Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

ciekawostka... wzbudzilo moje zainteresowanie :)

Polecane posty

Amazing Japanese Water Cure DRINK WATER ON EMPTY STOMACH It is popular in Japan today to drink water immediately after waking up every morning. Furthermore, scientific tests have proven its value. We publish below a description of use of water for our readers. For old and serious diseases as well as modern illnesses the water treatment had been found successful by a Japanese medical society as a 100% cure for the following diseases: Headache, body ache, heart system, arthritis, fast heart beat, epilepsy, excess fatness, bronchitis asthma, TB, meningitis, kidney and urine diseases, vomiting, gastritis, diarrhea, piles, diabetes, constipation, all eye diseases, womb, cancer and menstrual disorders, ear nose and throat diseases. METHOD OF TREATMENT As you wake up in the morning before brushing teeth, drink 4 x 160ml glasses of water Brush and clean the mouth but do not eat or drink anything for 45 minutes After 45 minutes you may eat and drink as normal.. After 15 minutes of breakfast, lunch and dinner do not eat or drink anything for 2 hours Those who are old or sick and are unable to drink 4 glasses of water at the beginning may commence by taking little water and gradually increase it to 4 glasses per day. According to the Japanese Medical Society, the above method of treatment will cure diseases of the sick and promote a healthy life The following list gives the number of days of treatment required to cure/control/reduce main diseases: High Blood Pressure - 30 days Gastric - 10 days Diabetes - 30 days Constipation - 10 days Cancer - 180 days TB - 90 days Arthritis patients should follow the above treatment only for 3 days in the 1st week, and from 2nd week onwards - daily This treatment method has no side effects, however at the commencement of treatment you may have to urinate a few times. The Japanese Medical Society recommends making this procedure an ongoing and routine part of our daily life. They say: "Drink Water and Stay healthy and Active!" This makes sense ... the Chinese and Japanese drink hot tea with their meals, not cold water. Maybe it is time we adopt their drinking habit while eating! Nothing to lose, everything to gain... For those who like to drink cold water, this article is applicable to you. It is nice to have a cup of cold drink after a meal. However, the cold water will solidify the oily stuff that you have just consumed. It will slow down the digestion. Once this "sludge" reacts with the acid, it will break down and be absorbed by the intestine faster than the solid food. It will line the intestine. Very soon, this will turn into fats and lead to cancer. It is best to drink hot soup or warm water after a meal. --- Reported by a Japanese Medical Society

Gość najbrzydsze sa golfy
ciekawe...gdzieś już coś czytałam na ten temat.W sumie zawsze pije ok 2 szklanek wody po przebudzeniu, pomaga na przemianę materii :p

Gość D.BillI
ale cztery szklanki??? brrrr

Gość usa la la
to takie japonskie szklanki - szklaneczki :P w pol roku raka woda mozna pokonac :) a swoja droga, to wydaje mi sie, ze jesli pije sie wode prawdziwa - zrodlana, ktora ma duzo wlasciwosci leczniczych, to co innego niz woda butelkowa (kto to wie, co w tych butelkach jest). Tak czy owak - ja zawsze bylam za piciem duzej ilosci wody (nawet tej butelkowej) - a kuracje japonska tez wyprobuje :)

a ja uwazam, ze cos w tym moze byc. moze to chodzi o wyplukanie przewodu pokarmowego po nocy, a moze o cos innego? "to ta zimna woda po obiedzie zdarzy sie nagrzac temperatura ciala..." no wlasnie pisze zeby nie pic zimnej wody w trakci posilku bo zastala tluszcze ktore trawione sa wtedy dluzej.

Gość adolf hitler ostatnie starcie
a co to ? tutaj tez znikly moje wypowiedzi ?

Ja słyszałam żeby z rana wypić szklankę wody z cytryna , ale przygotowana wieczorem żeby cała noc ta cytryna tam polezala , przeciwzmarszczkowe to ma być , nawet przez jakiś czas stosowalam ale moj slomiany zapał nie dał mi kontynuować . Ale zacznę ta Japońska metodę , chociaz nie dam rady wypić 4 szklanek na raz , może zacznę od jednej na początek, mam chyba problem z nerkami bo mnie plecy bolą w miejscu gdzie są właśnie nerki.

