Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedno pyt mam

czy moge zrobic miesiac przerwy w braniu tabl. anty. a potem zaczac brac od nowa

Polecane posty

Gość jedno pyt mam

Chodzi o to, ze mam brac anybiotyki, ktore zle wplywaja na zoladek(wymioty, biegunka) no i nie wyobrazam sobie brac wtedy tabl. anty. bo przeciez nie zadzialaja. Kuracja ma trwac 2 tyg i pomyslalam zeby odstawic na miesiac tabletki, a potem wrocic do ich stosowania. Co o tym myslicie, moge tak zrobic?

Gość nika fika
A po co masz je odstawiać? Bierz, ale nie razem z antybiotykiem, tylko później. np. jak bierzesz osłonę.

Gość jedno pyt mam
no tak tylko ze to 2 antybiotyki 3 razy na dzien po 2 tabletki

Gość jedno pyt mam
moze dzis mi ktos odpowie

Nie rób przerwy miesięcznej, bo to nie ma sensu, poza tym nie wiadomo kiedy dostaniesz miesiączkę. Rób tak jak ktoś wyżej napisał. Dobra osłona powinna ograniczyć wymioty i biegunkę. Nie wiem o której będziesz brała ten antybiotyk, ale może tabletkę bierz wówczas tuż przed snem. Ok. 3-4 godzin zajmuje tabletce wchłonięcie się. Oczywiście nie muszę dodawać, że podczas przyjmowania antybiotyku i 7 dni po zakończeniu kuracji musisz się dodatkowo zabezpieczać?

Możesz zrobić przerwę w braniu anty, najlepiej przeczytaj ulotkę czy jest tam coś napisane o spożywaniu tabletek z innymi lekami i czy nie ma przeciwwskazań.

Gość jedno pyt mam
i nie wiem w koncu co robic, jedni pisza ze moge zrobic przerwe a drudzy ze nie. Najgorsze jest to ze w czwartek juz bym mogla odstawiac tabl a nie dostane sie do zadnego ginekologa wczesniej zeby zapytac