Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trust79

tabletki, plamienie, ciąża??

Polecane posty

Gość trust79

Witam, wiem że nic nie zastąpi wizyty u lekarza, którego odwiedzam regularnie, ale wizytę mam dopiero za 2 tygodnie... ale do rzeczy, Od kwietnia, do sierpnia nie przyjmowałam żadnych tabletek i środków hormonalnych, współżyłam normalnie jak zawsze... miesiączka pojawiała się w terminie, ale co tydzień przez cały miesiąc w tym samym dniu w którym wystąpiła miesiączka dostawałam plamienie i występowały bardzo silne bóle podbrzusza, oraz ogólne złe samopoczucie, byłam u lekarza, zrobił badanie ginekologiczne, cytologię, i zlecił badania hormonalne... wyniki są ok cytologia 2, hormony wszystkie w normie... krwawienie między okresem ustąpiło po zażyciu Sumamed w dawce 500mg, który brałam 3 dni.... niby wszystko okej ... w między czasie otrzymałam receptę na tabletki antykoncepcyjne które zaczęłam brać w pierwszym dniu miesiączki... niby wszystko dobrze krwawienie dostałam 22 -09.... i zgodnie z zaleceniem lekarza przyjęłam 1 tabletkę z opakowania.... dziś mamy 24-09 a ja mam tylko niewielkie bardzo skąpe plamienie.... czy to normalne, bo nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło......?? wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne kilka lat, teraz na nowo zaczęłam brać po ponad rocznej przerwie.... czy coś nie tak ? czy możliwa jest ciąża?? skoro była ona wykluczona na ostatnim badaniu 8 sierpnia...

A ten Sumamed to na co? "Sumamed stosuje się w infekcjach górnych dróg oddechowych oraz nieskomplikowanych zapaleniach płuc u dorosłych, a także w infekcjach organów rodnych jak chlamydia oraz rzeżączka." Według mnie skąpe plamienie nie jest w tym wypadku powodem do obaw. 🖐️