Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agniesia8787

mam wielki problem z bankami..POMCY

Polecane posty

witajcie słuchajcie mam wielki problem,' otóz moja mama nabrała kredytów ,miała mnóstwo kart kredytowych w skutek czego nie ma teraz zcego tego spłacać.Dostała komornika,ale ściaga on jej tylko 200 zł,a to nic w porównaniu do długów jakiee narobiła,bo bagatelka wynosi o 160.000 zł.Czy wy znacie jakieś firmy ,które zajmują się oddłużaniem takiech ludzi?próbowała ona pomocy w takiej firmie ,która się ogłoszała,SKARBIEC, ale zażadała ta firma od mamy wpłaty włąsnej na poczetk kredytu,mama wpłaciła,ale kredyu juz nie otrzyamała ani zadatku,wiec jednym słowem ,została oszukana... jesli znacie jakies takie uczciwy firmy to pomóżcie,ja juz nie wiem co mam robic:(

Gość Emmett Fitz-Hume
Nic nie robić :)

Gość ptasiek nastroszony
mysle , ze jak PIS wygra wybory to wszystkich takich biedakow oddluzy, by rodacy zyli godnie na swej polskiej ziemi nie bedac zadluzonymi u obcych wrogow narodu polskiego. tylko niedobry Tusk pozwalal na to by polak-katolik musial byc zadluzony u obcych wrogow narodu polskiego

Gość polecam pko bp
Witaj, poczytaj o konsolidacji. To ostatnia deska ratunku dla twojej żyjącej ponad stan mamy. :)

Gość chodze po stepie
może posprzedawaj rzeczy które nakupowała, zawsze będzie mniej

nie da rady z konsolidacjami w bankach,bo jak się ma momornika,to oznacza ,ze spłaty były po terminowe,a zeby dostać konolitacje,trzeba mieć wszystko płaconed w terminie.

Gość Emmett Fitz-Hume
O jakiej konsolidacji? :D Matka pytającej jest bankrutem, żaden bank nie pożyczy jej grosza. Nie ma sensu nic robić.

jak w ogóle możecie cos takiego pisać?posprzedawać?człowieku ja nie pytam,o to,jak odzyskać pieniądze,tylko pytam czy znacie może jakieś biura,którzy sie tego typu sprawami zajmują

to nie Ty masz problem z bankami, tylko banki mają problem z Twoją mamą powiem okrutnie - jeśli jej ściągalność wynosi 200 zł, to zostaw to tak jak jest, bo żaden kredyt konsolidacyjny nie będzie mógł byc spłacany taką niską kwotą, jeśli dług wynosi 160 tys. swoją drogą - jak to się stało, że nikt wcześniej nie zauważył, ze mamusia nakupiła fantów na taką wielką kwotę? nikt nie widział, że żyje ponad stan, i to bardzo grubo ponad stan?

Gość DUDSY
ALE POWAZNIE CI PISZĄ ZE NIC NIE ROBIC,BO JAK JĄ ODDŁUZYSZ??? SKORO KOMORNIK ZABIERA JEJ 200 ZŁ ZNACZY ZE WIECEJ NIE MOZE,CO WIECEJ DA SIĘ ZROBIC???

moja koleżanka miała mniejsze zadłużenie bo ok 25000, wierzytelność wykupiła firma KRUK, rozłożyli jej to na raty

Ewa ona miała na początku dwie karty>jesli wydała z jednej to drugą spłacała zadłużenie na pierwszej,i tak w kółko aż tych kart było 15. i ztego zrobiły się takie długi,bo odestki na krtach niesety są kosmiczne więc zaciągnęła kredyty. co do konsolidacji,więc jakby jej skonsolidowali to na 500 zł miesięczbnie to jeszcze by była wstanie spłacać,ale na dzień dzisjeszy suma wszystkich rat to jakieś 4500 tys miesięcznie

Gość DUDSY
mozliwe ale musiałaby miec odpowiednie zarobki by wykupili taki dług plus odpowiednią umowę o pracę

jakby pna trafiła do Kruka to by było fajnie,z tym,ze te kredytyt trafiły do innych windukatórw,którzy straszyli ją,ze jesli nie wpłąci jakiejś tam sumy(bardzo wysokiej) to trafi do komornika, .nie miała tych pieniędzy na wpłate,wiec jest u komornika.z tym,ze mama ma mieszkanie własnościowe i boje się ze komornik mimo,ze jej ściąga z wynagrodzenia,to zabierze rodzicom mieszkanie

Gość DUDSY
wiec niech przepisze mieszkanie na kogos innego

Gość Emmett Fitz-Hume
Tylko, że po 500 zł. to do końca życia odsetek ta Pani nie spłaci... 🖐️

ale wracając do mojego pytania,znacie jakieś takie uczciwe biura,które oddłużają? czy raczej Ci, co są na rynku ,to oszuści?

Gość moja ciotka przyszywna
czym prędzej przepiszcie mieszkanie czy tam auto nawet,bo zostaniecie z niczym

hmmm tak tylko słysząłam coś takiego,ze jesli ona by teraz przespisała mieszkanie,na kogos innego ,to może ją komornik zaskarżyc o usiłowanie zatajenia wartości materuialnych podlegających pod egzekucje komorniczą. tak zostałam uśiwadomiona przez znajomego

zadzwoń do kruka, tam nie trzeba mieć umowy o pracę ani żadnej kwoty wpłacać.Może da się cofnąć komornika i z tamtymi sie dogadać?a mieszkanie niech przepisze faktycznie, bo mogą zabrać

Gość Emmett Fitz-Hume
Jeżeli mieszkanie nie jest zajęte, to komornik o nic jej nie oskarży. Ale jeżeli wierzyciel doniesie do prokuratury, to 5 lat pudła z art. 300 par. 2 k.k. grozi.

Gość meneva.
sorry, ale nie wierze w te historyjke. Zaden bank nie dalby matce nawet 5 karty z kolei, a co dopiero 15 kart!

musisz sie skontaktowac zkims kompetentnym, bo tak mozemy tu gdybac i gdybac...a czas leci!

Gość Emmett Fitz-Hume
Doniesie, tzn. poinformuje że matka "przepisując" mieszkanie popełniła przestępstwo.

meneva a kurat w dupie mam czy mi wierzysz czy nie, to jest twoja sprawa a ponadto to nie historyjka,ty tragedia z życia wzięta!

Gość DUDSY
nic jej nie zrobią przepisze mieszkanie i dupkę moga ją pocałowac,nawet jesli ktos się o to przyczepi to jaki wyrok??? 1,5 r w zawieszeniu jesli nie karana-i moga ja pocałowac