Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyytajaca

sztuczne rzesy

Polecane posty

Gość pyytajaca
Nie mam. Jestem pomalowana wiec nawet gdybym teraz zrobiła nic by nie dało. Jak mam makijaż to przy otwartym oku nie jest źle. Ale przylożyłam lusterko od góry i widze ta dziure. Jak z tym uzupełnianiem?tymi samymi rzęsami?

tak tymi samymi. chyba ze juz nie chcesz to proponuje malowac mascra a same zejda po czasie. mozesz te kilka co potem zostana podciac lekko zeby nie wyroznialy sie tak z tlumu :) to zalezy czy jeszcze chcesz czy juz nie. a z jakiego miasta jestes? znam kilka dziewczyn z polski co robia cuda... moze ktoras mieszka kolo ciebie. nie wiem ile biora ale moge zapytac jesli chcesz.

Gość pyytajaca
Jestem ze śląska. Okolice katowic. Niewiem już sama. Uzupełnienie kosztuje 50-150 zł. I co mam teraz iść i po tygodniu znów wybulić tyle kasy?:(

Gość przedluzalam rzesy
ja sie wypowiem bo sie tym kiedys zajmowalam: maskary i wszystkiego co bazuje na olejach nie wolno uzywac bo to oslabia KLEJ -a wiec te rzesy wypadna ( oczywscie nie od razu ale wypadna o wiele szybciej niz gdyby sie nic nie uzywalo ) - dlatego zeby sie pozbyc ''domowym'' sposobem tych rzes- uzyjcie olejku dla dzieci ! sa specjlane kosemtyki do demkajizu na bazie owdy przeznaczone dla osob ktore maja sztuczne rzesy ale samo pocieranie rzes (np .w czasie demakijazu - do tego nie wolno uzywac platkow) oslabi rzesy/klej -wiec jakakolwiek ingeracja, jakikolwiek dotyk, mycie itp. -po porstu oslabia klej i rzesy wyapdaja. szybciej niz powinny. jak najalepeij dbac o rzesy? nie dotykac, nie myc, nie pocierac - po prostu NIC z nimi nie robic! ale oczywscie w praktyce jest to niemozliwe, zlwaszcza jezeli ktos uzywa cieni do oczu np. nalezy uzwazac tez na pare- a wiec dlugie prysznice,sauna, jak ktos pracuje w kuchni np.- to wsyzstko oslaba klej. jak poznac dobrze przyklejone rzesy? NIE MOGA one dotykac POWIEKI - rzesa jest przyklejona ok .0,5 mm od powieki- dlatego TEORETYCZNIE nikt nie powinien odczuwac dyskomfortu zwaizanego z alergia na klej ,no bo klej w ogoel nie powinien dotykac skory/powieki. no i ozywscie wizualnie rzesy nie moge byc sklejone- czasami zadzarza sie ze czubki np 2-3 rzes sie skleja ale po 2 dniach powinny sie odkleic ,ale ogolnie 1 sztuczna rzesa ma byc dokljona do 1 naturalnej - niewykfalifikowane osoby beda doczpeiac 1 rzesa na 3-6 naturalnych rzes -cp ywglada nienaturlanie i bardzo sztucznie- pajecze rzesy. kiedy uzupelniac? to zalezy -taksamo jak np. wlosy czy paznokcie kazda osoba jest inna. niektorym rzesy wypadaja szybciej ,rosna szybciej innym wolniej . z mojego doswiadczenia wynika ze po 3 tyg. nalezy isc na male uzupelnienie tak zeby tej swietny efekt sie utrzymal . co wg mnie jest za kosztowne i dlatego uwazam ze takie rzesy to swietne wyjscie ale na np. wesele a nie na ''cale zycie'', jakie rzesy najlpeij wybrac? J 0.15- 0.2 grubosc - J dlaetgo ze maja najwiekszy ''obszar;; na jaki mozna dac klej - sorry,jezeli niezroumilae pisze - gurbosc 0.25 powinno sie unikac- ze wzgledu na to ze sa one za ciezkie dla wieksozsci osob, chyba ze ktos ma naprawde grube rzesy -ale wtedy jaki sens jest je przedluzac? z reguly jak ktos ma grube rzesy to ma je tez dlugie . Im wieksze podkrecenie tym mniejszy obszar na jaki mozna dac klej- efekt- rzesy trzymaja sie krocej.

