Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona1808

chore niemowle

Polecane posty

Gość zaniepokojona1808

Mój dzidziuś ma 3 miesiące tydzień temu nabawił się kataru. Charczy mu w nosku ale nic z niego nie leci,czasami pokasłuje. W środę byłam u lekarza i powiedział ze ma lekkie szmery w oskrzelach i zapalenie gardła. dostał antybiotyk augmenti,syropy i bierze dwa razy dziennie, ale to mu nie pomaga,nadal jest tak jak było. Lekarka kazała brać antybiotyk 5 dni. Co robić? Iść jeszcze raz do lekarza? Możliwe ze mogło się mu pogorszyć?

Gość nie, nie idz do lekarza
przeciez diagnoza z kafe na pewno wystarczy :O

Gość zaniepokojona1808
wiem o tym po prostu chcę się dowiedzieć to moje pierwsze dziecko i się nie pokoje

ile czasu bierze antybiotyk? byc może nie trafina diagnoza a co za tym idzie nie działą antybiotyk

Gość Jsgdja
5 dni lekarka mówiła. Po 5 dniach do kontroli dawaj lek dalej w razie gdyby sie coś pogorszyło wtedy idź a tak po 5 dniach na kontroli lekarzowi powiesz

Gość rosół z kury2
jak nie przechodzi to koniecznie idź w poniedziałek do lekarza! Lepiej pójść i sprawdzić.

Gość Jsgdja
5 dni lekarka mówiła. Po 5 dniach do kontroli dawaj lek dalej w razie gdyby sie coś pogorszyło wtedy idź a tak po 5 dniach na kontroli lekarzowi powiesz

Gość Co to za lekarka?
Trzy miesięczne dziecko i antybiotyk? Przecież nie wolno radzę ci zmienić lekarza.

Gość mama chlopca 1 rok........
antybiotyk zazwyczaj dziala np 10 dni, nawet jak sie go podaje przez 5. takze nie od razu moze byc widac poprawe

Gość zaniepokojona1808
antybiotyk bierze 5 dzień.

a dla czego 3 miesiecznemy nie wolno antybiotyku ? ja ma bakterie to czym leczyć poprawa zwykle następuje po 3 dawce jeśli kończysz leczenie idź zbadać to proste

moja córcia jak miała 2 miesiące i miała szmery to lekarz od razu dał skierowanie do szpitala z zapaleniem płuc (choć szmery były w oskrzelach) , bo powiedział że u tak małego dziecka nie mówi się o zapaleniu oskrzeli tylko kwalifikują to jako zapalenie płuc i w ciągu nawet kilku godzin mogą się pojawić problemy z oddychaniem i okazało się ,że córka miała zapalenie płuc rsv którego nie leczy się antybiotykiem. ja bym poszła jeszcze raz

Gość rosół z kury2
do Co to za lekarka? -noworodki tez dostają antybiotyki jak jest taka potrzeba

Gość albo pojedz dzis na pogotowie
zobaczysz co Ci tam powiedza, albo do szpitala na oddział dziecicy

Gość Co to za lekarka
No tak dostają tylko jak mój miał 2 miesiące też dostał i skierowanie do specjalisty a ta powiedziała że takim małym dzieciom nie należy dawać antybiotyku bo źle go znoszą i że każdy lekarz powinien wiedzieć że antybiotyk przed 6 miesiącami to ostateczność

Gość zaniepokojona1808
jego stan się nie poprawił ani nie pogorszył a ten kaszel co ma to troche mu się odrywa.

Gość Co to za lekarka
Gdyby nie ten kaszel to można by pomyśleć że to tylko sapka. A na nosek, hm próbowałaś soli fizjologicznej?

Woda morska i częste czyszczenie noska to podstawa. Żeby z noska nie spływało mu na gardło. No i koniecznie kontrolna wizyta u lekarza.

Gość mamamama27
mój brał antybiotyk na oskrzela równe 10 dni - co 3 dni byliśmy na wizycie kontrolnej i dopiero na ostatniej oskrzela były czyste - a jeszcze 3 dni wcześniej były szmery

Gość spróbuj naturyyyy
nigdy nie dawałam swojemu dziecku antybiotyków, mój pediatra polecił mi stosować inchalacje z czosnku (POLSKIEGO NIE CHINSKIEGO) . rozdrabniasz z 2 ząbki i kładziesz blisko dziecka tak żeby wdychało- śmierdzi bo śmierdzi ale pomaga. Spróbuj bo to naturalny antybiotyk i na pewno nie zaszkodzi

jak cię stać to kup aspirator do noska i inhalator. Mój synek miał to samo i niestety szpital. W szpitralu pomogły inhalacje więc kupiliśmy też do domu. Taki zakup to 100 zł nowy a przydaje się na lata.

Tzn najpierw antybiotyk nie pomógł więc na kontroli usłyszałam szpital. Ten inhalator z całego serca polecam. Wlewa się tam sól fiz. i dzieciątko trochę pooddycha a efekty super.

Gość mamusna
moj maly ma 10 miesiecy, biezrze ten sam antybiotyk 3 dni, ale poprawy na razie zadnej, ma katar przez ktory nie moze spac, zapalenie gardla i zapalenie spojowek w dodotku dostal biegunke, juz brak mi sil, ale antybotyk ma brac przez 7 dni.

mamusna - a czyścisz mu nosek?? Polecam fridę

Gość mamusna
nie znam tego, maly przy kazdej probie dotkniecia noska placze niesamowicie.

Myślę że jednak warto próbować. Chociaż wodą morska psikać. Albo euphorbium, kropelki homeopatyczne dla maluchów. Na pewno strasznie się męczy z zatkanym noskiem.

Gość mamusna
dziekuje, wiem musze cos zrobic bo sie meczy malutki

inhalator też bardzo polecam... zaraz jak wyszłyśmy ze szpitala to kupiliśmy i przydaje się bardzo