Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

baska192837465

czy warto być singlem?

Polecane posty

pytanie dosć banalne. ale chciałam zapytać czy warto być przez całe żzycie singlem? moim zdaniem zwiazek to tylko ograniczenia. jak wiadomo "miłość" to tylko krótka chemiczna realcja, która znika bardzo szybko. po co marnować swoje życie dla kogoś kto i tak nas zrani z zostawi? jaka jest Wasza opinia na ten temat?

Gość antonio flageras.
sama sobie odpowiedziałas

zgadzam sie ze lepiej byc singlem... chociaz mnie brakuje blisosci

Robisz jak chcesz jesli nie czujesz potrzeby bycia z kims to badz sama i tyle zmuszac sie napewno nie warto :)

Dlaczego wkładacie jakieś cytaty i przysłowia in English? A nie lepiej i mądrzej po polsku skoro żyjemy w polskim kraju a nie każdy mówi po foreign language a każdy chyba mówi po polsku..???? ;-))

Gość TamponNocny
Pielucha - what are you talking about?

Gość antonio flageras.
nie kazdy tez nosi pieluchy

Gość Sheen
Jakby wszyscy myśleli "nie wyjdę za niego, bo i tak mnie zrani" to nie byłoby związków. Związek to najwspanialsza rzecz, która przydarzyła się w moim życiu. Nie wiem co zrobiłabym gdybym jej nie przeżyła i nie przeżywała do teraz. Kiedy myślę "to koniec, nie dam już dłużej rady" - a uwierz mi że wszyscy mają takie momenty - stają mi przed oczyma wszystkie wspaniałe chwile. Wspomnienia, które dają mi tyle radości, że nie jestem w stanie wyrazić tego ani słowami ani czynami. Związek to wspaniała więź, miłość, przyjaźń w jednym. Nie zamieniłabym tego za nic. Nie ma niczego piękniejszego. Cieszę się że spotkało mnie coś tak spełniającego. Kiedy patrze na niego, wszystko staje się takie jasne, kolorowe. Nawet w najmniejszej czynności widzisz sens. Pozdrawiam A poza tym, czy naprawdę chciałabyś/łbyś nigdy nie przeżyć zranionej miłośći?

Jestem już ponad 4 lata w związku. Nie zawsze jest idealnie, nie będę tego ukrywać :P ale jest tyle wspaniałych chwil, wspomnieć, możliwość dzielenia się sukcesami, czy też porażkami, wspólne rozwiązywanie problemów, wsparcie, spędzanie czasu razem... tego by mi strasznie brakowało będąc singlem.

Gość Sheen
camember... zgadzam się z Tobą. Nie zamieniłabym tego na nic.

Nie oszukujmy się. na początku w związku może jest i fajnie, ale po kilku latach wszystko sie wypala. pozostaje tylko przyzwyczajenie, banda rozkapryszonych dzieciaków, znarmowane życie i depresja na karku.

Gość karola545
baska piszesz tak o ograniczeniach w zwiazku, ale gdyby tylko znalazlby sie jakis zajebisty facet zainteresowany twoja osoba, to od razu mialabys w dupie ograniczenia i z checia zmienilabys status na "w zwiazku":D

Gość @__@ vinylowy Joe
Ja preferuje być albumem ale to kwestia indywidualnego zapatrywania na sprawę

Gość Sheen
wyjadam kupy z nocnika

Gość Sheen
Prosiłabym o nie podszywanie się. Ludzie piszą tutaj o tym co przeżyli, a ty tego nie szanujesz. Poza tym po kilku latach wcale nie musi się wszystko rozsypać. Choć mogę jedynie przypuszczać, że niektóre sytuacje mogą ludzi przerastać.

"Nie oszukujmy się. na początku w związku może jest i fajnie, ale po kilku latach wszystko sie wypala. pozostaje tylko przyzwyczajenie, banda rozkapryszonych dzieciaków, znarmowane życie i depresja na karku. " nie wiem czy 4 lata to dla ciebie początek związku, ale ja nie zauważyłam takiej tendencji jaką tu przedstawiasz.... poza tym,... jeśli nie byłaś w związku, skąd taka pewność że jest tak jak piszesz?

Gość Sheen
przeżyłam orgazm, to straszne

dobra, powiedzmy że "zakocham" się w kimś.. ale co z tego skoro ten ktoś i tak prawdopodobnie po roku czy dwóch mnie zdradzi z ładniejszą, lepszą, fajniejsza? złamane serce i przeplakane noce. to nie ma sensu na dłuższą metę

Gość [(,(_(,(]
O tak. LP ! I żeby to była składanka jeszcze-to najlepsza opcja i tacy mają największe powodzenie:classic_cool::classic_cool:

Gość Sheen
Z latami związek tylko się umacnia.

Gość Sheen
Basia, nie zakładaj, że odrazu tak się stanie. Nie wiem ile masz lat, ale przypuszczam, że wokół Ciebie są chłopcy, bądź mężczyźni różnego pokroju. Jeśli imponuje Ci osoba, która wyśmiewa się z kobiet, nie szanuje ich, ma lekceważący stosunek do wszystkiego oprócz siebie, to nie licz na stały związek. Poznawaj ludzi, aż w końcu znajdzie się ten, który będzie zabiegał o Ciebie. Po kilku latach na pewno nie pomyśli o innej, tylko dlatego, że jest ładniejsza, szczuplejsza. To ty będziesz idealna, bo to Ty dałaś mu wspomnienia, plany na przyszłość, aż w końcu może pewnego dnia dzieci.

rozejrzyjcie się dookoła. ile znacie par, które po ponad dwudziestu latach małżeństwa są szcześliwe? które w ogole są razem? człowiek jest tylko człowiekiem. po pewnym czasie nudzimy się soba nawzajem i szukamy nowych wrażeń.