Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona ...

Chrzciny- prezent dla dziewczynki

Polecane posty

WItam. Za miesiac, 2 zostane matka chrzestna dziecka od siostry. I mam ogromny problem z prezentem. Wiem ze jest juz kilka tematów na forum tego tyou jednak sa one sprzed paru lat a dzis, z dnia na dzień sie wszystko zmienia i chciałam prosic o porade ,,dzisiejsze" matki chrzestne lub szczesliwe mamusie, co ich dzieciaczki dostały na chrzciny lub z czego byłyby zadowolone. Ogolnie na prezent planuje przeznaczyc gdzies do 150 zł. Chrzest to jednak wydarzenie koscielne, religijne i chciałabym zeby dziecko miało pod tym wzgledem pamiatke a nie pobawiło sie 2 miesiace i odłozyło w kąt. Z tego co czytałam to moge zrobic taka liste prezentów: -Ksiazka z bajkami i obrazkami- bedzie słuzyła teraz kilka lat a za jakis czas- fajna pamiatka -biblia dla dzieci- ksiazka, obrazki, pozatym ta ,,religijnosc" przemawia za dobrym prezentem na te okazje -Mata edukacyjna- znalazłam fajna za 100 zł, ładna, kolorowa na allegro ale bedzie służyla tylko chwile - Obrazek na ścianę z Aniołkiem, obrazek religijny- podbnie jak biblia- bedzie wisiało iiii w każdej chwili przypominało ze to ,,od cioci", ze to z okazji chrztu.. - złote łyzeczki, smoczki- pamiatka jednak jakas jest na przyszłe lata, ale przez najblizszych kilka lat bedzie sie kurzyło tylko - kolczyki złote- ??- jakas pamiatka, cenna pamiątka, ale nie wiem? -Album pamiatkowy dla dziecka z wszystkimi ważnymi wydarzeniami- fajne ale nie wiem czy rodzice sami sobie tego nie kupia, pozatym to jest bardzo dokladna ksiazeczka, obwód brzucha sie podaje,wszystkie takie rzeczy a za 2 miesiace to bedzie mozna coś ,,przegapić" - zwykły album na zdiecia, tylko ze dziecinny- jesli tam beda zdiecia dziecka, po kolei jak rośnie itd to pamiątka fajna, ale album,,sam w sobie " to mało troszke - krzesełko do karmienia- moze fajne ale tez tylko ,,na jakis czas" i jednak cena za wysoka - karuzela do lózeczka- zapewne jakis gosc w miedzyczasie jeszczze przyniesie Chciałam zeby Mała miała pamitakte i chrztu, i ,,cioci" Dodam tylko ze ubranka odpadają boo zanim sie mała rodzila to sporo ich kupiłam także sporo tego już ode mnie dostała. I jak to było u was? Czy konsultowaliście sie z chrzestnym przed zakupem prezentu? Pomóżcie

bo ogolnie to chciałam połączyć kilka rzeczy mniej wartosciowych w Jednen duzy prezent, np... Ta ksiazka z bajkami to jakies.. 40 zł, do tego album na zdiecia- 40 zł, do tego np ten obrazek z aniołkiem, tez jakies 30, 40? no i do tego dochodzi ,,szatka" wiec jakies 150 zł wyjdzie. A jesli ktos kupował taki ,,obrazek" tooo jak on ma wygladac? to ma byc bardziej ,,dziecinny" obrazek czyy jak, bo w sumie nie mam pojęcia:)