Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

aaaaa zaczynam roczny kurs weterynarii :D

Polecane posty

nie wierze :D czeka mnie w ciuu nauki :) rasy psow i kotow, anatomia, psychologia zwierzat, choroby, diagnostyka itd za 3 miesiace 200godzinny staz w weterynarii - szpital dla zwierzat, bede pomagac nawet przy operacjach :D pozniej praca i 7 egzaminow - 2 certyfikaty + jeden dyplon, mozliwosc otwarcia swojego zakladu kurs platny ale ile mozliwosci :) tak sie ciesze!!!! :) marzenia sie jednak spelniaja :)

Gość yhh5h5
w polsce?

Gratuluję :) ale po rocznym kursie mozna zakladac swoj zaklad? Nie za szybko? Czy to ja zle skapowalam :D bo certyfikaty dyplomy etc to chyba sie nie zmiesci calosc w jednym roku?

w sumie to trwa 18 miesiecy :) certyfikaty i ten dyplom miesci sie w tych 18 miesiacach :) mam wszystko opisane co kiedy i jak, 28 musze tam zadzwonic i podac im moj wlasny grafik - dostane w ciuu ksiazek, plyty i inne rzeczy do nauki w domu z nauczycielem bede sie porozumiewala przez neta jak nie bede mogla przyjechac, bo do Lizbony mi sie nie usmiecha jezdzic tzn bede ale tylko na testy probne i egzaminy :) aaaa nie wytrzymam tak mnie energia rozpiera! :)

Gość hgfhfghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Gratulacje lady :) długa i trudna droga przed Tobą 😘 mam nadzieję, ze dasz radę, ja studiowałam weterynarię na UR i masakra, zrezygnowałm po pierwszym roku :O sekcje zwłok zwierząt sa straszne i ten smród, te organy bleeeeeeee Powodzenia i duzo duzo samozaparcia

Nic nie pozostaje jak zyczyc POWODZENIA :) ja się na weterynarza nie nadaję absolutnie. Robilam praktyki owszem ale nie wytrzymalam tego wszystkiego mam widocznie za miękkie serce. Pamiętam do dziś jak przy sterylizacji suki krew tryskala nawet na szafki, oczywiscie ja musialam myc wszystko :o

Gość Ledy Love
najbardziej sie ciesze na mozliwosc obmacania wielkich wilczurów i inseminacji krow :) tak mnie to podnieca, ajc!! :)

Sa rozne metody sterylizacji. Sa wlasnie zastrzyki po ktorych zanika cieczka z czasem czy jakos ale znam przypadki gdzie zastrzyki nie skutkowaly. a lepiej jest wyciac jajniki czy cala macice bo to jest korzystne dla zdrowia suki wiesz nie bedzie guzkow, zapalen, ropa sie nie zgromadzi czy inny szajs jak to u niektorych suk sie zdarzalo. Moja kolezanka ma jamniczke ktora ma od urodzenia problemy z hormonami, siersc jej wypadala itd nie miala w ogole cieczki wycieli jej cala macice i teraz jest zdrowa jak ryba. Takze taka sterylizacja jak dla mnie na plus. Za to kastrowanie kota to taki zabieg na 10 minut :D normalnie narkoza podwiązuje sie jajka, nacina i doslownie ''wydusza'' pozniej sie usuwa chyba nadmiar skory i zaszywa. Nie wiem czy dobrze opisuje bo to dawno bylo pierwsze praktyki robilam majac 16 lat. Do tego pies z guzem na szyji byl albo pare zwierzakow do uspienia :( pchly, szczepienia i jakies skrecenia/zlamania to codziennosc w klinikach. W kazdym razie przekonalam sie ze to nie moja bajka. Poradzisz sobie i dolaczysz do grona ludzi ktorzy ratuja zycie naszym pupilom :)

szkola nazywa sie master.d w lizbonie - ja do lizbony mam ujowy dojazd ze tak powiem, choc daleko nie mam jakies 40km mniej wiecej po notatki i wrazie problemow moge tam pojechac, na spotkania z nauczycielem rowniez, ksiazki itd daja mi do domu.. bede miec rozpisane czego mam sie uczyc i pozniej czekaja mnie egzaminy staz po ok 3 miesiacach zalatwiaja mi oni, trwa on od 100 do 200 godzin ja wybralam opcje druga- im wiecej tym lepiej pozniej srawdzaja znowu czego sie nauczylam, zalatwiaja prace ( maja podpisane umowy z klinikami weterynarii w 4 miastach w tym takze moim ) tak to mniej wiecej bedzie wygladac

Gość a ja zaczynam roczny kurs
angielskiego i niemieckiego tak sie ciesze :) gratuluje

nie martw sie grzebac krowie w tylku nie bede juz o to pytalam ;) ja mam sie uczyc tylko o malych zwierzetach - psach, kotach, szczurach, krolikach, myszkach itd

Gość dgrthsrt6
Lady Love?? a jakie studia skonczyłas? mieszkasz w Polsce??? gratuluje i zycze powodzenia z całego serducha:)

dziekuje :) cos czuje ze czesciej bede cie mysiu czytac :) jezeli chodzi o to czy dam rade, mysle ze tak choc latwo nie bedzie.. tymbardziej ze ksiazki bede miala po portugalsku- norma, wiec na dodatek bede miec problem ze zrozumieniem wszystkiego, trudna droga przede mna

tak szczerze to az mnie dziw bierze ze sie jeszcze chamskie hieny nie zlecialy wyzywac :D szoke !!

spoko ;) chociaz moja wiedza jest znikoma w porownaniu z weterynarzem kurde, zawsze mnie czyms gasili czy trener u mnie czy inny czlowiek z tego grona :D a o ksiazki sie nie martw poradzisz sobie - Twoj facet Ci pomoze w tlumaczeniu jakby co :P ponadto podszlifujesz umiejetnosci. Nie ma tego zlego... :)

wiesz Twoja wiedza z moja sie nawet nie rowna, jestes bardzo madra osoba i w wielu rzeczach na temat psow sie orientujesz mi do tego daleko, ale wszystiego mozna sie nauczyc :)

jasne jasne a za rok sie tu spotkamy i mnie zgasi swoja wiedza Pani Weterynarz :D

Gość karmazynowa piratkaa
lady love, a tak z ciekawości - jaki tytuł uzyskasz po ukonczeniu tego kursu i uprawnienia do jakich zabiegów? pozdrawiam