Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Merlenka

Co robić? Mężczyzna starszy o 29 lat... ?

Polecane posty

Gość Merlenka

Jestem z mężczyzną, który jest starszy o 29 lat... Kocham go, ale boję się reakcji mojej rodziny... Niestety jestem typem kobiety, która przejmuje się bardziej innymi niż sobą. Kocham go i nie chcę go stracić, ale boję się reakcji bliskich na nasze wspólne plany. :-( Może i nie potrzebuję pomocy "co robić" bo wiem, że chcę z nim być, ale słów otuchy?

Gość kto zrywa z domu dach
uu odważna jesteś - ja bym się nie zdecydowała róznica do 15lat ale wiecej bym sie bała no chyba musisz ich jakoś przygotować zanim dowiedzą sie z plotek zacznij jakieś rozmowy na temat zwiażku ze starszym facetem i wyczuj grunt

Gość Merlenka
Moja matka sama ma męża starszego o 22 lata. Ale chyba nawet nie chodzi o to. Ona jest teraz strasznie wierzącą osobą i jakikolwiek związek by nie był, to jest na "nie".

Gość Antonio e
doMerlenka a ile Ty masz lat...?

w takiej sytuacji nie przygotujesz, i moim zdaniem nie uszczęśliwiaj wszytskich doookoła tylko zajmij sie soba i bądź sama szczesliwa chyba , ze jesteś "dla rodziny " zrezygnować ze związu ?

wcale nie są trudne takie związki, wiem to po sobie...bo kto da gwarancję, że jak się zwiążesz z równolatkiem, to on Ciebie nie skrzywdzi?

Gość Merlenka
Mój kochany mężczyzna czasem pisze na kafeterii pod nickiem duch cafe. Kocham go

Gość Adonis*
Daruj sobie będziesz mieć 40 a on 69 przed tobą będzie jeszcze kawał życia, a u niego ostatnia prosta

do ranga - oczywiście , ze nie da, ale zmniejsza szanse na zostanie wdową (chodź po mlodszym też można) i generalnie wolalabym aby ojciec mojego dziecka nie miał 70lat odbierajac małego z podstawówki

Gość Merlenka
Mój mężczyzna na dodatek nie jestem Polakiem, co wiązało by się z tym, że musiałabym zostać gdzie jestem. Tak, trochę głupio, że dzieci będą miały "takiego starego" ojca... Ale... wiem, że będzie on dobrym ojcem... Ma dwójkę dzieci (rozwód nie z jego powodu). Synek ma 2 latka, córka jest, niestety, starsza ode mnie ;P... Powiem tylko tyle, że jest to facet "do rany przyłóż". Zrobi kolację, przyniesie obiad kiedy siedzę w pracy i w domu nie było mnie od rana... Naprawdę się stara.

Gość Merlenka
Antonio e: 19.

Na miejscu Twoich rodziców trzymałabym Cię zamkniętą w pokoju dopóty, dopóki nie przeszłoby Ci to głupie zakochanie:(. A facet nie kocha Cię. Gdyby Cie kochał, puściłby Cię wolno i pozwolił cieszyć się młodością, a nie życiem i problemami u boku starzejącego się gościa po przejściach.

Gość Merlenka
do PrzemierzamPolaLasy: Aleś mnie rozbawił! Gdybym chciała cieszyć się młodością to nie wiązałabym się z kimś kto mógłby być spokojnie moim ojcem. Ja już się moją młodością nacieszyłam aż nad to! :-) Zresztą... zawsze byłam za tym, żeby wyjść młodo za mąż, mieć dzieciaki i piękny domek.

do kto zrywa z domu dach: w kwestii dziecka przyznaję Ci rację. Nasze już jest odchowane i nam to nie grozi. A tak poza tym jestesmy bardzo szczesliwi.

Gość Merlenka
Przepraszam Cię najmocniej, zauważyłam dopiero po fakcie :-) Tak. Dzieci chce mieć. Dzieci, dom i ogródek ;-) Właśnie to chyba jest w nim najlepsze... Że tyle przeżył, tyle się nauczył. Ma doświadczenie i dzięki temu jest wyjątkowy. On mnie nie trzyma, sam zresztą boi się, że po prostu go zostawię... Pyta, czy na pewno chce z nim być, bo w końcu ma swoje lata. I wiem, że mnie kocha. Kocha ponad wszystko.

Gość Merlenka
toranga: ile jest różnicy między Wami?

Merlenka, to wszystko na dobrej drodze! rodziną się nie przejmuj, bo to Twoje życie. Ja w woli ścisłości nie utrzymuję z własną matką kontaktu jeśli to Cię pocieszy

Facet się starzeje, a Ty jestes u progu dojrzałości. Jesteś gotowa na to, by zmierzyć się z jego starością? W kwiecie wieku będziesz miała etat opiekunki. Będziesz miała 40 lat, a Twój mąż będzie się już żegnał ze światem. Każdy facet chciałby mieć taką młodziutką pielegniarkę na starość.

Gość Merlenka
Tak, wiem... O tym też myślę. Jednak mam nadzieję, że "nie będzie tak źle". Pomimo tego, że ma 48 lat, wygląda na około 30. Kondycją i zdrowiem mógłby zawstydzić nie jednego 20-sto latka. Więc na tą stronę patrzę bardzo pozytywnie.

Gość ffsdfsfsfs
stary pedofil znalazl sobie mloda szpare do ruchania, dziewczyno ales ty glupia

Gość Merlenka
tak? to już wolę tego "starego pedofila" niż rówieśników, którzy uwielbiają "przygodę na jedną noc" ;-)

Gość Merlenka
a zresztą nikt nigdy nic o seksie nie powiedział....

mądrze myślisz dziewczyno, A JA JESTEM GOTOWA ŻEBY ZOSTAĆ PIELĘGNIARKĄ NA STAROŚĆ MOJEGO MĘŻA. Taki los wybrałam i przeżyłam już do tej pory tyle pięknych chwil, że nie mam złudzeń

Gość Merlenka
toranga: pytałam już, ale nie odpowiedziałaś... ile jest między Wami różnicy?

Gość no o seksie nic nie
powiedział bo już mu nie staje:D

Gość nie jestem typem
"jestem typem kobiety, która przejmuje się bardziej innymi niż sobą." - to może zostań wolontariuszką w domu spokojnej starości. "nie potrzebuję pomocy "co robić" bo wiem, że chcę z nim być, ale słów otuchy?" - masz dopiero 19 lat. Nie załamuj się, masz jeszcze czas zmądrzeć.