Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKA SOBIE MAŁA MI

Niemcy praca POMOCY

Polecane posty

Gość TAKA SOBIE MAŁA MI

dostałam dla męża taką ofertę pracy, jak sprawdzić czy wszystko z tą pracą jest w pożądk, mój mąż aktualnie przebywa w Niemcech, pojechał na 4tyg na winobranie, ale kurcze nie wiem jak tą ofertę sprawdzić, pomóżcie mi jakoś Witamy! Poszukujemy ok. 170 pracowników do zbioru warzyw w szklarniach cieplarnianych w okolicach Monachium w Niemczech. Bez doświadczenia oraz znajomości języka. Stawka wynosi 7,5 euro netto na godz. Praca 6 dni w tyg. min. 8h dziennie. Pracodawca opłaca ubezpieczenie, zapewnia jeden posiłek dziennie oraz nocleg. Nocleg w pokojach dla 2, 3, 4 osób. W zależności od upodobania (np. gdy jedzie do pracy małżeństwo lub rodzina). Najbliższy wyjazd przewidziany na 15 października 2011r. o godz. 11 z Warszawy Centralnej, z Krakowa ok. 9 rano, oraz z Poznania ok. godz. 15. Istnieje oczywiście możliwość przejazdu własnym środkiem transportu. W przypadku wyjazdu autokarem organizowanym przez nas będzie pobrana jednorazowa opłata w wysokości ok. 40euro za przejazd po pierwszym przepracowanym tygodniu. Jedynym warunkiem wyjazdu jest opłata rekrutacyjna w wykości 40zł. Nie jest to duża kwota, a jest ona zapewnieniem miejsca, ponieważ zdarzały się nam sytuacje kiedy to potencjalni pracownicy wyrażali chęć do pracy, natomiast w dniu wyjazdu okazywali się, że nie jadą i puszczaliśmy autokary w połowie puste co narażało nas na straty. Umowa podpisywana jest po przyjeździe do Niemczech. Wypłata raz w tygodniu.

Gość simian raticus
Se dutnia wśród Niemców poszukajcie najlepiej naiwniaki polskie i wyzyskiwacze!

Gość TAKA SOBIE MAŁA MI
UPIK

Gość TAKA SOBIE MAŁA MI
upppppppp

Gość TAKA SOBIE MAŁA MI
dziękuję za takie rady, ale potrzebuję akurat czegoś innego, może znajdzie sie bardziej kompetentna osoba,

Gość Winno
Ale co ty chcesz tam sprawdzic???

Gość lokpko
8 godzin w szklarni? masakra jakas...

Gość to nasza kaplica
nigdy nie płaci się z góry za nic, nawet jeśli to 40euro, mogą nieźle zarobić na polakach

Gość TAKA SOBIE MAŁA MI
chcę miec pewność ze maż nie zostanie oszukany, teraz jestw Niemczech ale pojechał z osobami które tam jeżdzą od ponad 20lat, tylko ze my szukamy nadal teraz pracuje po 10godz dziennie, w soboty takze, ta oferta wydała mi sie ciekawa, ponieważ teraz mąż ma 6e na godzine, i wyjazd z krakowa takze jest w pożadku, ale w mailu nic nie dostałam aby móc sprawdzic co to za firma, nadzwyczajnie sie boję, mamy po 23lata, mąż wyjechał pierwszy raz,

Gość Winno
Ale kakretnie czego sie boisz?

No to się dowiedz co to za firma zadzwoń do nich, napisz meila z prośbą o podanie konkretniejszych danych odnośnie firmy i sprawdź w internecie co to za ludzie. Jeśli się będą wykręcać od podania nazwy firmy to też bym była ostrożna.

Gość TAKA SOBIE MAŁA MI
jak to czego że zostanie oszukany, tu w kraju ma prace, w warszawie, ale on chce z tej pracy odejść (dobre zarobki, ale zła atmosfera wśrów pracowników)

Gość TAKA SOBIE MAŁA MI
napisałam do nich aby mi napisali jaka to firma itp, ale nic nie dostałam, czekam cały czas, tutaj mąż ma juz dość tak np teraz w niemczech spodobało mu sie, ale tak są wyjazdy 2razy do roku i to nie zawsze, nic nie ma w między czasie, tutaj proponuja pracę na dłuzej bo na 2miesiace, ale nie weim o nich nic, kto jest pracodawca czy coś, nic kompletnie, teraz jak pojechał wiedziałam wszystko, zreszta to wyjazd wśród znajomych, a tu jednak jest ofertaz sieci,

Gość szczerzzze??
nie wiem... 40 zł nie majatek, mozna sprobowac.

Gość TAKA SOBIE MAŁA MI
UPUPUP

Gość upupupupupupiuyiuhjh
uouo

Gość juleczka145
Kiedy ja wyjeżdżałam do pracy do Niemiec, odbywało się to przez urząd zajmujący się wysyłaniem ludzi do pracy za granicę i oni wszystko załatwiali. Może tam mogłabyś uzyskać jakichś info. Wiem , gdzie w Bydgoszczy jest taki urząd . Oni najlepiej wiedzą, jakie firmy istnieją w Niemczech na rynku pracy.