Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huyhgyuhug

Kto poleci jakies dobre wino??

Polecane posty

Gość S%&/
KAFETERIA - Podobno Zdesperowana domowa zona była ... Diese Seite bersetzen f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4762845 9 Beitrge - 4 Autoren Zdesperowana domowa zona była kurtyzaną w UK. 22:52,

szkoda slow... kobieta ma cos do powiedzenia wiecej niz "w kartonie z biedrony"... i juz pojazd... zalosne Zona ja mowilam Riodza ( z z kropka ) zanim poznalam mojego hahaha :D bardzo duzo osob anglojezycznych mowia wlasnie rioka albo riodza (sorry, w pracy nie mam polskiej klawiatury). wpadaj na winko zona, i przywiez troche tego placka z kruszonka :D

no wlasnie wszyscy naokolo mowia rioka, no ale juz teraz bede uzywala popranwej nazwy czym pewnie zagne mojego faceta ktory o winach wie bardzo duzo akurat. to on mnie wprowadzil w swiat win :) no i z hiszpanami tez nie mialam nigdy za wiele wspolnego. mojego byly wujek tez mial winnice we wloszech, produkowali tez szampany, ale to takie co to szly za minimum 100 euro od butelki.

Gość S%&
KAFETERIA - Zdesperowana domowa zona była ... Diese Seite bersetzen f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4762845 9 Beitrge - 4 Autoren Zdesperowana domowa zona była kurtyzaną w UK. 22:52, -------- JESTES KORWOM W UK SAMA O SOBIE PISALAS-CALA KAFETERIA POTWIERDZI---I SAMA TOPIKI POUSUWALAS ----

Gość CIEPLY WACEK
zdz stare pudlo przepite trzyma z ciapatymi potwierdzam

Gość patrycjaroza90
polecam różowe Carlo Rossi z tych tańszych, a z droższych to np. jest bardzo dobre http://www.sklep-wina.pl/318,heartland-shiraz.html . Zawsze podaję je , jak spodziewam sie gości. większości zazwyczaj smakuje:)

Gość inżynier serwisowy banna
rioja to najgorszy syf jaki jest serio. W polsce jedynie uchodzi za dobre wino. W hiszpani gdzie to produkują leją do kartonów!! i kosztuje bodajrze 2e za 2L. Spróbujcie sobie tej slavi co wam szkodzi a jak nie to poszukać ocen w necie. To jedyne tanie wino porównywane do win z przedziału 50 - 100pln a kosztuje jw

Gość Zawsze pijam californijskie
ale ostatnio tylko produkcji mojego brata roczniki 2009,2010 itd

przeczytałem kawałek i sami znawcy widze rioja czyta się RIOCHA Kto nie wierzy niech wpisze choćby do google translator. Ech polacy

Znikam z wątku najlepsze są wina chilijskie, bośniackie, bułgarskie i argentyńskie. Dlaczego? po 1 klimat po 2 podatki i koszta parcy. Wiec jeśli popatrzysz na zestawienie to wino chilijskie za 50pln będzie porównywalne z francuskim za 300 400. Ale chilijskie ciężko w polsce dostać. A bułgarskie takie jak podałem np slavia to takie vina typowe do randki po obiedzie czy wipicie z żoną w weekend.

a i jak by ktoś znał wino aroniowe z polski. To to jest jedno z lepszych win. Produkuje to jakaś mała fabryczka w lubuskim.

Gość sisi86
Martinez z Biedronki slodkie 30 zl

Gość prawictwo pospolite191
najlepsze wina czerwone robią Hiszpanie Najlepsze Wina białe na swiecie produkują Francuzi Z tanich win powiedzmy za 20 zł proponowałbym wino Moldawskie albo Hiszpanskie z wIn powyzej 100 zł najlepsze sa Francuskie .

Gość prawictwo pospolite191
Dodam ze to nie jest moje zdanie , ale ekspertów od wina .

Gość smaczny bełt to fresco
jw- i tanio i zgodnie z twoimi życzeniami...

chyba europejskich szpecjalistów.... Nawet cejrowki czy konrad mimo że ma własną winiarnie też mówi chilijskie.. I większośc w sklepie konrada już jest chilijskich. Właśnie najgorsze są hiszpańskie i francuskie. Bo sa ęą dla snobów. I najdroższe a najgorsze. Merlot itd skąd według ciebie jest? Argentyna Santa carolina ? Chile kalvachara ? Gruzja Poszukaj jakiegoś porządnego rankingu win. Francuzi i niemcy szampan a i owszem ale nie wino.

Gość gość
macedonskie tez sa fajne

Gość gość
Ja lubię różne wina, polecam bardzo wytrawne oraz półsłodkie. Mam nawet taką małą kolekcję, którą umieściłam w takim regale, bardzo ładnie to wygląda, polecam sprawdzić: https://pinus-shop.com.pl/25-regaly-i-stojaki :)