.83 5.09 seks 36.58 6.09 36,51 7.09 seks 36.62 8.09 seks 36.67 9.09 seks 36.6 10.09 35.6 11.09 36.83 12.09 seks 36,6 przerwa w mierzeniu, lot samolotem 19.09 seks 37,00 20.09 37 21.09 36.9 22.09 36.9 co sądzicie????

Gość a może kanapka
Co się działo 10.09 że aż tak nisko? ??? Może pomyłka w zapisie ?

Gość a może kanapka
Zaszalałam, poświęciłam sporo czasu i zrobiłam Ci takie małe podsumowanie ;) Swój wykres ( mam nadzieję ) zobaczysz klikając w poniższy link. http://28dni.pl/cycles/current Sama zobacz ...brak ( ! ) danych na interpretację ( i tym bardziej żal mi kogoś pod nickiem "przyszła matka i poszła " bo chyba ta osoba faktycznie ma po pojęcia co to NPR :) )

Gość cyki cyki
Nie piszcie datami wartości temperatur, tylko dniami cyklu, bo o to w tej "zabawie" chodzi, a nie o miesiące, czy dni. 1 dc to pierwszy dzień krwawienia.

Gość a może kanapka
Coś pomieszałam ... link wchodzi na główną :( Nie mniej wejdź proszę www.28dni.pl nadałam Ci nick : kafekafe hasło: 123456789 Mam nadzieję, że się nie obrazisz :) Przecież i tak te dane podałaś wyżej Pozdrawiam i ...wg mnie ...spokojnych 9 m-cy oraz szczęśliwego rozwiązania :D 🖐️

Gość a może kanapka
Udało się :) Zmień hasło i ( po co cała Polska ma mieć dostęp ) i ...masz wykresik jak marzenie :)

Gość pomocy oszaleje
bardzo dziękuję;) jutro teoretycznie 28 dziemn cyklu ale chyba jeszcze poczekam z testem... nie chcę się rozczarować

Gość pomocy oszaleje
yyy sory jutr 29 dc:)

Gość a może kanapka
Test jutro będzie ok

Gość zaraz oszaleję
dziś spodziewany 1 termin @ , tempka bez zmian 36.9 ale jeszcze nie testuje, boje się że zobaczę 1 kreskę zaczekam do 32-33 dnia cyklu

Gość a może kanapka
Ja bym testowała... Podziwiam za cierpliwość :D

Gość wariuję
ale czasem miałam cykle 31 dni więc sama rozumiesz;)