Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nesssesssea

WIADOMOŚĆ PO ANGIELSKU, PROSZĘ O POMOC

Polecane posty

Gość ja przetlumacze bo wy sie nie
Magda PRZEPRASZA ,a nie przeprosila , za bycie chamska./niegrzeczna. sorki za blad ;-)

Gość ja przetlumacze bo wy sie nie
ej no jak to sie nie liczy ;-( a z ta sprztaczka no to ladlord tobie pwoei,ze albo sprzatcie sami albo on zatrudnia sprztaczke i podwyzszy wam przez to rent i ma prawo!!!! albo kaze wam sie wyprowadzic i se znajdzie ludzi co sprztaaja w domu.

chodzi o to, ze wszystko ma byc powiedziane, a najlepiej na pismie. jesli maja placic, to musza to wiedziec wczesniej i dokladnie ile, a nie po sprzataniu ten wyciagnie lape po kase. najlepiej, zeby nowa umowa zostala podpisana z nowym czynszem lub oplatami, bo was wycycka.

Gość masz racje co co
ale to nie znaczy ze landlord nie moze tego zrobic. moze to zrobic tylko musi podjhac odpwiednie kroki

Gość kolejna blachara z pl?
jak ty mieszkasz w uk a nie rozumiesz tak prostego tekstu?

co,co? wiem ze musisz sie czepiac bo taka juz masz nature. wynajmie, postawi przed drzwiami, zapuka, powie ze ta pani sprzata i do zaplaty iles tam... i tyle :) a jak im sie nie podoba to moga sie wyprowadzic i juz. wybacz ale skoro autorka nie zna kilku zdan po angielsku to i nie sadze zeby znala prawo najemcow :P

Gość szczerze???
flejtuchy!!!!!

Gość nesssesssea
ja wam to wytłumacze. I po pierwsze, nie oceniajcie mnie ani mojego angielskiego, jestem w Uk od dwóch miesięcy, a angielskiego nie uczyłam się w szkole, ale nie o tym tutaj przecież! Tekst mniej więcej zrozumiałam, ale nie do końca, a sprawa jest istotna. Chodzi o to, że naszym domu mieszka 9 osób, sami single, jedynie ja i mój facet jesteśmy parą. Ja, mój facet i jego kolega który mieszka za ścianą, chodzimy do pracy na zmianę od 16:00- 24:00, jesteśmy w domu o 1:00 w nocy. Ta cała Magda, chodzi do pracy od 6:00-14:00, a wstaje o 3:00 rano. W kuchni strasznie hałasuje o tej 3:00, a my ledwo co zasypiamy o tej godzinie, więc ma prawo nas to denerwować! Tak samo, wstajemy o ok. 12:00 czasami nawet później, to zależy, jak się wysypiamy. Ona ostatnio wraca do domu po 4 godzinach, i potrafi hałasować w kuchni a to mikserem, a to naczyniami, blenderem itp. nawet o 10:00 rano. My mamy pokoje blisko kuchni i wszystko słyszymy, dlatego zwracamy jej uwagę, żeby była ciszej, a ona jeszcze założy sobie słuchawki no i ma w doopie wszystko, i to, czy kogoś budzi. Była też kłótnia o szafki, bo ona zajęła 90% szafek i lodówek, a są w domu osoby które nie mają tych szafek wcale. Wszystko było zgłoszone do Landlady, i ona powiedziała, ze tą Magdę wywali z domu, bo poprzedni lokatorzy też się na nią skarżyli i ona ma jej już dosyć. No i wczoraj z nią gadała, i ja słyszałam, jak ta Magda jej płacze itp :o I dzisiaj dostaliśmy takiego maila :o A o tym sprzątaniu to ja nic nie rozumiem, przecież porządek jest utrzymywany, ja mam swoją łazienkę, więc z publicznej nie korzystam, a jak gotuję obiad, to zawsze po sobie sprzątam. No ale to nie musiało być koniecznie do mnie wycelowane. Wyrzucamy na zmianę kosze na śmieci. Ta Magda ma bardzo dużo owoców i warzyw z których robi codziennie te koktajle i tak hałasuje, no i przez to mamy w domu pełno ŚLIMAKÓW tych bez skorupki :o i landlady też na to nie zareagowała :o Dlatego zdziwił mnie jej mail, i myślałam, ze może ja go źle zrozumiałam, bo ona miała tą dziewczyne z domu wywalić, a wyszło na to, że reszcie się obrywa :o