Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaEmilki83...

Martwie się...moja córeczka waży tylko 8,5 kg!!!!

Polecane posty

Gość psiapsółka
z mówieniem to temat rzeka, ja mówiłam zdaniami za 1,5 roku, nie bardzo wierzę mojej mamie, ale ona się upiera, że tak a mój syn niecałe 2 latka i kilka słów, naśladuje niektóre zwierzęta i jakieś tam odgłosy samochodu, traktora i karetki a tak to gada po chińsku he he

Gość mamaEmilki83...
taaak chrupki porywa od brata :) mogłaby jej jeść i jeść.Paluszki też,ale ostatnio mi sie zadławiła. Wiesz co psiapsółka nie pamiętam ile miała,ale pojechalam z nią do szpitala bo mysłałąm że ją ucho boli... postawili mnie pod ścianą,powiedzieli że laryngolog jej nie zbada jak mnie nie przyjmną do szpitala,wiec musiałam bo była już wieczorna godzina i inni laryngolodzy już nie przyjmowali...okazało sie że z uchem jest ok, miałą tylko czerwone gardło.Zrobili jej badania,miala wysokie OB,podejrzenie zapalenia płuc-rentgen nic nie wykazał,okazalo sie ze ma anemie, wiec kwas foliowy a po wyjściu jeszcze żelazo.Ale to nic...po 3 dniach leżenia w szpitalu dostała jelitówki,oczywiscie ze sie zarazila,wiec kroplówki i pobyt sie pzredłużył.Masakra.

Gość ja mam ten sam problem
no moja też leniuszek mało mówi i sama nie chce jeść musze ja karmić:D jedynie co to jabłko pomarańcze bułkę wezmie do ręki i je.. moze daj jej biszkopty nie dawaj chrupków kukurydzianych one zapychają jelita i dziecko długo czuje sie syte..ja mojej dawałam i strasznie mało mi jadła;/ ..no ale każde dziecko inne... Idż śmiało do lekarza powiedż ze chcesz zrobić małej wyniki .na pewno ci da

Gość psiapsółka
no właśnie, te choroby szpitalne cholerne ob wysokie? no nie wiem norma dla niemowlaków to do 17, może im się tak wydawało, bo moja pediatra gdy mały miał w wieku 2 miesięcy ob 18 to powiedziała, ze chory nie wieadomo na co (chyba białaczkę miałą na myśli) i też ze względu na anemizacje byliśmy w szpitalu na hematologii, ale tam wyśmieli niewiedze pediatry co do poziomów dla dzieci, ale leki oczywiście dostał

Gość mamaEmilki83...
dorosła panna oczywiscie masz racje, teraz sie skupiam na jedzonku :) kazde dziecko jest inne. Myślicie ze należaloby zrobić kontrolne badania?Uważacie że jak tak mało je moze być coś nie tak z badaniami? Czytałąm ze widać objawy jak coś jest nie tak np anemia... ona nie ma takich objawów,ale moze rzeczywiscie do świętego spokoju zrobię.Biedne dziecko tyle razy już kłute... jakieś 3 mies temu zaraziła sie anginą i 10dni zastrzyki,nie wspomne ile miala tego wcześniej :( mam nadzieje ze przynajmniej sie wychorowała i w przedszkolu już nie bedzie takich akcji.

Gość psiapsółka
zrób jej z paluszka morfologie i będziesz wiedziała nie chodzi o to, że widać po dziecku, tylko, żeby przez to niejedzenie nie dostała anemii, a ta żeby się nie pogłębiałą, bo mała zrobi się apatyczna chociaż jeżeli szpik dobrze pracuje to powinien sobie z tym poradzić, jedynie niedobory zelaza moga miec znaczenie

