Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huyhgyuhug

Kto poleci jakies dobre wino??

Polecane posty

fresco?? matko.... 12zl? to jest wlasnie znajomosc jakosci win w Polsce... te wszystie, fresco typu wloskiego lambrussco to przeciez sa pomyje :/ na wielu feriach wina slysza wlasnie o tym braku swiadomosci o dobrym winie w polsce, ludzie mysla ze jak da pic to juz jest dobre wina i w dodatku za 12 zł... nauczcie sie pic wino, rozumiec jego elegancje, czytac smak, odgadywac aromat..

widzisz zona ja lubie sobie wypic troszke porto po dobrym obiedzie, jesli odmawiam sobie desert... ale tak bez niczego to by mnie zemdlilo... zbyt slodkie jak dla mnie

hehe wiem ale nie moglam sie powstrzymac... ;) wino jest czescia mojego zycia, widze na mojego chlopaka, z jaka pasja podchodzi do swojej pracy, nauczylam sie przy nim bardzo duzo.. i nawet nie wiesz jak mnie drazni jak widze ze ludzie dolewaja sprite do wina albo wypowiadaja sie o winach typu "fresco" ze sa to dobre wina. rynek wina w polsce zaopatruja przedewszystkim wlochy.. wysylaja do pl doslownie pomyje z bąbelkami i potem ludzie to kupuja w supermarketach za 12 zl i nazywaja to dobrymi winami... :/

Gość Rose Sauvage
Polecam chilijskie wino Tarapaca Cabernet Sauvignon, ale Merlot też nie jest zły. Ceny w zależności od rocznika od 7 do 15 euro. Polecam zwłaszcza Cabernet 2008

sorry chcialam napisac "patrze na mojego chlopaka" hehe juz mi pisanie nie wychodzi, oczy mi sie zamykaja, jestem na siesta :) kolejna rzecz ktora kocham w tym kraju poza winem hehe :D

Gość nie wiem nic o winie
Pedorita i Zona mam prosbe moglybyscie mi napisac jak sie poprawnie wymawia nazwy polecanych przez Was win?

ja tu polecilam wina najlepiej mi znane: winiarnia nazywa sie Cuna De Reyes, blancko, tinto, rose, crianza , rezerva, ediocion limitada. w Polsce narazie mozesz je dostac tylko w warszawie. ogolnie polecam region La Rioja, pozniej musisz dostosowac wino do swojego gustu, tak jak pisalam wczesniej czytaj ilosc miesiecy w drewnie, rodzaj drewna, rodzaj winogron... i znajdziesz cos dla siebie.

jak ktos lubi białe to jak najbardziej polecam wszelkiego typu albarino... sa moje ulubione, jesli ktos ma uwielbia owoce morza tak jak ja to chyba nie ma lepszych win ktore ida w parze z marisco :) nazw winiarni nie napisze, ale patrzecie z regionu Galicia Hiszpanska

Gość ostatnich kilkanaście wpisów
pierdolicie Nie znam sięna winach ale wiem co mi smakuje. Fresco jest dobre :P smaczne pomyje

Gość ooo no prosze wlasnie na to
na to wlasnie czekalam :) zdz znowu sie mymadrza i udaje speca :) moj ulubiony temat :)

hehe spoko zonka :) ja tez musialam uciekac, wlasnie przenioslam sie z wygodnej sofy w domku i wrocilam do prayc :/ jak placek wyszedl? rioja czyta sie rioha , j po hiszpansku czyta sie h.

ten spec to bylo z ironia, nawet na tym polu poleglas :) zobaczylam ta twoja rioke i od razu przypomnialy mi sie twoje inne zlote mysli na forum :) ach :)

inne znane gatunki (mam nadzieje ze tu nie polegne): Beaujolais - bożole Cabernet sauvignon - kaberne sowiniĄ Chablis - szabli Chardonnay - szardone Merlot - merlo Riesling - rizing Hermitage - ermitaŻ chianti - kianti ...

o, gratuluje umiejetnosci poslugiwania sie wieloma jezykami obcymi! :)

Też średnio lubię wytrawne wina, przyznam szczerze, że najbardziej lubię "kompoty" w stylu carlo rossi czy sutter home, czyli kalifornia.

Gość dfgwfewfg
Jak chcesz dobre i jednocześnie dość tanie wino to polecam Porto Tawny z biedrony. :classic_cool:

Gość S%&/
ZDESPEROWANA TY KORWO ZAMKNI RYJA ALKOCHOLICZKO KAFETERIA - Zdesperowana domowa zona była ... Diese Seite bersetzen f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4762845 9 Beitrge - 4 Autoren Zdesperowana domowa zona była kurtyzaną w UK. 22:52, :D:D:D