Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda8775

Jaka praca po szkole oficerskiej?

Polecane posty

Gość Magda8775

wojsk lądowych? Zamierzam sie tam wybrac,tylko co po tym bede robic? i jak z placa?

Gość Magda8775
nikt nie wie?

Gość no jak to co?!
po tym w wojsku będziesz oficerem w stopniu podporucznika

Gość Magda8775
tylko?

Gość antonio flageras.
możesz iść do biedronki za oficera wykładającego

Gość no jak to co?!
no możesz też startować do policji, straży granicznej itp w cywilu mając wyższe i to dobre wykształcenie ale to uczelnia wojskowa i jest nastawiona na szkolenie dla wojska żołnierz oficerów, taki jej cel

Gość Magda8775
to odbrze, o to mi wlasnie chodzi,chcialabym byc zolnierzem

Gość MICHALWR
PRACA W MILICJI

Gość no jak to co?!
a i dodatkowo. nie wiem jak jest teraz ale jeszcze dziesięć lat temu w przypadku rezygnacji lub wylecenia ze studiów wojskowych zwracało się koszt studiów, tak że tam nie ma srania po krzakach, jest zapierdól i to nieziemski :)

Gość Magda8775
Kurde bardzo bym chciala,myslalam nad szkola oficerska wojsk ladowych we wroclawiu, a na pierwszym stawiam wojskowa akademie medyczna jako wojskowy lekarz

Pewnie, idź do tej szkoły... sama żałuję, że nie poszłam.. będziesz mogła gdzieś w mundurówce pracować.. za niemałe pieniadze.

Gość no jak to co?!
wojskowa akademia medyczna to niegłupi pomysł jeśli to cie ciągnie, nie jest to najlepsza uczelnia medyczna w polsce ale wojskowa zupełnie inny styl studiów, po wojskowemu ;) no i oficer i lekarz po tym :)

Gość no jak to co?!
p.s. z najlepszą opieką stomatologiczną właśnie w wojsku spotkałem się, tam zrobiłem sobie większość zębów. a przychodnia wojskowa z której korzystałem na urlopach i pjotkach to jeśli chodzi o stomatologię no mistrzostwo świata :)

Gość no jak to co?!
po tym w wojsku będziesz oficerem w stopniu podporucznika

Gość Magda8775
dziekuje za odpowiedzi :) A mam jeszcze pytanie, gdybym sie dostala do tej oficerskiej wojsk ladowych,to jak te studia wygladaja? czy tam jest tak,ze mieszka sie tam?,czy jak w normalych studiach,trzeba miec jakies mieszkanie? A co po marynarce wojennej? jaka praca?

Myślę, że się mieszka w akademikach, ale chyba się za nie nie płąci.. czy nie.. chyba dostajesz iles tam kasy żołdu (coś koło 400zł) i z tego możesz opłacać mieszkanie..

Gość Magda8775
Ok, dzięki :)

Dzisiaj rozmawiałam z kolegą, którego brat w tym roku poszedł do Szkoły Oficerskiej we Wrocławiu, więc moge ci co nieco napisać. tylko on chce zostać żolnierzem zawodowym, także nie wiem, czy o to ci chodzi.. a zatem on tam dostaje co miesiąc żołd, nie pytałam, ile to, ale podejrzewam, że tak jak napisałam. A kwatera (rodzaj akademiku), gdzie w pomieszczeniu śpi ich 12 chłopaków :D i wyżywienie i mundur ma za darmo. W pierwszym roku przepustek do domu się nie dostaje, także poza świętami i wakacjami do domu raczej nie pojedzie, zatem ten żołd własciwie może sobie odkładac cały na konto, bo nawet wyjśc na miasto nie ma w pierwszym roku. We wrzesniu cały miesiąc siedzi gdzies w koszarach, o 5.30 pobudka i ogólnie dają im tam po dupie trochę.. na poczatku października przysiega i dalej już zajęcia + musztra i takie tam... z tym że pamietam, że on jeździł na rózne badania, testy sprawnościowe już na kilka miesięcy przed.. więc musiałabyś dokładnie poczytać na stronie uczelni, jak to jest, bo to wcale nie taka prosta sprawa się tam dostac.

Gość ptasiek nastroszony
wow bedziesz inżynier pola walki