Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huyhgyuhug

Kto poleci jakies dobre wino??

Polecane posty

Gość huyhgyuhug

Od razu mowie, ze te prawdziwe francuskie wytrwane wina sa dla mnie okropne, nie lubie mocnego gorzkiego smaku. Mozecie cos polecic z polwytrwanych??

Gość huyhgyuhug
dla mnie wytrwane wina sa gorzkie , chyba ze ktos pije lurowate carlo rossi, to wtedy faktycznie wino nie jest gorzkie, bo to nie wino:D

Gość jack ill
może wino jak życie?

Gość nika nika*
Półwytrawne czerwone też sie na półce znajdzie... Moze sprbuj japońskie śliwkowe? Delikatne w smaku i lekkie. Nawet po "przedawkowaniu" głowa na drugi dzień nie pęka.

Gość huyhgyuhug
nie, polwytrwane czerwone

Gość WilkSyty
a co to jest wino "półwytrwane"????

Gość huyhgyuhug
na pewni nie belt, bo mam znajomych snobow, ktorzy kupuja tylko najlepsze wina i im drozsze, tym dla mnie gorsze w smaku:D Co za roznica jak ja odbieram smak win wytrwanych? Wazne, ze mi cholernie nie smakuja, dlatego prosze o polecenie czegos lagodniejszego w smaku, a wina polwytrwane wlasnie takie sa.

Gość najlepsze wino
Conde noble i nie ustępuje smakiem tym z wyższej półki. Spróbuj, a się zakochasz w smaku.

Gość huyhgyuhug
polwytrawne, bo juz sie jakis frustrat czepia

Zona mieszkam w Rioja i zgadzam sie :) wina z Rioja sa najlepsze , polecam Bodegas Cuna De Reyes winiarnia mojego nażeczonego, są dostepne prawie w calej Europie.

Gość huyhgyuhug
o kurcze, wino za 9zl? Sama nie zamierzalam wydac majatku, tak ok. 20-30zl, ale 9zl?

pedorita --> heh no prosze, to ja sie przeprowadzam :P jezeli chodzi o wino czerwone to one zawsze sa wytrawne, polslodkie to tylko moldawskie, gruzijskie i inne takie wynalazki.. wlasciwie to na takich sie absolutnie nie znam. jezeli chcesz polwytrawne wino to przerzuc sie na biale. a wiem o czym mowie bo mam cala specjalna do lodowke win.

Gość huyhgyuhug
40zl to za granica taniusie wino, chyba, ze mialas na mysli 40 funtow:D

napisalam ze najmniej... jest sporo dosc dobrych win za takie pieniadze, trzeba tylko wiedziec jakie. a tak to jestem w posiadaniu kilku skrzynkiek win za 50 funtow od butelki, tylko, ze to raczej taki maly business a nie koniecznie do picia. mysle, ze 15 funtow na wino na przyjecie to taka rozsadna cena.

Gość szczerzzze??
Swojego czasu przepadałam za winem fresco! Cena około 12 złotych. Kazdy mysli, ze jak takie tanie to jakis jabol. Nie wiem w jakim szczeblu gustujesz, ale to wino jest tanie i wedlug mnie dobre. Najlepsze jest fresco czerwone, taka bordowa etykieta, chyba półwytrawne.

Gość paulis86
KADARKA półsłodkie i półwytrawne i FRESCO Oba tanie a bardzo dobre

autorze tez mnie dziwi nazwanie wina gorzkim... chyba wiem o co ci chodzi, ten smak nadaje drewno francuskie w ktorych lezakuje wino. "french barrels" maja to do siebie, mocny tytoniowy aromat. to sa wina, ktore sa dodatkiem do dobrej kolacji. jak kupujesz wino patrz na numer miesiecy w drewnie, jesli jest powyzej 12, to bedzie dla ciebie za duzo, tez zwracaj uwage czy wino lezakuje w drewnie francuskim lub amerykanskim. wybieraj drewno amerykanskie... lub wina typowo slodkie, jak Porto.. ja osobiscie nie moglabym wypic wiecej niz pol lampki, to jest wino deserowe.

Zona, nie wiem ile ma kasy, haha nie czytam jego wyciagow bankowych ;) Bodegas znaczy po hiszpansku Winiarnia, takze wszystkie winiarnie z hiszpani zacynaja sie od slowa Bodegas, wiec nie wiem czy pilas wlasnie jego wino. Cuna De Reyes to nazwa winiarni, wejdz sobie na stronke cunadereyes.es , moze rozpoznasz wino, z tego co wiem to ma niezla dystrybucje w Anglii.