Gość mamaEmilki83...
psiapsółka--- spojrze zaraz w wypis ze szpitala i napisze ci jakie bylo OB. ale lekarka mnie tak postraszyła tym OB że sie popłakałam, powiedziała tak TE DZIECKO JEST STRASZNIE CHORE,NIEWIADOMO CO TO BEDZIE! wiesz co pomysłałam?jakaś białaczka (fuuu odpukać) taka złośliwa baba! a na nastepny dzien podejrzenie zapalenia płuc a OB bylo wysokie z powodu czerwonego gardła

nie dawaj małej chrupków paluszków moze odstaw to moze twoje dziecko jest jak moje ..dostałą chrupki i koniec z jedzeniem na długi czas;/ bo sie zapchała ech i nei chciała nic jeść po 2 łyżeczki i koniec a jak jej odstawiłam i nie je ich już 5 miesiecy to miładnie zjada całe posiłki i nie żal mi ze tego nie dostaje..

Gość mamaEmilki83...
wystarczy z paluszka??? myslalam ze trzeba z żyly? w szpitalu pobierali jej kilkarotnie z główki :(

jak nie bedzie miałą żyłki to wezmą z palca .. aj byłam 2 dni temu na pobraniu i z żyłki jak dorosłemu pobrali a ryku krzyku płaczy było ech 4 panie musiały ja trzymac i ja pąta :(

Gość mamaEmilki83...
ja mam ten sam problem ---oczywiście że gorsze są chrupki i paluszki.Ale wiesz w moim przypadku jak ona ma sie zapchać tym jak zje trzy chrupki np flipsy ale te krótkie,chyba ma tak mało pojemny żoładek ze trzy jej wystarczą.

Gość psiapsółka
oj mnie tez nastarszyli, myślałam, że zawału dostanę weż, dziecko 2 miesiące a tu straszą złymi komórkami, wiadomo o jakie im chodziło na szczęście szpik okazał sie zdrowy a anemia to wymiana tej krwi, o ktorej wyzej pisałam a pediatra, cóż, musi się jeszcze dokształcić w tej dziedzinie

Gość mamaEmilki83...
z palca chyba nie wychodzą takie dokładne wyniki

moja też jadła po 2 po 3 i sie tak zapychała ze nie mogłam w to uwierzyć;/ teraz dostaje raz na tydzien jednego palucha kukurydzianego i kostke czekolady .. dostaje biszkopty jednego dziennie..lepiej jak je normalne posiłki bogate w witaminy żelazo itp niż chrupki

Gość psiapsółka
z główki ochhhh, ja sobie przypomnę to mam ciarki wystarczy z paluszka, żeby małą nie stresować jedynie niewiarygodne sa pobrania z paluszka przy niskim poziomie płytek krwi, bo się przez to niszczą, ale krew spokojnie z palca

Gość psiapsółka
słuchaj gotuj jej zupkę z brokułami, burakami, cielęciną to w razie anemii mój mały je chrupki, ale go to nie zapycha, apetyt ma w miarę, wiec nie będę narzekać, ale słodyczy w innych postaciach nie dostaje wogóle

Gość mamaEmilki83...
OB 68 mm/h a w dniu wypisu 53 dziwne...

Gość psiapsółka
ojojoj to rzeczywiście chyba z tego gardła a hgb ile miała

Ja tez mam kruszynke :) : 2.5 roku, 90cm i 11.5 kg .... ale zdrowa jak rybka, wesola i zywe srebro... Nie przejmuje sie, widac taka jej uroda :)

Gość dorosła panna
90 cm to nie kruszynka,tylko normalny wzrost dwulatka.

