Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kunegundamariacka

jak sprać zaschnietą krew?

Polecane posty

Gość kunegundamariacka

Mam bluzkę biało/czarną i na plecach mam sporą plamkę po krwi. Kiedyś mi kot nakrwawił tam w drodze do weterynarza i po prostu wrzuciłam bluzkę do kosza na brudne ubrania, a było to jeszcze przed falą upałów ięc... dawno.... Da się bluzkę odratować? Jak na złość plama jest na białym pasie ;/

Gość zamocz
najpierw w zimnej wodzie, jak zejdzie plama normalnie wypierz

tylko i wylacznie woda utleniona!taka z apteki. na serio stare plamy znikaja w oczach,polac plame ,potem wyprac i gotowe.(.bo swieze to zimna woda spierze)

Gość kunegundamariacka
no niestety po praniu dopiero ją zauważyłam... ale zaraz będę próbować z wodą utlenioną, dziękuję :)

Gość kunegundamariacka
Niestety nie opmogło :( Wylałam całą buteleczkę na raty na plamkę w ciagu 1,5 godziny (miałam dwie inne partie prania) i się moczyło, potem wyprałam w chłodnej wodzie. Niestety została, nawet jaśniejsza nie jest :( Zalezy mi na odratowaniu tej bluzki, bo nałożyłam ją raz (felerny) i kupiłam ją w sklepie za jakieś 30 euro (a w Polsce jest za 399 ;/)

Gość a ja ci polecam
mydelko z rosmana takie na plamy, kosztuje cos ok 6zł na kazde plamy pomoze;)

Gość jaj już nic nie pomoże
wypróbuj płynu do toalet TYTAN,ale tylko tytan,on doskonale radzi sobie z plamami krwi.Nalej płyn na plamę i dobrze wetrzyj.Zostaw na 15 minut,a potem normalnie upierz.Nie obawiaj się bluzce nic się nie stanie.

Gość Emerelda
Poczytaj tu, jak usunąć plamy z krwi http://www.vanish.pl/sposoby-na-plam%C4%99/inne/krew Wiele innych specyfików zawiodło, ale Vanish radzi sobie w moim przypadku z najróżniejszymi plamami. I mam go w sklepie pod blokiem, więc nie muszę daleko szukać :P

Gość gość
Odplamiacz do krwi dr beckmann, dla mnie najlepszy, rusza nawet stare plamy z krwi.

Gość gość
Ale z was idioci krew = hemoglobina = białko , mozna to zmyć tylko i wylacznie zimna woda przed zaschnieciem, amen. Student farmacji pozdrawia.

Gość gość
Zaschniętą plamę na białej bluzce najpierw potraktowałam wodą utlenoną. Nic. Potem sokiem z cytryny. Nic. Potem kwasek cytrynowy i tylko trochę zbladła. No i wreszcie vanish w saszetce gold oxi action podziałał. Także bluzka żyje :) oczywiście po wszystkim pranie w proszku do białego. Tylko patrzcie na instrukcję na tej saszetce. Ja zrobiłam tą najbardziej agresywną (pierwszą) Powodzenia :)

Gość gość
Bardzo dobry proszek, który spiera krew to wyrób medyczny stosowany w szpitalach - proszek Clovin II Septon, gdzie krew w szpitalu jest na porządku dziennym. Pranie jest zdecydowanie czystsze, żywsza biel, pachnie lekko jak proszki dla niemowląt. Dopiera również stare plamy z moczu na bieliźnie. Zdecydowanie polecam wypróbować. Spiera krew bez wcześniejszego namaczania.

Gość gośćkjjnk
Proszek Ultra z Biedronki (do białego, do koloru) spiera nawet zaschnięte plamy z krwi. Prałam w 40 stopniach, krew zeszła.