Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaa1234567

Mój pierwszy lot samolotem.

Polecane posty

Gość kasiaaaaaaa1234567

Pierwszy raz będę leciała samolotem do Irlandii liniami Wizzair. Bardzo się boję, że coś się nie uda przy odprawie. I nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tą odprawą online. Lecę sama więc boję się, że coś może się nie udać, że coś się stanie. Może ktoś da mi jakieś cenne porady. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Gość a ja jade za dwa tygodnie
nic ci sie nie stanie, jak czegos nie zrozumiesz to sie pytaj az ktos ci wytlumaczy.Odprawa jak odprawa przeczytaj sobie na stronie przewoznika jakie masz ograniczenia do bagazu.W podrecznym mozna przewiesc tylko wyznaczona ilosc plynow.Wez sobie jakies wygodne ubranie i najlepiej bez klamerek i jakis metalowych ozdob bo beda ci dzwonic na bramkach.Przy statcie/ladowaniu zuj gume lub przelykaj sline aby ci uszu nie zatkalo.Milego lotu

Gość google nie boli
słyszałem że al-kaida szykuje jakieś zamachy lotnicze w najbliższym czasie 🖐️

Gość ryskka
Zwróc uwage na wymiary bagazu podręcznego-musza byc scisle okreslone-najlepiej kup sobie taka walizkę lotniczą-ważne- na pokład zabierasz tylko jeden bagaż wiec oprócz wspomnianej walizki nie mozesz miec niczego-torebke , picie kupione na strefie itp chowasz do tejze walizki. Jezeli nie zrobisz odprawy online to nie ma problemu-zrobisz ja na lotnisku tyle, że za nia zaplacisz.

frgtyguihjok[ wizzar do bagazu do luku wchodzi 35 kg razem z walizka,na poklad 10 kg tam wszystko co chermetycznie zapakowane .ale tez ksiazki lomorka itd.kosmetyki do luku i perfumy. odprawa robisz 7 dni do wylotu przez internet . poczytaj regulamin. do luku 32 kg max. Odprawy przez Internet można dokonać od 7 dni do 3 godzin przed planową godziną odlotu. po co głupoty piszesz :O

nie bój nic lecisz z polski a pomyśl jakbyś leciała z innego kraju a języka nie znała zawsze możesz poprosić o pomoc tam na lotnisku

Gość deefty
Jest nowa moda. Przed startem trzeba wstać i powiedzieć do współpasażerów: "Cięszę się, że razem odbędziemy tę podróż"

deefty Jest nowa moda. Przed startem trzeba wstać i powiedzieć do współpasażerów: "Cięszę się, że razem odbędziemy tę podróż" tak, tak i kretyńskie oklaski po wylądowaniu ;:P:P:P:O:O:O:O

Gość njuhjkl;'#
Quis leget haec? ja nie latam z wysp zapyzialych z 32 kg tylko mam zawsze 35 albo i wiecej;))

odprawa on-line to banał. wystarczy czytać. po odprawie musisz wydrukować kartę pokładową i mieć ja przy sobie przed odlotem. nie ma czego się bać. statystycznie łatwiej zginąć w samochodzie niż w samolocie

wizzair daje maksymalnie 32 kg to kosztuje 26 funtow kazda kolejna sztuka bagazu jest odplatna autorko nie boj sie :) Polskie linie ,w wiekszosci polska obsluga:) zaczep kogos w kolejce i trzymaj sie go , ja tak zrobilam jak pierwszy raz lecialam, wiecej gadania niz to warte:)

Gość nie idź na wybory
podepnę się pod ten wątek :) sama lecę wkrótce samolotem i chciałabym się dowiedzieć czy kosmetyki: kremy, perfumy etc. mogę w dużych opakowaniach wsadzić do walizki (nie chodzi mi o bagaż podręczny), czy też muszę to zostawić w PL? mogę wziąć pencetę i nożyczki do bagażu głównego?

w bagazu glownym wieksza ilosc kosmatykow nie ma znaczenia. penseta tez raczej nie... a nozyczki jesli nie sa rozmiarow walizki to tez raczej nie widze problemow.

w bagazu podrecznym wszelkie kosmetyki mozesz miec ale w opakowaniu takim przezroczystym ze szczelnmym zamknieciem do okazania na odprawie , jesli chodzi i bagaz rejestrowany( dodatkowy) ja wozilam nozyczki siostrzencowi do szkoly kupowalam przybory , kosmetyki zawsze mam w dodatkowym bagazu bo nigdy nie mam czasu kupic ten torebki ktora trzeba pokazac na odprawie przy bagazu podrecznej , szkoda zachodu bez problemu mozesz wziasc latam wizzairem , 3 razy w roku i nigdy nie mialam z niczym problemu:) masz jeszcze jakies pytania?

Gość nie idź na wybory
dzięki za odp. :)

Gość narciarka
Pozostając w temacie bagażu, chciałam was zapytać jak jest z tzw. bagażem nietypowym. Bo chce lecieć na narty po świetach i przewieźć ze sobą sprzet. Poczytłam troche na ten temat, m.in. tu: http://www.whynotfly.pl/dla-podroznikow/w-podrozy/bagaz/art,3,nadbagaz-oraz-sprzet-nietypowy.html i mam parę wątpliwości. Po pierwsze czy to się w ogóle opłaca, czy lepiej wypożyczyć sprzęt na miejscu? I czy nie urasta to do jakiegoś mega problemu podczas rezerwacji? Mcie jakieś doświadczenia? Bo ja do tej pory latałam tylko z tradycyjnym bagażem