Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość immmmmplant,,

Co ile lat trzeba wymieniac implanty piersi ?

Polecane posty

Gość immmmmplant,,

czytalam na jednej zagranicznej stronie,ze w ciagu 15 lat ,85 procent implantow trzeba wymienic i ze jedynie u 10procent pacjentek mozna je zostawic na zawsze. Jak to jest?

Gość 100000000000000000
co 10lat

Gość Riverside
10 lat to przyjęty standard, czasami warto zrobić to wcześniej - wszystko zależy od wielkości implantu. Te cięższe są bardziej podatne na grawitację i mogą szybciej opaść, a wiszący silikon to nie jest najprzyjemniejsza rzecz na świecie. Oczywiście w sensie estetycznym, bo zostawienie implantu nie zagraża naszemu zdrowiu, tego dowiedziałam się na konsultacjach u dr Piotra Osucha.

Gość pessss22
Riverside - szkoda tylko ,że ludzie z kliniki IQ medica olewają potencjalnych pacjentów/klientów i nie odpisują na maile :O

"szkoda tylko ,że ludzie z kliniki IQ medica olewają potencjalnych pacjentów/klientów i nie odpisują na maile" takie sprawy zalatwia sie na wizycie osobiscie a nie mailowo. takich 'potencjalnych' klientek maja codziennie wiele - a takie informacje w necie sobie znajdziesz

Protezy piersi trzeba wymieniać co 15-20 lat? Nieprawda. Z faktu, że implantów piersi nie można uznawać za urządzenia, które muszą "wytrzymać" do końca życia nie należy wysnuwać za daleko idących wniosków. Nawet w stosunku do protez piersi starego typu (I i II generacji) używanych 20 lat temu można oczekiwać, że połowa z nich nie będzie wymagała wymiany po upływie tego czasu. W stosunku do protez nowego typu (IV i V generacji), zwłaszcza protez anatomicznych szacuje się, że po upływie 15-20 lat, około 80-90% implantów nie będzie wymagało wymiany. Oczywiście ryzyko, że zajdzie potrzeba wymiany najlepszych nawet protez zawsze istnieje. Jak wynika jednak z przytoczonych szacunków, jest kilkukrotnie bardziej prawdopodobne, że kobieta, która poddała się operacji znajdzie się w grupie pacjentek nie wymagających wymiany protez. Protezy wiodących firm posiadają tzw. życiową gwarancję, która oznacza, że jeśli doszłoby do potrzeby wymiany protez, firma dostarczy nowe, bez żadnej opłaty.

Gość pessss22
madz- Chciałam się dowiedzieć czy wykonują plastykę powiek z kantoplastyką. Miałam iść na konsultację żeby o to zapytać ? :O Nie żartuj. Jeśli nikt poczty nie sprawdza to niech usuną adres ze strony .. no chyba ,że sluży on tylko i wyłącznie do umawiania na konsultację. Jakoś inni lekarze potrafią odpisać :O

Gość do zdesperowanej żony
hej a ta gwarancja na implanty to chyba chodzi o uszkodzenia nie z naszej winy tzn np wypadek czy zużycie też? Ogólnie to czytałam że należałoby wymieniać implanty ze względu na to,że implant się żużywa tzn przez te kilka lat jest ściskany stanikami,ciuchami,miętosimy je ;) i one nie są już takie nowe,nawet oglądałam program jak takiej kobiecie wymieniali po paru latach i ona miała dosłownie płaskiego tego implanta co deformowało pierś i włożyli jej nowy

Gość niepewna tego jestem///
Domowa Żona - chyba się mylisz. Kolezanka zaplacila za takie ktore nie trzeba wymieniac hahaha co za bzdura. Kazdy DOBRY lekarz stosuje implanty znanych firm , m.in Nagor i Mentor. Ja ogladałam kiedyś program pt: '' Pewnego dnia pękły mi piersi'' na kanale Planete. Program był o implantach własnie. Lekarz wyjąl jednej pacjentce takie ''coś'' z jej ciała, implanty rozsypaly sie w jego rękach :O I wyraźnie tam mówili o konieczności wymiany co 10-12lat. Program produkcji brytyjskiej z 2004 roku , był emitowany tam m.in na kanale TV3 . Mozna znaleźć . Producenci dają niby gwarancję ,ale... gdyby te implanty były takie doskonałe to gwarancja nie była by potrzebna. Ja jestem przed operacją ,ale jestem świadoma że kiedyś bedę musiała je wymienić. Każda z Was powinna być na to przygotowana, psychicznie, fizycznie i finansowo. Piersi po wyjęciu implantów wyglądają obrzydliwie :(

Gość gość
Dlaczego ten sam temat pod różnymi nikami he