Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtgtgtgtgtgtgtgt

moja kotka wszedzie sika

Polecane posty

Gość gtgtgtgtgtgtgtgt

nie wime co robic, ma okolo 8 lat. i sika do lozka, na wypoczynek, .. no nie wiem juz co robic, zamykamy ja wtedy w takm jednym miejscu i tam siedzi, ale w koncu wychodzi , pare dn spokoj i znow to samo ;/ co robic ?

Gość gtgtgtgtgtgtgtgt
no wezcie cos doradzce :(((

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaAaaav
ale sika ze złości? może jest chora? na cukrzycę albo pecherzem ma coś nie tak. Mój pies miał cukrzycę, pił jak szalony i sikał jak szalony- nie w domu bo go wyprowadzaliśmy ale jakby nikogo długo nie było w domu to pewnie by nie wytrzymał biedaczek.

Gość gtgtgtgtgtgtgtgt
bylam u weterynarza.. jest zdrowa.. jest w domu maly pes, troche jej dokucza , chyba ze zlosci, ale jest na to jakas rada ?

Gość załóż jej cewnik
:classic_cool:

jest. zawsze jedna i ta sama. Skoro sika to próbuje zwrócić twoja uwagę bo pewnie jest zazdrosna o psa. Poświęcaj jej więcej uwagi i tyle.

Gość gtgtgtgtgtgtgtgt
hmm.. ok spróbuje tylko ona jak sie ja iberze na rece to sie drze zaraz..;/ jak sie ją za dlugo glaszcze to tak samo..:) od zawsze taka byla, ale sprobuje jakos z nia wygrac ;p

to twój kot. Wiesz co lubi a czego nie i jak się z nią bawić. Tak mi się wydaje, ze jest to spowodowane chęcią zwrócenia na siebie uwagi.

Gość gtgtgtgtgtgtgtgt
ok dzieki :) poprawie sie ;p

Gość kkithlp
Tak, kot czuje się zagrożony przez obecność nowego zwierzaka. Znaczy teren swoim zapachem, żeby poczuć się bezpieczniej. Nie robi tego złośliwie, tylko dlatego, że czuje się niepewnie w nowej sytuacji. Koty mają delikatną psychikę i wszelkie zmiany w otoczeniu źle znoszą, stresują się, tracą poczucie bezpieczeństwa. Zwracaj na kotkę więcej uwagi, mów do niej miłym głosem, nie karz jej za to, co robi (please!) - tak, żeby czuła, że ją nadal kochasz i że jest tak samo ważna, jak kiedyś.

Gość gtgtgtgtgtgtgtgt
ok na pewno teraz bede lepiej ja traktowac :))

Gość to nomalne lne
Pewnie kotka podsikuje ze stresu . Zmienilo sie cos w domu , doszedl pies na jej terytorium , stresuje sie . Koty nie lubia zmian po prostu . Kup jakis odstraszacz( tudziecz sokiem z cytryny polej), wyszoruj porzadnie katy gdzie obsikuje najczesciej i spryskaj.