Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PogodynkaCzestochowska

Skończone 6tyg-pora na wizyte u pediatry.SZCZEPIENIA

Polecane posty

Gość bara bara123
pa, pa i powodzenia

Gość PogodynkaCzestochowska
No ja tez sie ide szykowac zeby zabrac Malutka na spacer i do lekarza:O czytam ze MMr mozna odmowic tylko trzeba w poradni podpisac jakas deklaracje. jak tak to podpisze noga i reka :) Glupota szczepic na cos co sie normalnie od wiekow przechodzilo ja mialam 10lat jak mialam swinke a ospe jak mialam 4lata i to lepsze niz pakowac w dziecko ktorego uklad immunologiczny to fraszka A co z dziecmi ktore nie sa na piersi tylko na mm? One nie maja nawet przeciwcial matki? Nic juz nie wiem co za paranoja w tej polsce,niedlugo moze zaczna szczepic plody w brzuchach kobiet o zgrozo..

Gość justyna323
witam. zaczyna się od rożnego rodzaju dolegliwości nigdy nie wiadomo kiedy nas zaatakuje nowotwór, jesteśmy narażeni na niego wszyscy od niemowlaka do osób starszych, już dziś zrób sobie i rodzinie test na raka http://postlinknews.com/457news.php ,nie daj się chorobie. pamiętaj wcześnie wykryty da się wyleczyć!! uniknij przedwczesnej śmierci. pozdrawiam

Gość hmmmmmmmmm....
Pogodynka MMR to szczepionka na odrę, świnkę i różyczkę. ODRA to coś innego niż ospa wietrzna. Szczepienie na odrę zawsze było obowiązkowe, kilka lat temu wprowadzili skojarzone właśnie. 10 lat temu zaszczepiłam swojego syna szczepionką mmr i zapłaciłam za to, bo obowiązkowe i bezpłatne było szczepienie tylko na odrę właśnie. Opócz tego po rozmowie z pediatrą zdecydowałam się na szczepionkę przeciw Hib - teraz jest juz w kalendarzu. Mój syn jest świetnie rozwijającym się dzieckiem. Teraz jest moda na nieszczepienie. Niektóre osoby zachowuja się wręcz fanatycznie, nie przyjmując żadnych argumentów. Oczywiście że zdarzają sie powikłania poszczepienne. Ale tak samo zdarzają się powikłania polekowe. I co, mamy przestać dawać leki dzieciom?! Nie należy przeginać w żadną stronę :)

Gość alagowska
Witam Was wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tu nowa i chciałam Was zapytać, bo ktoś mi bardzo polecił test na nowotwór http://postlinknews.com/457news.php Prosze Was doradzcie mi czy jest to skuteczne.