ja napiszę najpierw co sądze o produktach jakie je-wszystko typowo dla dzieci bez ząbków-papki. Niech próbuje jeść sama nawet jak się ubrudzi od stóp po uszy :D nam się tak udało wprowadzić nowe smaki ;) ja nie pocieszę że mam niejadka z małą wagą,bo syn ma prawie 16kg i 2 lata,ale ma swoje menu,mamy problemy z nowościami,jedyne "papki" jakie dostaje to jogurty Może spróbuj KOKTAJLE dloa urozmaicenia Rozmawialiśmy z psychologiem i poradziła coś co czasami moze się wydawać głupie-jeśli chodzi o niejadki to warto czasami zagadać dziecko,zwrócić uwagę na coś innego-zabawka/bajka byle nie tkwić nad dzieckiem jak kat i liczyc ile łyżek je ;) Polecam preparaty WITAMINOWE nie ZAPEŁNIAJ JEJ SOKAMI/WODAMI i innymi płynami Mój lubił ciągle pić,pić i pić efekt był taki że np.potrafił zjeść 1 kajzerkę,1 ziemniak i 2 kesy mięsa a na kolację jajecznicę z 1 jajka-malutko,ograniczyłam płyny i obecnie je więcej,bo jajecnica np.z 2 jajek a w niej np.szynka/szczypiorek/pomidor różne dodatki daję polubił serek wiejski,ale twarogu typowego w kostce nie ruszy :D nie wiem co jeszcze poradzić co do leniuchów to nie ma leniwych dzieci ot tak,raz dziecko nie chce-mamusia nakarmi i stąd się wszystko bierze. Mój odkąd łapał za jedzenie to je sam i jest awantura jak mu chcę pomagać :P

Gość mamaEmilki83...
dzięki,bede próbować wszystkiego,tylko ile z tego bedzie chcieć..jak ją znam a mam naprawde wybredne i trudne dziecko -niewiel jej przypasuje. Hb 10,6 a potem 10,3

Gość psiapsółka
to Twoja to gigant mój miał najniżej 8,2

Gość *tina*
moja ma 18 miesięcy i waży 10,4 kg. Jeść chce tylko "siama" nakarmić się nie da wcale. Trochę z niej niejadek, śniadanko to kanapka potem długo nic nie chce, około 13 woła o mleczko, obiadek czasami zjada czasami nie. Ale gdy zgłodnieje to bierze mnie za rączkę i pokazuje na lodówkę. Oczywiście uwielbia parówki!!!!! Jakoś się nie przejmuję wagą, teściowa gada, że taka chudzina ... a po kim ma byc gruba, bo nie po rodzicach. Mój M. jak go poznałam to ważył 56 kg!!! W wieku 19 lat do wojska go nie wzięli bo poniżej 50 kg nie biorą ... A nasza szkrabusia nie usiądzie na miejscu, żeby sie pobawić. Najchętniej biega na powietrzu, albo w domu z wózkiem dla lalek lub piłką plażową. Lekarka powiedziała, że widocznie co zjada to jej wystarcza i ma dobrą przemianę materii.

Mama Emilki83 Mam podobny problem ze swoją córcią, robiłam badanie krwi i usg brzuszka i wszystko wyszło dobrze.Bardzo dużo biega więc traci, Zrób badania będziesz spokojniesza Pozdrawiam

mamaEmilki83... Ma 16 miesiecy czyli rok i 4 mies a waży tylko 8,5kg!!!w ciągu 1,5 mies przybrała 0,5 kg wczesniej mniej przybierala bo była na słoikach, przestałam jej podawać teraz je jedzenie takie jakie ugotuje,niestety zjada po pare łyżek i koniec,zrobiła sie takim typowym niejadkiem. Jak jadła słoiczki przynajmniej wiedzialam ze zjadła,bo mogla zjesc jeden duży słok z Hippa 220gram. ale lekarz powiedzial ze narazie obserwujemy bo mało przybywa na wadze ale rozwija sie bardzo dobrze. czy jest tu jakas mama ktora tez ma taką kruszynke?lekarz powiedział ze inaczej patrzy sie na dziewczynki,przeważnie ważą mniej i są drobniejsze. Emilka urodziła sie o wadze 3120 i dł 53cm, wg lekarza powinna ważyć teraz 10kg. ****************************************************************************** tu masz trochy opisana wagę... http://ciaza-dzieci.blogspot.com/2011/09/pierwsze-12-miesiecy-rozwoju-dziecka.html