Gość pyytajaca
No byly troche posklejane,ale pani powiedziała,ze tak mi naturalne rosną. Powiedz mi jeszcze,czy możliwa jest korekta kształtu oka?mam opadajace kąciki i najmocniej tuszowałam te zewnetrzne. Na moje pytanie-pani powiedziała że nie da rady wymodelowac. Więc jak to jest naprawde?

nie ma znaczenia jak sie ukladaja twoje rzesy, moze byc jej ciezej lub latwiej zalozyc ale absolutnie nie moga byc posklejane!! to jakas bzdura... wejdz sobie tutaj : http://forum.wzorki.info/zabiegi-kosmetyczne/1138-przedluzanie-rzes-metoda-1-1-a.html masz tutaj 101 stron o zakladaniu rzes, jak powinny wygladac. dziewczyny sa mile strasznie, jak je zapytasz wszystko ci wyosla. ksztaltu oka nie skorygujesz jako tako, i opadajacych koncikow tez ale dziewczyny maja rozne triki jak to zrobic zeby wygladalo ladnie. wiec skocz na to forum... mi osobiscie wiele wytlumaczyly :)

Gość przedluzalam rzesy
rzesy oczywsice nie rosna idealnie podrekcone w gore itd. czasami moge rosna na (lekko) bok/ukos i wtedy jest mozliwosci ze beda posklejane - wiec sama ocen jakie sa twoje rzesy -ja akurat nie mam takiego problemu . a co do wymodelowanie ksztaltu oka - to mozna cos z tym zrobic ale trzeba wiedziec jakiej dlugossci i gdzie rzesy przykleic- jak je wymieszac.

przedluzalam rzesy... posklejane sa ok??? chyba zartujesz??? i za to bierzecie taka kase?? :O

Gość przedluzalam rzesy
Coralick- prosze czytaj ZE ZROZUMIENIEM !!!!!!!

Gość rzesy nie tylko moga rosnac
na ukos, ale takze na dol i w strone oka :O

nie bardzo wiem co powinnam w tym zrozumiec jak baba na wstepie jej mowi ze to posklejane to ma przez naturalne a ty piszesz ze sie tak zdarza... moze i zdarza ale to zadne tlumaczenie.

Gość rzesy nie tylko moga rosnac
mowie o gornych 😴 dolne moga rosnac do gory i wlazic w oko

Gość przedluzalam rzesy
napisalam ze mozliwe jest ze ma posklejane bo jej naturlane rosna np. na boki -wtedy nalezaoby odciagna te rosnace na boki rzesy i poczekac az klej z leksza wyschnie na rzesie na ktora sie przykleja sztuczna. najlepiej jakby autorka dala tutuaj zdjecia to wtedy mozna zoabczyc czy te rzesy byly porzadnie przyklejone czy nie.

Gość pyytajaca
Mowię,nie mam zdjęć. Chwilowo laptop w naprawie,wiec nawet nie dodam. Dziwnie mi te rzesy rosna,ale tuszem je dałam rade wymodelować. Kurde,szkoda mi tej kasy,chciałam uzupełnic,ale z tego co piszecie laska niebardzo się zna. Z reszta w styczniu zrobiła kurs a od czerwca niby tylko tym się zajmuje. Coralick-link nie działa,albo ja nie umiem wejść.

Gość pyytajaca
Dzieki coralick za linka. Poczytalam,poogladałam i juz wiem. A wiec-słaby klej to po pierwsze-80% rzes sie odkleja,a nie wypada. Po 2tyg odpadło mi 1/2. A druga rzecz-słabo wymieszane miedzy wew kacikiem a srodkiem-widac uskok. I nie wiem teraz czy uzupelniac czy nie?

Gość veryAnka
a nie macie uczulenia na taki klej?

TO jest specjalny klej. zawsze przed zabiegiem przedłużania rzęs w Xtreme Lashes jest przeprowadzany wywiad i jest w nim między innymi pytanie o alergię. Dlatego mają dwa rodzaje klejów: chirurgicznego zwykłego oraz dla alergików. co ciekawe ostrzegani są także palacze, bo na rzęsy trzeba uważać przy podpalaniu dymka :D

boskie, na karnawał idealne :) sama bym sobie takie zrobiła... ciekawe czy koszt jest wyższy?

Gość Anita_kwiecien
Witam. Sama miałem jakiś czas temu problem z wyborem dostawcy akcesoriów odpowiedniej klasy. Dopiero na stronie www.noblelashes.pl udało mi się znaleźć wszechstronną ofertę. Dużo rzęs o różnej długości i grubości. Poza tym, mają bardzo mocne, szybkie kleje, które ciężko dostać gdzie indziej za tę cenę. Pzdr.

Gość gośćAnitaAnitamta
Jak ja mam problem z ubytkiem w rzęsach to pani Ola w Magic Visage daje mi rzęsy, to przecież logiczne, w końcu się za to płaci.