Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama tak jak by jeszcze raz:)

od kiedy moge kompletowac wyprawkę??zapomniałam już...

Polecane posty

hej mam pytanie, jestem na półmetku ciąży i zastanawiam się czy już mozna kompletowac wyprawkę?? rodze w styczniu a wiec jeszcze troszkę czasu, ale np mma pare śpiszków i kaftaników po pierwszym dziecku, kombinezon dostałam od koleżanki, brak jest łóżeczka, wózka, ubranek stanowczo mało, kosmetyki, pieluchy kocyk, no i kolejny peoblem czy mogła by mi któras napisac co jeszcze jest mi potrzebne??? kocyk pieluchy i kosmetyki kaftaniki, body spiochy i pajacyki kombinezon wózek, łóżeczko fotelik samochodowy wanienka pieluchy tetrowe i...???????

Gość anilka
do kosmetykow koniecznie uwzglednij krem ochronny!

ochrony na odparzenia??czy na Bużkę??

dziewczyny a jak było ,u was??czy to nie za wsześnie?? podpowiedzcie cos:(

podpowiedzcie coś:( to nie za wszesnie

no al enie chce zapeszyć a wszyscy mówią że to stanowczo za wczesnie, a ja wiem że poród może byc wczesnije.. a np chce zamówić łóżeczko z anglii na które się czeka 8 tyg:(

ja zaczęłam kompletowaćw20tc to znaczy kompletowałam to co mi ktoś dał,kupować zaczęłam w26tc w 36tc miałam wszystko

Gość cyki cyki
Aj tam, kupuj, jak masz ochotę. W zasadzie niczego nie przewidzisz. Ja też pomału kupuję ubranka i w zasadzie mam już wszystko (jestem w 18 tc). Jak się miałoby coś złego stać, to i tak się stanie tfu tfu. Większe rzeczy, typu wózek, łożeczko i inne zostawiam do kupienia na grudzień-styczeń, a nawet tuż przed porodem.

Gość samoroodek
mozedy chcesz :) ja nic nie kupowalam przed 4 miesiacem, chcialam, zeby ciaza byla juz bardzeij 'pewna' w zasadzie ubrani kupilismy w 7-8 miesiacu, a reszte niedlugo potem przy drugim dziecku bede miec juz te wszystkie bajery, wiec pewnie kupie tylko kosmetyki i moze dla picu pare ubran tak na start

Gość gdffdjgjhgjghjghjghjghjfghjghj
ja tez rodze w w styczniu na poczatku stycznia, i prawei cala wyprawke mam gotowa. do porodu zostały mi 3 miesiace. wiec to nie duzo.

skoro masz ochotę to kupuj. co się przejmujesz gadaniem innych? ja miałam to gdzieś! w 1 ciąży ubranka itp miałam w 30 tyg gotowe na przyjście malucha - poprane, poprasowane, poskładane w komodzie. wózek kupiłam w 37 tyg, łóżeczko po porodzie. ale to tylko dlatego że trafiłam do szpitala na dzien przed planowanymi zakupami! więc jak wyszłam z niego zamówiłam i przywieźli :) kupuj kiedy chcesz!

Gość gdffdjgjhgjghjghjghjghjfghjghj
a w głupie przesady nie wierze co sie ma stac i tak sie stanie. mnie wrecz wszyscy namawiali do kupowania wczesniej jestem w 27 tyg. wózek mam również. nie mam łózeczka i kosmetyków.

Ja kompletowalam wszystko z uprzedzeniem, akurat sama niewiele kupowalam bo mnostwo rzeczy dostawalismy od wszystkich. Lózeczko bylo kupione juz w październiku a rodzilam w styczniu, ale robilismy remont i kupiwalismy caly zestaw mebli maluszhowi do jego pokoiku. Wiadomo, nie zbiera sie ubranek od 1 miesiaca bo niestety roznie bywa, ale jak jestes na polmetku to śmialo, przecież potem nie będziesz biegać. Wiesz jak jest, możesz urodzić wcześniej, możesz odpukać odpukać!!! np leżeć w szpitalu w międzyczasie i już będziesz sie denerować ze z czymś nie zdążysz. Ja mialam wanienkę, lożeczko z mebelkami, przewijak, wózek z kubełkiem do auta, kombinezon, ubranka z rozmiaru 56- 62. Kosmetyki dla siebie do porodu, ogolnie do szpitala. Kosmetyki dla dzidziusia: oliwka, krem bambino i sudocrem, oilan do kapieli (niekoniecznie ale my uzywalismy), mnostwo ubranek i zabawek kupili odwiedzajacy rodzinka przyjaciele itd. No i oczywiscie pieluszki :-))) tetrowe - mialam 10 sztuk i zupelnie wystarczyly mi i dalej ich uzywam zrezta. Butelki, herbatka koperkowa, jest po 1 tygodniu zycia juz.

Gość samoroodek
a z kosmetykow to uzywamy wlasciwie krem na pupe, plyn do kapieli, balsam po kapieli, waciki, patzyczki do uszu poza tym termometr do wody (na poczatek, potem mozna reka zwyczajnie sprawdzic), termometr do ciala, nozyczki d o pazurkow, recznik do kapieli