Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana:(:(:(*****88

dzis siie dowiedzialam ze przekwitam:(Mam 32 lata:O RYCZE JAK BÓBR:(

Polecane posty

witam,bylam dzis z wynikami u ginekologa... Prolaktyna i tarczyca ok FSH-22,6!!!! Dr w szoku-ze jeszcze nie mial tak mlodej pacjetki z tak wysokum fsh:O:O:O Mam zapisane hormony zastepcze i czekac co dalej... Poza tymi wynikami mam typowe objawy tej cholernej menopauzy:O Uderzenia goraca,spac w nocy nie moge,zmiany nastroju,nerwy z byle powodu....,kolatanie serca,no i brak okresu juz 4 miesiace:( Myslalam,ludzilam sie ze to nerwy...moze albo nie wiem co....ten wynik fsh nie pozostawia zludzen.... Tak mi smutno:( Mam corke-13 lat wiec wiem juz co to maciezynstwo...Jestem jednak z nia sama,myslalam ze jeszcze uloze sobie zycie,znajde faceta...,ale kto bedzie mnie teraz chcial...:O Musialam sie tu wyzalic:( Mial ktos podobny wynik i bylo ok?????

dlaczego zaraz menopauza? FSH to jeden z hormonów, hormony mogą się rozstrajać z różnych powodów. a skutki o których piszesz to mogą być wynikiem tego zaburzenia. idź do endokrynologa

ja mialam podobne fsh do Twojego jak mialam 19 lat;) hormony pomogly. te dodatkowe objawy to sie pewnie zdarzyly jednorazowo a Ty dopisujesz cala ideologie, wez sie w garsc, bedzie dobrze;)

jejku,tak mi pisz.....! troche podnioslas mnie na duchu... czym zajmuje sie ten endokrynolog??

ginorossi-te objawy mam juz od dobrych 3 miesiecy...:O Nie wkrecam sobie tego niestety....caly czas jem jakies tabletki na spanie-ziolowe ale one prawie nie dzialaja,a te uderzenia goracamam z 20 razy na dzien! codziennie:O Strasznie to utrudnia prace-co troche sie rozbieram albo ubieram.... Boze,zeby te chormony pomogly....A tobie zatrzymala sie miesiaczka jak mialas 19 lat?

aha.,no dzieki dziewczyny-nie wiedzialam,prawie wcale nie chodze po lekarzach ,to nie wiem....

hormony, nie chormony idź do endokrynologa z wynikami badań. 32 lata to trochę zbyt mało na menopauzę, sądzę że specjalista będzie mógł pomóc.

Gość megaZdzira
Pytanie zasadnicze: Co na to Twój mężczyzna?

to nie znaczy,ze od razu menopauza. masz jakies zlecenia na badania?? zatrzymala na 3 msc, dostalam luteine. co ciekawe bralam w tym czasie tabsy anty novynette a takie cxyrki wyszly:O ale wszystko sie unormowalo jak przeszlam na harmonet albo diane, kurde nie pamietam juz

przepraszam,jestem tak zdenerwowana,ze juz nie mysle co pisze

Gość dimotta
jakaś głupia jesteś nie wiesz jak prawidłowo pisze się hormony nie wiesz czym zajmuje się endykrynolog w lesie się wychowałas ? w jakimś buszu zacofanym bez cywilizacji ? masakra

Gość megaZdzira
Sory, nie doczytałam... Znajdź sobie faceta, że tak powiem NA GWAŁT

a poza tym co ma menopauza do atrakcyjności dla mężczyzny? nie wspominając o tym - co ma mężczyzna do bycia szczęśliwym? wiocha zabita dechami

Gość vbm28
no a jesli naprawde masz tą menopauze to co z tego?..przeciez to nie choroba...dlaczego zaden facet nie ma cię chciec??...większych problemów nie masz? bo ten takie gówienko a nie problem

Gość dimotta
i po wiejsku pisze pewnie mieszka w jakimś bloku popegeerowskim w lesie zarośniętym glonami i wychodzi stamtąd raz na pół roku

dla mnie jako faceta fakt że kobieta nie może mieć dzieci by nie był wadą a raczej zaletą

32 lata to juz raczej nie do rodzenia dzieci, tak czy inaczej a raczej dla faceta fakt braku możliwości wpadki jest bardziej pociągający od tego, że ma uważać, żeby znowu nie zostać ojcem

Nie mam faceta. Kiedys zatrzymal mi sie okres na 2 m-ce.Luteina pomogla.Teraz nie:O Nigdy nie bralam tabletek anty, ani innych hormonalnych. Teraz mam brac klimonorm-hormony zastepcze-przez jakies 6 m-cy...cos na zasadzie tabletek anty-ze biore,potem 7 dni przerwy i okres i znowu. Tyle ze nie sa to tabsy antykoncepcyjne. dimotta-nigdy nie uwazalam sie za najmadrzejsza:) Ale ludzie,,niecywilizowani''tez maja okres ,rodza dzieci,i przechodza menopauze...i nikt na kafe nie zabronil pytac ,ani tez odpowiadac takim glupim osobom jak ja;)

Gość SSSuPERMENNN
ejj czym Ty sie martwisz.. ja miałam to samo w wieku 21 lat :O.. identyczna sytuacja i brak okresu 3 miesiące.. to było zwykłe rozstrojenie hormonalne,zaburzenia..a nie menopauza. :D

wiem ze mozna byc szczesliwym w zwiazku bez dzieci...-ale to do czasu. Kazdy facet kiedys chce potomka,no nie czarujmy sie. Rodzina bez dzieci jest ....nie wiem jak to okreslic...-,,niepelna" Ale macie racje,ze ludzie maja wieksze problemy...-ten moj to wlasciwie nie problem.' Smutno mi poprostu....

dziekuje ci...SSSuPERMENNN. Musze uciekac...wejde pozniej...

Gość dimotta
ja urodziłam dziecko jak miałam 33,5 lata a ta głupia pinda ewa piertoli że 32 to nie czas na dziecko chyba walnieta jesteś kobieto, idź do psychiatry

jasne, można rodzić i do pięćdziesiątki, co nie znaczy, że to jest dobry wiek na rodzenie dzieci autorka dziecko juz ma, więc nie wiem, w czym problem chyba nie ma w planach złapać faceta na dziecko - w tym wieku to juz naprawdę nie przystoi....

"wiem ze mozna byc szczesliwym w zwiazku bez dzieci...-ale to do czasu. Kazdy facet kiedys chce potomka,no nie czarujmy sie." nie każdy. ja nie chcę nigdy mieć

Gość 32 lata to nie do rodzenia dze
ci?A Kiedy? Wczesniej studia, praca , pierwsze dziceko, a teraz czas na drugie. Normalna to ty nie jestes, no chyba, ze po zawodowce odrazu urodzilas