Gość knikmik
napiszcie o ci tam chodzi?? dla malojezycznych?

Chodzi o to żeby pic wodę zaraz po przebudzeniu, 4 szklanki na raz ( 160 ml każda szklanka) ze to leczy : bóle głowy, bóle ciała, serce, reumatyzm , Szybkie bicie serca, padaczkę, otyłość, astmę, gruźlicę,zapalenie opon mózgowych,problemy z nerkami , wymioty,niezyt żołądka, biegunke, hemoroidy,cukrzycę,zatwardzenia,problemy z oczami, macice, raka, problemy menstruacyjne, uszy, nos i choroby gardła. Po przebudzeniu , zanim umyjesz żeby wypij 4 razy po 160 ml wody, umyj żeby i nie jedz i nie pij nic przez 45 minut, potem jedz i pij normalnie, po upływie 15 minut od śniadania , obiadu lub kolacji nie pij i nie jedz nic przez 2 godziny. Jeśli nie możesz wypić 4 szklanek na początku , zacznij od mniejszej ilości i po malu zwiększają ilośc. To tak w skrócie.

Gość nonein
Wlasnie zapytalam sie mojej wspollokatorki Japonki, czy slyszala o czyms takim i powiedziala, ze nie:O Chlanie 600ml wody na raz to glupota, woda przlatuje przez czlowieka, nie zdazy nawet dostac sie do komorek i czlowiek idzie od razu sikac.

ale kto powiedzial, ze ta woda ma w ciebie "wsiaknac", wlasnie z tego co sie zorientowalam na podstawie tekstu wlasnie o to chodzi zeby przez ciebie "przeleciala".. byc moze takie oczyszczenie ukladu pokarmowego ma wlasnie sens. trzeba bylo by sie dowiadywac glebej. ja dysponuje tylko owycm artykulem. skoro ani ty ani ja ani japonka o tym nie wiedzieli, to wiadomo, ze nalezy to do medycyny alternatywnej. ostatnio ogladalam reportaz na temat zabiegow upiekszajacych na twarz i cialo poprzez klepanie. rowniez japonska medycyna, tak samo jak te roslinki w symbiozie z pasozytami co sie zbiera w gorach i co to drozsze sa od zlota ktore to podobno wszystko lecza, tez japonskie. ale kto ich tam wie? to tylko taka ciekawostka, nie trzeba od razu brac wszystkiego na powaznie.

Gość hh3535
czyli rano sie pije na czco 600 ml wody i po 45 minutach mozna sniadanie zjesc potem? po sniadaniu trzeba ile odczekac mam zapalenie stawow wiec wypróbuje na sobie i napisze czy ozdrowialam;)

Gość adolf sika na siedzaco
:-D napewno pomoze :-D

Gość hh3535
a co mi tam;)

Gość adolf sika na siedzaco
najlepiej na bolace stawy z rana oklady z wody z lodem :-D

Gość h4h4hwie
wiem;) mam takie oklady mrozone trzyma sie na noc w zamrazarce i rano przyklada gowno to daje:/ ulga na chwile

Gość h4h4hwie
i odpada;/ bo mam leki ktore musza byc spozywane z posilkiem ech dzieki

A ja o czym innym, znacie voucher codes? bo wiem ze duzo ludzi o tym nie wie a dobre znizki mozna trafic do restauracji na przyklad , wejdzcie na google i wpiszcie voucher codes , reszta jest prosta.

Gość adolf w czekoladzie :-D
chyba po posilku ;-) zreszta 98% sie tak sporzywac powinno ;-)

siema bajzel jak tam slownik ? :-D

a jak :-D przybilem mu gwozdzia w stope dzis rano zeby chociaz kolal porzadnie :-D

znowu byk :-D